Reklama

Reklama

Zneužívaný

  • USA Abused
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Zneužívaný je dokumentárním filmem, jehož ústřední postavou jetřicátník Filip Zahradil. Ten byl jako malý chlapec sexuálně zneužívaný svou matkou. Ve svých osmnácti letech však matku při vzájemné potyčce zabil, a skončil ve vězení. Filmový štáb se s ním setkává v době, kdy je Filip z vězení propuštěn. Zde začíná hrdina vyprávět svůj životní příběh. Vedle vzpomínek na nepříjemné dětství je divákovi nabídnut také jeho neméně zajímavý současný život. Filip střídá mnoho partnerských vztahů, přičemž ženy "balí" výhradně na romantiku. Realita je však někde úplně jinde, a sice, že hrdina je příznivcem drsných sado-masochistáckých praktik. A své vyvolené do těchto hrátek násilně zatahuje také. Pro brutálnost některých záběrů je dokument na českém trhu přístupný až od osmnácti let, ve Spojených státech od jednadvaceti. (I. Benešová)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

anli 

všechny recenze uživatele

Velmi silné téma,ke kterému se režisérka Ivana Benešová postavila formou fiktivního dokumentu(film se natáčel 4 roky a natočilo se kolem 80-ti hodin materiálu).Dospělý třicátník v něm vypráví,jak byl jako malý týraný svojí matkou,kterou při potyčce v 18-ti letech zabil.Takže divák sleduje současný Filipův život(po propuštění z vězení),do nějž jsou jako vzpomínky z dětství vkládány hrané pasáže.To je bohužel největší kámen úrazu,protože i když se oba hlavní herci(malý představitel Filipa a jeho matka)velmi snaží,vše vyznívá velmi křečovitě,podivně a místy trapně.Ano,jistě,režisérka nemá žádné zkušenosti,neb je to její první dlouhý film,ale asi právě proto měla zvolit kratší formát do televize a ne celovečerní film do kin.I ostatní výrazové a filmové prostředky jsou totiž velmi slabé,včetně kamery,která místy působí opravdu značně chaoticky.Hlouba postav tu není vůbec promyšlená,stejně jako neexistuje žádné režijní vedení nebo koncept.Je to škoda,protože je to silný příběh a několik dobrých nápadů a scén tu je.Pomáhá i hudba Jana P.Muchova,která je zajímavá a nápaditá.Nakonec největší mediální kampaň(ať už záměrně či nikoliv)způsobilo ono téma a údajné skandální části scénáře,kterých se hned chytla média.Podle mě to byl jen zbytečný mediální humbuk.Po chvíli přemýšlení dávám za několik slušných scén a hudbu 35% a nemám,co bych dodal. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Vlastne docela dobrej napad zdevastovanej otresnym zpracovanim, otresnou zbytnelosti ega tvůrkyne a otresnym priznanim, ktery nekdo muze povazovat za odvahu, ale pro me je to jedna z nejsmutnejsich vet, co jsem kdy ve filmu zaslechl. Jasne, ze vsechno si vymyslet, je jednodussi. Ale vymyslet to dobre, to uz je umeni. A s tim nema Ivana B. spolecnyho vubec nic... ()

Reklama

raud 

všechny recenze uživatele

I když jsem krásné režisérce fandil, musim říct, že tenhle film je vážně paskvil, kde nefunguje skoro nic. Nebudu vyjmenovávat co všechno se nepovedlo, jen by možná příště bylo lepší se soustředit na samotný film než na jeho mediální propagaci, která se ovšem docela povedla. Druhou * přidávám za představitele hlavní role, kterej jedinej docela hrál. ()

Anusak odpad!

všechny recenze uživatele

Podle mého trapné a amatérské zneužití zneužívání. To tam vůbec nemuselo být a už vůbec ne v tak necitlivé a vulgární formě. Kdyby si autorka vymyslela jinou historku na kterou napasovat hlavní téma, mohlo to dopadnout lépe. I když nevím nevím. Na mě to celé působí jako self promo, nemohu si pomoct. A po debatě s autorkou ještě více. Sledovat tenhle film bolí a to něco vydržím. ()

Broen 

všechny recenze uživatele

Tak to je pro mě velké zklamání. Téma je velice silné a už z principu by se nemělo zneužívat. Je prezentováno jako dokument, ale dokument by přece měl být vytvořen na základě faktů. Dost se propírá, že je všechno lež. V tu chvílíi tenhle snímek postrádá smysl. Ano, režisérka je značně nesympatická. Na rozdíl od Třeštíkové nebylo znát, že by si s ústřední postavou vytvořila nějaký vztah, natož že by se jí téma dvakrát dotýkalo. Scenář by občas přišel dost naučený, nebylo to moc přirozené a ta poslední scená, jak je babička u hrobu, tak to jsem vůbec nepochopila. Škoda. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • V USA je film zpřístupňen až od 21 let. (LEGACY)

Reklama

Reklama