Reklama

Reklama

Lagerfeld - důvěrné

  • Francie Lagerfeld Confidential (více)
Francie, 2007, 89 min (Alternativní 85 min)

Obsahy(1)

Celovečerní film LAGERFELD DŮVĚRNÉ není jen dalším snímkem o módě. Je intimním a lidským portrétem KARLA LAGERFELDA – výjimečného muže, ikony světového módního průmyslu a hlavního návrháře značky CHANEL, jehož odkaz však překračuje hranice světa módy. Odhaluje intelektuála, který trpí nespavostí, žízní po literatuře, filmech a obrazech. Odhaluje obdivovatele secese a moderního umění, milovníka estetiky, dovedené až do krajnosti, stejně jako luxusu. Sleduje Karla Lagerfelda o samotě, při navrhování šatů, poskytování rozhovorů i jako fotografa. Věnuje se jeho sbírce knih o umění, značce CHANEL i jeho vlastním kolekcím Lagerfeld Gallery. Zachycuje nejkrásnější ženy světa, herečky a filmové hvězdy. Jeho život je umělecké dílo: vytvořil obraz ... a splynul s ním. (Kinolucerna.cz)

(více)

Recenze (4)

sheen 

všechny recenze uživatele

Po YSL a Valentinovi další zajímavý dokument ze světa Haute Couture. Lagerfeld je bezpochyby jedna z legend a ikon. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Karl je velice tajemný, kontroverzní (i když ne tak jako Gaultier), disciplinovaný neurotik, pedant a ve všem, co dělá, naprostý samouk. Jeho manýry jsou pověstné, pro představu stačí už jen scéna před úvodními titulky. Poodhalí hodně i ze svého dětství, výchovy, ale hlavně z tvůrčí činnosti, kde mi bylo velice blízké prohlášení, že by nesnesl pracovat u uklizeného stolu, že to by asi ochrnul... Nicméně celkově na mne dokument působí hodně neučesaně a že se zcela, i obrazově vyhýbá Karlovu tlustému období v 90kách, tak i neúplně. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

svět módy mi je na hony vzdálen.proto mě tenhle snímek oslovil spíš jako o člověku který ji tvoří.Doposud jsem ho brala jako figurku která něco načrtne a jiní to spíchnou další se s tím proběhne po molu a finito.Omyl .Lagerfeld je člověk který má pestrý život.Má bohatství ale nezblbnul.Vnímá velice citlivě věci kolem sebe.Klidně hovoří o smrti bez emocí.Když jen tak jakoby mimochodem během rozhovoru načrtne na papír svoje představy o novém modelu tak vy už ho vidíte v reálu na modelce..Scéna v letadle s červeným plédem ,jeho myšlenkové pochody,.....nevím jestli se mu vyhnuly skandály ale poznáte že to je v jádru obyčejný člověk který trvá na preciznosti a je i sám k sobě tvrdý a nenechá sebou manipulovat... ()

Reklama

Reklama