Reklama

Reklama

Zneužívaný

  • USA Abused
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Zneužívaný je dokumentárním filmem, jehož ústřední postavou jetřicátník Filip Zahradil. Ten byl jako malý chlapec sexuálně zneužívaný svou matkou. Ve svých osmnácti letech však matku při vzájemné potyčce zabil, a skončil ve vězení. Filmový štáb se s ním setkává v době, kdy je Filip z vězení propuštěn. Zde začíná hrdina vyprávět svůj životní příběh. Vedle vzpomínek na nepříjemné dětství je divákovi nabídnut také jeho neméně zajímavý současný život. Filip střídá mnoho partnerských vztahů, přičemž ženy "balí" výhradně na romantiku. Realita je však někde úplně jinde, a sice, že hrdina je příznivcem drsných sado-masochistáckých praktik. A své vyvolené do těchto hrátek násilně zatahuje také. Pro brutálnost některých záběrů je dokument na českém trhu přístupný až od osmnácti let, ve Spojených státech od jednadvaceti. (I. Benešová)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Problém není, zda to je či není "dokument". Objektivita prostě není možná, to je přece jasné, už jen to, že si tvůrce vybere, co a jak bude snímat, to zcela vylučuje. Problém je v tom, že tohle je prostě od základu špatný film. Krom toho je mi krajně nesympatické všechno dění kolem. Řekla jsem to režisérce a myslím si to i nadále, kvůli Zneužívanému se mluví o ní, ne že by se díky ní mluvilo o problému zneužívání, ačkoliv její deklarované zájmy můžou být sebečestnější. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak z paní režisérky nevyzařuje dobrý člověk, spíš takový namyšlený a takový, který se moc neumí dostat a odvyprávět příběh, ale dávám jí body za to, že i když jde o vymyšlený příběh, tak ho trochu dokázala odprezentovat, jako by byl reálný, i když je chvílema znát, že jde o hraný příběh. No hlavně nám chtěla ukázat, jak média mohou být zmanipulovaný. Docela fajn byly ty ukázky s malým klukem, které právě docela vtahují do děje. ()

Reklama

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Vlastne docela dobrej napad zdevastovanej otresnym zpracovanim, otresnou zbytnelosti ega tvůrkyne a otresnym priznanim, ktery nekdo muze povazovat za odvahu, ale pro me je to jedna z nejsmutnejsich vet, co jsem kdy ve filmu zaslechl. Jasne, ze vsechno si vymyslet, je jednodussi. Ale vymyslet to dobre, to uz je umeni. A s tim nema Ivana B. spolecnyho vubec nic... ()

Broen 

všechny recenze uživatele

Tak to je pro mě velké zklamání. Téma je velice silné a už z principu by se nemělo zneužívat. Je prezentováno jako dokument, ale dokument by přece měl být vytvořen na základě faktů. Dost se propírá, že je všechno lež. V tu chvílíi tenhle snímek postrádá smysl. Ano, režisérka je značně nesympatická. Na rozdíl od Třeštíkové nebylo znát, že by si s ústřední postavou vytvořila nějaký vztah, natož že by se jí téma dvakrát dotýkalo. Scenář by občas přišel dost naučený, nebylo to moc přirozené a ta poslední scená, jak je babička u hrobu, tak to jsem vůbec nepochopila. Škoda. ()

boblig 

všechny recenze uživatele

Osvětový a až didakticky otravný příspěvek na téma zneužívání a týrání dětí. Režijně naprosto nezvládnuté hrané scénky, které působí směšně (a to včetně těch tzv. brutálních) a nepochopitelná snaha udělat z médií (tedy z jednoho média) blbce. Rozumím tomu, co tím "paní režisérka, mistryně sedmi řemesel a zdatná mediální manipulátorka" chtěla říci, ale učinila to tak nešťastně, že ji za to budou novináři trhat hlavu ještě za pět let. Při hodnocení tohoto filmu bych použil dvě věty z filmu Pane, vy jste vdova! - "Ovšem jako komedie to není špatné" - "Má to být tragédie, Veličenstvo ..." :-) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • V USA je film zpřístupňen až od 21 let. (LEGACY)

Reklama

Reklama