Reklama

Reklama

Dojemné drama o ilegálních přistěhovalcích vypráví o tvrdě pracujícím Carlosovi Galindovi, jenž sám vychovává syna v pubertě. Ze všech sil se mu snaží vytvořit prostředí pro lepší život, a tak se rozhodne opustit svou práci zahradníka v L.A. a odstěhovat se z města, aby své jediné dítě uchránil od tamních gangů a dostal ho na slušnou školu. Koupí si vlastní náklaďák, takže si může dovolit přijímat více zakázek. Jenže v nelítostném městě není lehké žít s americkou lehkostí, zvláště, když jsou na každém rohu imigrační agenti anebo grázlové, kteří se snaží zlákat jeho syna na cestu zločinu. Carlos se každý den bojí toho, že bude deportován…
Režisér Chris Weitz natočil silný ovšem povznášející pohled na každodenní heroický boj imigrantů ve snaze konečně žít svůj americký sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, nenásilný snímek o touze za lepším životem mexického přistěhovalce a jeho syna. Svou sílu příběh čerpá z autentičnosti, emocí a snahy o začlenění do společnosti. Příběh nabízí dvě diametrální roviny pohledu. Otce, který se snaží vychovat svého syna slušně, byť se musí sám protloukat útrapami ilegálního přistěhovalce a syna, který stojí na prahu rozhodnutí mezi "ideály" svého otce, nebo gangy. Nejsou zde žádné emocionální výstřelky ani happy end. Chválím soundtrack! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Keď chceš peniaze, musíš pracovať..." Samozrejme dá sa k nim dostať i inými spôsobmi , ale náš hrdina je veľmi čestný muž. Jeho osud vám iste nebude ľahostajný a iste by nebol ani americkým úradom, ak by vedeli bližšie nahliadnuť do vnútra človeka. O takto čestného a pracovitého muža by mal mať záujem každý, či už je to štát všeobecne alebo zamestnávatelia. Vidieť jeho marný boj s úradmi a papierovačkami mi nerobí dobre, všeobecne mám k týmto veciam odpor. Príbeh dokáže zaujať, asi najviac dejová linka s ukradnutým autom a pátraním po ňom. Po filme vám v srdci možno ostane to, čo mne. A to, že dnes nielen v USA ale takmer všade na svete čestný a pracovitý muž neznamená vôbec nič. U nás to platí dvojnásobne...80%. ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobré drama se zajímavým tématem. Nicméně závěrečné drama bylo trochu zbytečné ne. Všichní ví, že vyhoštění jsou do 14 dnů zpět. Fajn tomuto to trvalo 4 měsíce, ale i tak. Určitě zajímavý pohled na dnešní ameriku a její odvrácenou tvář. Nicméně ať jsou mexičani jakýkoli, tak bez nich by amerika zbankrotovala. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Na motivy přistěhovaleckých rodin už byly natočeny mraky horších či lepších snímků. A Better Life se právem řadí mezi ty nejlepší a troufám si tvrdit, že on sám může být tím nejlepším. Ale pozor, nic velkolepého, nic, co byste mohli hmotně uchopit, tady nehledejte. To pravé kouzlo úspěchu se skrývá v úplně něčem jiném! V lidech, starostech, útrapách, soucitu, lásce a porozumění. To vše za doprovodu hudby Alexandra Desplata! 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Viktor Hugo napsal : "Život je čekání na to, kdy se sny změní na skutečnost." Ale v Better life jsme mohli viděti, že touhy, sny a plány nejsou většinou slučitelné s realitou. Je smutné, že při všech těch mnoha negativních zkušenostech stále ještě existuje velké množství lidí, kteří žijí americkým snem. A pak nejen v Americe, ale i u nás vidíme jak "mnozí z imigrantů postávají u kandelábru a - většinou marně - doufají, že si je někdo najme na jakoukoli špatně placenou práci" Velmi dobré drama a to také hlavně díky brilantnímu výkonu Demiána Bichira, ale určitě i jeho syna Luise v podání Josého Juliána, který jak bylo vidět má nejen hezkou tvářičku, ale i talent. Osobně bych chtěla vyzdvihnout moc hezky vykreslený vztah táty se synem i za těch příšerných podmínek a neustálého napětí. Takových filmů na podobné téma jsem už pár viděla a zřejmě ještě uvidím, ale tady emoce fungovaly a to je pro mě podstatný. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii ve městě Los Angeles. (Terva)
  • Dialogy jsou upraveny tak, aby odpovídaly skutečnému slangu nejen používaném v Los Angeles, ale i v různých ulicích města. (Terva)
  • Film je v hollywoodské produkci neobvyklý, protože se odehrává v hispánské komunitě a téměř všichni herci jsou hispánci. (Terva)

Reklama

Reklama