Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Micky Mannock (Frank Harper) a Ray Collishaw (Craig Fairbrass), dvaja známi a obávaní londýnski gangsteri, plánujú poslednú fušku. Akcia s prepravou kokaínu v hodnote 50 miliónov libier však nevyjde, čo spôsobí, že po krku im začne ísť ruská mafia. V tej chvíli sa začína boj o čas aj o život, ktorý má medzi dvoma stranami vyvrcholiť v nemeckom Berlíne 23. apríla - na Deň svätého Juraja. (GTS_PUNK)

(více)

Recenze (9)

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Crickey, mate, this ain't no fokin' fun, I tell ya! Whoev-ah says the British tend ter bey ratha 'eserved don't know nothin'! They can bey quite tough and I'm not shittin' ya! Don't Adam and Eve that mafia fam'lies are only Italian and Russian, this clan of British scumbags'll show ya how they can get ya into serious Barney Rubble, especially when it comes ter dealin' Persian Rugs and owing fokin' lot of tenn-ah. 'Twas quite 'ard ter 'ecognize all the Airs and Graces firs', cos they Butcher's Hook simila', but ya'll get used ter. And blimey, from the beginnin' ya tot'ly keep yer Longers and Lingers ter them cunts, no bollocks! Lemon Lime blossoms e'en in the land of the Baked Bean and this film shows it in a fine-plotted, thrillin' way. So, Robin Hood Dog's Knob, Frank Harp-ah, bless ya and "may the best of yer past bey the worst of yer future!" ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nesmírně poctivá britská gangsterka, která nás od začátku nutí sympatizovat s těmi špatnými (v tomto případě prodejci drog) a která dokázala zaplnit prostředí tolika zajímavými postavami, že by jejich potenciál vystačil i na kratší seriál. A i když díky komentáři hlavního hrdiny a možnosti sledovat dění na všech frontách máte hned od začátku jasno v tom, kdo je kdo, až do závěrečných titulků zde figuruje jistý element nepředvídatelnosti, což mě u podobných filmů vždy potěší. Přesvědčivé herecké výkony (Zlatko Buric si po Pusherovi střihl další roli mafiánského bosse) a krásná kamera ukazující pravou tvář Londýna celkový dojem jen podtrhují. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z drsných, ale krutě nevýrazných britských gangsterek, kde chybí cokoliv, co by diváka zaujalo a postavy budete vyloženě nesnášet a nevzniknou žádné sympatie, které u postav dokázal vytvořit Scoresese a jiní profíci žánru. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Možná tak před deseti léty (kdy jsem tyhle filmy žral, hlavně ty s Danny Dyerem), ale dneska už fakt nee... Pokud se vám líbily filmy typu Football Factory (jo, ten borec, co si tohle natočil a obsadil do hlavní role, tam hrál taky) nebo (a spíš) The Rise of the Footsoldier, bude vás určitě bavit i toto. Zkrátka klasická novodobá britská gangsterka, co není ani tak chytrá a zábavná jako filmy Guy Ritchieho, co nemá tak hravý scénář a vychytané dialogy, a co místo toho nabízí sex, drogy a fotbal. Ale jo, cockney bude vždycky cool, tak jako anglická metropole aka nejkrásnější město na světě. Plusem je i zdejší obsazení větších či menších britských hvězd. Ale kam s tím na mě dneska... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Asi se proti tomuto filmu nedá nic namítat, ale mně prostě ty britské gangsterky nebaví z principu. Chlapi jsou vždycky drsní a děsně nudní, sice dělají, že se baví, ale není to na nich vidět. Britští suchaři řekl bych. V tomto žánru dávám rozhodně přednost americké produkci. 60% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nebyla to špatná gangsterka, určitě stojí za shlédnutí. Trochu ve stylu Guy Ritchieho, jen těch postav bylo až moc. A tak trochu předvídatelné. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Britské gangsterské filmy sú zvláštnym subžánrom tamojšej kinematografie. Buďto ide o snímky, ktoré svojou kvalitou nedosahujú ani úroveň najslabšieho podpriemeru, alebo o snímky, ktoré sú síce vcelku priemerné, ale v konečnom dôsledku pozerateľné. A práve do druhej kategórie možno zaradiť aj film z roku 2012, v ktorom hlavnú úlohu gangstera Mickyho Mannocka stvárnil sám režisér Frank Harper. Príbehovo snímka sleduje skupinu končiacich gangsterov, ktorým nevyjde posledný job, čo spôsobí, že im po krku začnú ísť Rusi. A tak spolu tieto dve zainteresované strany súperia, pričom ich stret má vyvrcholiť v nemeckom Berlíne 23. apríla - na Deň svätého Juraja. Film so sebou prináša prakticky všetko, čo by divák od podobného kúsku mohol očakávať. Hlavným prvkom je pomerne plochý, nevýrazný príbeh, ktorý stavia akciu nad akúkoľvek snahu výraznejšie rozvíjať dej alebo postavy. Jednoduchosť a prostá akcia však v tomto prípade nepôsobia úplne na odpis, pričom svojským spôsobom dokážu v niektorých chvíľach diváka dokonca baviť. Zásluhu na tom do značnej miery má herecké obsadenie. Hoci, snáď s výnimkou Charlesa Dancea, sa vo filme neobjavuje výraznejšia herecká osobnosť (bez urážky), britské tváre, niektoré divákovi snáď aj známe z iných ostrovných počinov, tvoria celkom zaujímavú paletu protagonistov, ktorá do celkového kontextu snímky prirodzene pasuje. Hľadať výraznejšie kvality v príbehu či v čomkoľvek inom je však zbytočné. Ako sme už uviedli, Harperovo dielo dokáže pobaviť, ale snáď len vtedy, ak divák zníži svoje nároky. St George's Day v takom prípade až príjemne prekvapuje. Stále však ide o "typickú" britskú gangsterku, ktorej dominujú ostrovné "ksichty", lascívne pôsobiace ženy, peniaze a drogy. A aby to bolo dostatočne britské, celé je to ešte podfarbené futbalom. A takýto mix, pravda, nemusí pasovať každému. ()

-tHESWINe- 

všechny recenze uživatele

Byli nebyli, byli tři bratři gangsteři, nebo jich možná bylo pět nebo sedm, už moc nevím. Jeden z nich vlastně byl jen golfista. Všechno bylo dobré, až do doby co se jim v Beringově moři utopilo stádo koní v gumovým člunu, co měli do hřívy zapletených 50 tun nejčistšího heráku. Pak byly pohřby a z rakve vyskákaly prostitutky a všechny umlátili robertkama .... COŽE!? Kdo tuhle splácaninu dal do kupy? Počet postav ani jejich slovník bohužel nevyváží jejich plytkost, a nevím na čem bych musel ujíždět, abych rozlouskl tu trojitou zápletku. Špatně natočená a hrozně překombinovaná vykrádačka bijáků o gansterech. ()

Reklama

Reklama