Reklama

Reklama

Krautrock: The Rebirth of Germany

všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2009, 60 min

Hrají:

Klaus Schulze, Iggy Pop, David Bowie (a.z.), Can (a.z.), Amon Düül II (a.z.)

Obsahy(1)

Britský dokument natočený v produkci BBC dává do souvislosti německý kraut rock (hudební žánr vznikající v 70. letech) s tehdejší politickou situací. V průběhu 60 minut nabídne rozhovory a zajímavosti s kapelami a tvůrci jako Damo Suzuki, Michael Rother, NEU!, Kraftwerk či Faust. (movie)

Recenze (2)

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně povedný dokument o německém krautrocku, uvedený do souvislostí i s politickou situací a doplněný o spoustů rozhovorů s předními osobnosti tehdejší scény jako Michale Rother, Damo Suzuki, Faust, Cluster. Taky se tu objeví Iggy Pop hloubící díru do kokosu. Doporučuji. K shlednutí na Youtube. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Velmi atmosfericky hudebni dokument cerpajici z hudebni deprese povalecneho Nemecka, ktere zmitala tzv. Schlager music (odtud pochazi prevzate cz slovo slagr a vlastne se jedna o pop silenosti typu Karel Gott), aby vlna experimentalnich hudebniku vytvorila novy hudebni smer - Kraut rock. Nenechte se zmast nazvem, rockove elementy tam jsou, ale predevsim ty psychedelicke a velky prim zde opet hraje elektronika. Nejsem sice Deutschefil, ale pro elektronickou hudbu je Nemecko kolebka a proto i zde mate legendy dane ery typu Tangerine Dream, nebo Kraftwerk. Jako zlaty hreb dokumentu se pak muzete tesit na prijezd legendy ambientni hudby Briana Ena do Berlina a jeho praci na kultovnich albech Davida Bowieho Low a Heroes. 7/10 ()

Reklama

Reklama