Reklama

Reklama

Útok na věžák

  • Velká Británie Attack the Block (více)
Trailer 1

VOD (1)

Producenti filmu Soumrak mrtvých uvádějí Útok na věžák, strhující, zábavné a strašidelné akční dobrodružství, ve kterém se pouliční gang mladistvých utká s invazí brutálních monster z vesmíru. Londýnské sídliště se tu mění na sci-fi bitevní pole, byty pro lidi s nízkým příjmem se stávají pevností v obležení a z bandy výrostků jsou nezastavitelní hrdinové. Centrum města se utká s vesmírem a bude to bomba. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (501)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Blízké setkání ttřetího druhu s mladými nadějnými afroangličany , kteří se hrdinně postaví brutální přesile chlupatých emzáků , dopadlo přesně podle mých očekávání. Třeskuté vtípky tlustého Nicka Frosta byly ledabyle střídány zběsilými útoky "trikově vymazlených" Vetřelců, kteří mi silně připomněli Gorily v mlze a já s napětím očekával alespoň cameo Sigourney Weaver a nedočkal jsem se:( Lehce stravitelná kravinka, která neurazí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Inu, není všechno zlato, co se britsky třpytí. S Útokem na věžák mám jeden základní problém: Skupinu ústředních, ehm, no, řekněme hrdinů. Nebyli mi ani za mák sympatičtí, nebyli vůbec vtipní a nebyli vlastně ani natolik směšní, abych se jim mohl občas zasmát. Celou dobu jsem jen čekal, kdy a na koho z nich nějaká ta chlupatá příšera vyskočí a nadělá z něj fašírku, co bude konečně mlčet a nebude neustále pronášet „cool hustý hlášky“. Ne. To, že někdo neustále hulí trávu a pak s divným výrazem v obličeji pronáší divné věci, mi opravdu vtipné nepřijde. Zrovna tak jako sledování namachrovaných puberťáků, jejichž vtipnost zřejmě pramení z něčeho, co jsem ani nezachytil. A když se do děje přimíchala sympatická dívka, kterou tahle parta na začátku okradla, a díky které se někteří z nich začali dokonce polidšťovat, bylo bohužel pozdě na to, abych jim fandil. Ano, je chvályhodné, že Útok na věžák má dobrou atmosféru a přitom se obejde bez supernáročných efektů, je dobré, že v závěru vyznívá úplně jinak než byste čekali, ale já chtěl něco úplně jiného a lepšího. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úvod je poctou filmu J.Carpentera Věc jak hudbou, tak i obrazem, první zjevení monstra dá vzpomenout na Vetřelce. Zpočátku jsem se děsil, že parta vymaštěných hovad bez problému zlikviduje vesmírnou invazi. Naštěstí se příběh začal odvíjet jiným směrem. Rap ani hip hop vážně nemusím, leč k tomuhle sedl jak hrnec na zadek. Žádná velká řachanda se nekoná, ale hlášky jsou občas vtipné. Kamera je velmi příjemná, monstra sice připomínají přerostlé příšerky critters, avšak jejich vytrvalá štvanice je sympatická. Člověk si pak radostně vychutnává ztráty na obou stranách. Od počáteční hvězdy jsem se dopracoval ke čtyřem... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

INNER CITY versus OUTER SPACE..... Svetová invázia? Super 8? alebo Kovboji a votrelci? NIE!!! Attack the Block je najlepším filmom roka o mimozemskej invázii. Poriadny nadhľad, nekorektné, vtipné a napínavé (dokonca zabrali aj lakačky a 2krát ma poriadne trhlo). Naozaj som to zo začiatku nečakal, ale ten film ma úplne dostal. Film stál len $13 miliónov a za tie peniaze toho ponúkol kurva veľa. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nad očekávání povedený horůrek z jednoho londýnského bloku, kam spadnou z vesmíru černá monstra (díky plasma televizi jsou opravdu černá) a honí a zabíjejí náctileté spratky. Postupem času si všechno a všichni získávali mé sympatie a z původně totální kraviny se tak vyklubala slušná náctiletá rubanice s alieny. 70% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Franz Drameh bol pôvodne zvažovaný do úlohy Mosesa. Nakoniec ju však dostal John Beyonga a Franza obsadili do role Dennisa. (HelenOfTroy)
  • Režisér Joe Cornish uviedol, že sa nechal inšpirovať snímkou Znamenia (2002). Predstavoval si, čo by sa stalo, keby k udalostiam z filmu došlo v južnom Londýne. (misterz)

Související novinky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

19.05.2021

Před deseti lety přišel britský režisér a scenárista Joe Cornish s žánrovým mixem o gangu mladistvých delikventů, který musí čelit invazi brutálních monster z vesmíru v prostředí londýnského sídliště… (více)

Jak vznikla britská tajná služba?

Jak vznikla britská tajná služba?

29.03.2014

Špiónů není nikdy dost. Prakticky v každém druhém blockbusteru se představí někdo od CIA nebo FBI, nejslavnější filmový ostrostřelec má ale domov jinde. James Bond je (samozřejmě fiktivním) agentem… (více)

Černošské kladivo na Hitlera

Černošské kladivo na Hitlera

16.03.2014

Když se před třemi lety objevil v hlavní roli malé britské sci-fi Útok na věžák, nikdo ho neznal. Za svou roli byl nominován na několik britských ocenění pro hereckého nováčka roku, od té doby se… (více)

Hledá se režisér pro Star Trek 3

Hledá se režisér pro Star Trek 3

04.11.2013

A vypadá to, že studio Paramount a produkční společnost Skydance mají favorita. Ještě nedávno padala jména typu Jon M. Chu a Rupert Wyatt. První se ale zřejmě vrhne na G.I. Joe 3 a druhý, ačkoli zněl… (více)

Reklama

Reklama