Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šimazaki Sanpo (Oguri Šun) je dobrovolný horský záchranář. Lezl po horách po celém světě a dobře zná jejich zrádnost i krásu. Šiina Kumi (Nagasawa Masami) je nová dobrovolná horská záchranářka, která se snaží jít ve stopách svého otce. Pod vedením velitele horské služby Nody Masata (Sasaki Kuranosuke) a Sanpa prochází Kumi přísným výcvikem. Kumi poznává nástrahy své nové práce – neúspěšné mise či dechberoucí sílu samotné matky přírody. Tísňová volání na sebe ovšem nenechají čekat... (Zíza)

(více)

Recenze (3)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ale tak jako jo no. Dojímalo mě to, líbilo se mi to, Sanpo mi přišel jako sympoš, Kumi byla fajn, sice občas na přesdržku, ale nic hrozného a dalo se to i chápat, proč se chová, jak se chová. Hory jsou krásné a děsivé, chápu, proč je lidi obdivují, chtějí je zdolávat i proč je uctívají jako božstva... Na filmu je vidět, že je to zfilmování obsáhlejší mangy; je to zkratkovité, skáče to v čase, aby to ukázalo co nejvíc rozdílných záchran a situací. Přesto jsem si ústřední dvojku oblíbila a dojímala se s nimi. Slabší 4*. Titulky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to pripomenulo film Happy Flight v ktorom sme spoznali prostredie letiska. Tu zase spoznáme prácu horských záchranárov. Nie je to také komediálne ako Happy Flight, ale väčšina filmu má takú pohodovú a povzbudivú atmosféru. A to napriek tomu, že občas film zvážnie a rozhodne nie každého záchranári zachránia. Ale to striedanie smutnej a povzbudivej polohy tu funguje dobre. Dej je apizodný, takže žiadny veľký vývoj sa tu nekoná. Zato postavy sa vydarili. Jak sympoš Sanpo, tak Kumi, ktorá tu zo začiatku má asi stelesňovať bežného človeka, ktorý tej robote nerozumie a tak má miestami dosť blbé výstupy. Ale akonáhle preniká do tej práce viac a viac, tak aj jej divák príde na chuť. Celkovo to je tak medzi troma a štyrmi hviezdičkami, ale za to, že na rozdiel od amerikánskych a číňanskych filmov, sa tu väčšina scén točila v skutočných exteriéroch a len sem tam padal zo skaly nejaký CGI nešťastník, tomu dám aj štvrtú hviezdu. 7/10. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Celý film je dost epizodní. Bohužel jednotlivé záchrany lidí nespojuje žádná výraznější dějová linka. Jedné propojení jsou postavy záchranářů, takže to celé působí jako sledování seriálu, kde epizoda má plus mínus 15 minut. Co to ale pozvedá, jsou nádherné záběry hor. Dalším plusem pro mě je Shun Oguri, jehož postava mi byla hodně sympatická a tím svým nezměrným optimismem a 'baka' úsměvem mi připomínala jeho postavu z Binbo Danshi. Naštěstí ale tady podobnost končila. Já to vidím na slabší 3*. ()

Reklama

Reklama