Reklama

Reklama

Obdivuhodný svět přírody

(seriál)
  • Japonsko Nature Wonder Land
Japonsko, 2006, 90x25 min

Obsahy(1)

Veľryby, ktoré sa dokážu ponoriť do hĺbky 3000 metrov až do morských hlbín. Najmenšie opice na svete používajú na prežitie v Amazónii dôvtip, ktorý nemajú žiadne iné opice. Ľadové medvede, ktoré voľne behajú v najchladnejších oblastiach sveta. Existuje veľa takýchto prekvapivých príbehov o týchto "legendách", ktoré sa nachádzajú v prírode. Každý z nich má moc pohnúť ľuďmi a je dôležitou súčasťou prírodnej histórie. Dokument odhaľuje niektoré z týchto úžasných príbehov z celého sveta a prezentuje ich v brilantných HD záberoch a v jednoduchom rozprávacom jazyku. Nature Wonder Land je rodinný prírodný program, ktorý zaujme deti aj dospelých. (Arsenal83)

(více)

Recenze (11)

Attta 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a občas drsné. Pořady tohoto typu s takovou kvalitou opravdu nepohrdnu. Opravdu nádherné kusy přírody. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Časti: 1. Uškatec (Južná Afrika): 4 2. Jaguar (Amazónia): 4 3. Medveď hnedý (Japonsko): 3 4. Mačiak diademový (stredná Afrika): 4 5. Gazela Grantova (Tanzánia): 4 6. Juhoamerický hoacín (povodie Amazónky): 4 7. Vombat obecný (austrál. Tasmánia): 4,5 8. Žeriav korunkatý (rovníkova Afrika): 4 9. Vydra riečna (Južná Kórea): 4 10. Obrovský sumec (JZ Európa): 4 Veľmi zaujímavý dokumentárny seriál. Každá časť sa venuje jednému živočíšnemu druhu, ktorý nejakou vlastnosťou výnimočný. A tie vlastnosti sú často veľmi zvláštne, o žiadnej z nich som nevedel a niekedy mi až padala sánka. Podané je to často trochu infantilne, ale po čase som si zvykol. Chápem to tak, že je to určené aj pre menšie deti a toto je spôsob ako ich zaujať. A to nemusí byť na škodu. Poznamka: Tak trochu chaos. Na ČT2 uviedli 10 horeuvedených častí seriálu pod názvom "Obdivuhodný svět přírody", rok vzniku tam ale bol 2016, lenže v TV programe UPC to bolo uvedené ako "Království divočiny", TV programe ČSFD zase ako "Tajemství divočiny", čo je zase iný japonský seriál (aspoň na ČSFD). Takže si nie som istý, či je môj komentár na správnom mieste a čo je zdrojom tohto chaosu (ČT, UPC, ČSFD). ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Tento dokument přináší záběry, které svou nevšedností překvapí i ty z nás, co již dokumentů shlédli nepočítaně. Např. žirafí ráj, poslední ostrov žiraf v západní Africe, které zde zůstaly bez ostražitosti, neb ji ztratily s odchodem posledních velkých šelem, líně se povalují po zemi, místním pomáhají od planých melounů, jež jsou pro ně pochoutkou a důvodem zůstat, zatímco pro zemědělce plevelem, opravdu ukazuje žirafy v hodně jiném světle. A jediné souboje, které svádí, jsou ty mezi samci o přízeň samic. Zase jednou úspěšný záchranný projekt. ()

JJaannee 

všechny recenze uživatele

Dokumenty tohoto typu jsou skvělé, ale dnešní díl sloni a lidé byl opravdu smutný..už tohle nikdy nechci vidět... ()

TomWesley68 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit lehce infantilním komentářem a grafickými vsuvkami, které však plní svůj účel. Většina dílů se věnuje jednomu živočišnému druhu a zaměří se na dva, tři zajímavé aspekty z jeho života. Je to skutečně originální série jak ve výběru témat a komentářích, tak hlavně co se týče natočeného materiálu. Skoro každý díl obsahuje nějaký originální nevšední záběr. Velice chválím, že se japonská režie vyhnula patetickým zpomaleným záběrům přírody a umělému sestříhávání záběrů za účelem vytvoření zajímavé situace, která ovšem vůbec jako celek nebyla zachycena, tak jak to někdy dělávají konkurenční a známější dokumentární série. ()

Reklama

Reklama