Reklama

Reklama

Útok na věžák

  • Velká Británie Attack the Block (více)
Trailer 1

VOD (1)

Producenti filmu Soumrak mrtvých uvádějí Útok na věžák, strhující, zábavné a strašidelné akční dobrodružství, ve kterém se pouliční gang mladistvých utká s invazí brutálních monster z vesmíru. Londýnské sídliště se tu mění na sci-fi bitevní pole, byty pro lidi s nízkým příjmem se stávají pevností v obležení a z bandy výrostků jsou nezastavitelní hrdinové. Centrum města se utká s vesmírem a bude to bomba. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (501)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

MIluju hororové komedie u Attack the Block jsme se s bráchou smáli celou dobu - parádní hlášky, charaktery a situace. Ti mladí kluci to hráli taky skvěle a ostřílený komik Nick Frost to svou rolí už jenom podtrhl. Ze začátku jsem nevěděl, co si mám myslet o těch emzácích, připadali mi malinko jednoduší a odbytí, ale s průběhem jsem si ně zvykl a nakonec je považuju za další plus. Velmi příjemné překvapení, na to že jsem před pár dny ani netušil, že něco takového exituje. 80% ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Sympatická žánrovka s několika velmi vtipnými momenty a přesvědčivým sociálním přesahem. Samozřejmě, festivalové publikum znuděné artovkami se bude domnívat, že jde o nějaký významnější počin v rámci hororových sci-fi komedií... takhle to ale chodí každý rok a je to jen klasický festivalový hype okolo oddychovek a od lidí, co přes rok buď málo čučí na popcornovky, nebo ve Varech přes den příliš pijí a spokojí se s jakoukoliv troškou zábavy. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, jehož výslednou kvalitu oceníte až sami doma. Bez rozjařilé půlnoční atmosféry ve Varech plné nadšených výkřiků a potlesků je Útok na věžák jen ucházející žánrová jednohubka, která sama o sobě sice vydá na jedno příjemné pokoukání, ale další den si na ní ani nevzpomenete. Cornish dobře zasazuje brakový námět do drsného realistického prostředí, dokáže umně reflektovat život britské problémové mládeže, sem tam oslnit nějakou parodií klišé nebo popkulturním odkazem. Jenže ani půlka věcí není tak sofistikovaná nebo vtipná, jak by chtěla být, a celý "příběh" se na konci scvrkává do prosté báchorky, jejíž poselství je přímočaré jako v každém druhém sociálním dramatu. Britské seriály Skins nebo Misfits v tom šli ještě dál a lépe, hlavně druhý zmiňovaný, který okázale propojil realistické drama teenagerů se sci-fi konceptem. Attack the Block skončil na půli cesty, i když mu jistou kultovost neodpírám. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ten začátek byl tak nahláškovanej, až sem si myslel, že dám plnej počet. No pak už to šlo od desíti k pěti.. scénář nám nějak zvážnil a lovení monster mi nějak nešlo k srsti. Ačkoliv Frostova poznámka; ,,třeba dělali v zoo mejdan a opice ošukala rybu, smrdí to jakoby se hovno posralo” mě nenechala chladným. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mix Aliena, Crittersov, Planety Opic, Harryho Browna a X ďalsích flákov. Ano toto je originálne asi ako moje trojdňové slipy, ale je v tom cítiť nadšenie pre vec. A také veci sa prenášajú na plac a následne na diváka. Very fresh a repete určite bude. "So much weed a no papers. This is a nightmare man!" 85% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Franz Drameh bol pôvodne zvažovaný do úlohy Mosesa. Nakoniec ju však dostal John Beyonga a Franza obsadili do role Dennisa. (HelenOfTroy)
  • Film sa natáčal v chronologickom poradí. (HelenOfTroy)

Související novinky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

19.05.2021

Před deseti lety přišel britský režisér a scenárista Joe Cornish s žánrovým mixem o gangu mladistvých delikventů, který musí čelit invazi brutálních monster z vesmíru v prostředí londýnského sídliště… (více)

Jak vznikla britská tajná služba?

Jak vznikla britská tajná služba?

29.03.2014

Špiónů není nikdy dost. Prakticky v každém druhém blockbusteru se představí někdo od CIA nebo FBI, nejslavnější filmový ostrostřelec má ale domov jinde. James Bond je (samozřejmě fiktivním) agentem… (více)

Černošské kladivo na Hitlera

Černošské kladivo na Hitlera

16.03.2014

Když se před třemi lety objevil v hlavní roli malé britské sci-fi Útok na věžák, nikdo ho neznal. Za svou roli byl nominován na několik britských ocenění pro hereckého nováčka roku, od té doby se… (více)

Hledá se režisér pro Star Trek 3

Hledá se režisér pro Star Trek 3

04.11.2013

A vypadá to, že studio Paramount a produkční společnost Skydance mají favorita. Ještě nedávno padala jména typu Jon M. Chu a Rupert Wyatt. První se ale zřejmě vrhne na G.I. Joe 3 a druhý, ačkoli zněl… (více)

Reklama

Reklama