Reklama

Reklama

Megastěhováci

(seriál)

Pořad sleduje přepravu největších, nejtěžších a nejhůř přemístitelných historických objektů, jaké si jen dovedete představit. Staneme se svědky důležitého procesu plánování - jak přepravci měří rozměry a hmotnost, zohledňují počasí, provoz a světlou výšku - s vědomím, že jediná chyba může znamenat katastrofu. Zadržíme dech při prvním napínavém vyzdvihnutí, kdy skřípání, praskání a sténání značí zvednutí osmisettunové budovy na dvacet pojízdných souprav. Budeme sledovat nebezpečnou cestu, navigovat na úzkých mostech, vyhýbat se drátům elektrického napětí, projíždět ostrými zatáčkami a při tom všem doufat, že se objekty nerozpadnou. Nad vším bude bdít matka Příroda, která ráda připravuje překvapení, jako je jarní bahno, letní bouře, záplavy a hurikány. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dneska sa televízne dokumenty točia už naozaj o všetkom. Tak napríklad v tomto prípade môžeme sledovať dobre zohratú, skúsenú partiu chlapíkov, ktorí dokážu bez väčších problémov premiestniť o niekoľko kilometrov celý dom. Odpília ho od základov, vystužia, naložia na špeciálne podvozky, zapoja výkonný ťahač a objekt po verejných komunikáciach prepravia na predom určené miesto. No nie len obytný dom, kľudne zvládnu previesť aj obrovskú stodolu alebo celý kostol. "Transport obrov" je ich živobytím. Sú to americkí "Megasťahováci". * ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zajímavá série dokumentů o přesouvání nebo stěhování nákladů gigantické tonáže a rozměrů. Můžeme vidět přesunutí domu, rozebrání a postupné vyjímání z odpalovacího sila rakety s atomovou hlavicí či odtah letadlové lodi USS. Intrepid k opravě do suchého doku atd... Nad některými výkony stěhováků musím smeknout. Tohle asi každého neohromí, ale technicky založení jedinci si tu své najdou! * * * ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama