Reklama

Reklama

Dojemné drama o ilegálních přistěhovalcích vypráví o tvrdě pracujícím Carlosovi Galindovi, jenž sám vychovává syna v pubertě. Ze všech sil se mu snaží vytvořit prostředí pro lepší život, a tak se rozhodne opustit svou práci zahradníka v L.A. a odstěhovat se z města, aby své jediné dítě uchránil od tamních gangů a dostal ho na slušnou školu. Koupí si vlastní náklaďák, takže si může dovolit přijímat více zakázek. Jenže v nelítostném městě není lehké žít s americkou lehkostí, zvláště, když jsou na každém rohu imigrační agenti anebo grázlové, kteří se snaží zlákat jeho syna na cestu zločinu. Carlos se každý den bojí toho, že bude deportován…
Režisér Chris Weitz natočil silný ovšem povznášející pohled na každodenní heroický boj imigrantů ve snaze konečně žít svůj americký sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

tron 

všechny recenze uživatele

„Pýtal si sa ma, prečo chudobní ľudia majú deti. Mal som ťa kvôli sebe. Aby môj život dostal zmysel.“ Od Chrisa Weitza sa mi celkom páčil Zlatý kompas a hlavne Ako na vec s Hugom Grantom a tak som pátral po tom, čo má nové. A našiel som tento film. V hlavnej úlohe s Demianom Bichirom, ktorý ma zaujal ako seňor Bob v tarantinovke Osem hrozných a hlavne vo Votrelec: Covenant, kde hral sympatického homosexuálneho mariňáka Lopea. Tak sme si s pani manželkou Za lepší život pozreli. Bol to solídny doják. Trocha to kazil nižší rozpočet, vinou ktorého to vyzeralo ako finančne podhodnotený televízny film. Na strane druhej, toto nie je druh filmu, ktorý by potreboval 100 miliónový rozpočet, takže to zas až tak moc nevadilo. Bichir bol skvelý a scenár mal množstvo silných momentov, ale ako celok to bol, až na vcelku silný záver, skôr priemer resp. ľahký nadpriemer. Ale keď som zistil, že Bichir bol za svoj výkon v tomto filme nominovaný na Oscara, potešilo ma to. Zaslúžil si to. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dojemný, ako hlási obsah, ten príbeh veľmi nie je, je hlavne poučný. Poučný pre mexickych imigrantov, ako to nerobiť, ako nedopadnúť tak, že sa nechám nachytať, okradnúť a nedobrovoľne sa stať gangsterom. Polovica filmu je o zháňaní debilne ukradnutého auta, zvyšok sú rozhovory medzi otcom a synom. Tie sú také americké, až ťažko uverit, že sú ilegálni mexickí imigranti. Film celkovo až na pár scén nuda. –––– Proč maj chudý lidi děti? K čemu to je? –––– Dělal jsem to, co všichni. Našel jsem si ženu, vzal si ji a táhnul na sever. ()

Reklama

Woody77 

všechny recenze uživatele

Velmi tvrdy American Dream. Bez ruzovych okuliarov , Happyendu a stastnych koncov. Toto je realita ktora sa denno-denne deje nielen na Mexicko-Americkej hranici ale aj na Ukrajinsko-Slovenskej hranici. Ludia utekaju z rodnej krajiny kvoli splneniu si sna popripade kvoli rodine ktorej chcu domov posielat peniaze no ako to povecsine skonci? Popripade kolkym sa to ozaj splni? Minimalnemu percentu a o zvysku hovori tento film. Ludia ziviaci sa iba svojim telom prezivajuci na ulici hladajuci trochu tepla a chleba.Ake maju prava a istoty tito ilegalny emigranti? Existuje iba jedno navrat tam odkial usli.Hlavne postavy ozaj bojuju za stastie a buducnost no vzhladom na to ze nemaju ziadne pravo aku maju sancu na lepsiu buducnost ? Absolutne som necakal taky silny pribeh a take citovo silne drama , ze po skonceni filmu som 10 min. iba tak sedel a premietal si to este raz. Som velmi rad , ze sedim na zadku vo firme som velmi rad , ze som Slovak som proste Kurva rad , ze som Europan. 95% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jak je vidno, tak Hispánci to na jihu Spojených nemají zrovna růžové. Santiago Muñez je jeden z vyvolených el Mexicano (zde je nutné zdůraznit, že Santiago chvilkově zazářil ve snímku Góóól!). Demián Bichir jest pro mne nejpříjemnějším článkem celého filmu. Těžko polemizovat o udělení Oscara za Damiánův výkon. Nejspíše si sošku odnese daleko více profláklý George Clooney, jehož výkon byl s výkonem Damiána dosti srovnatelný. Každopádně, já jsem na výsost spokojen. Prosté, leč výstižné. 86% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Žijeme si náš obyčejný, fádní život uprostřed Střední Evropy v malé české kotlině, kterou z jedné strany obepínají Krušné hory a ze strany druhé Beskydy. Když se zatopí Holandsko, vadit nám to nebude. Když se potopí i Německo, o to líp, budeme mít moře. A pořád u toho budeme pít to typické české pivo, na které je každý hrdý a málokdo se v té naší zemi v něm opravdu vyzná. A to si říkáme odborníci na pivo...No a na ten náš život, který nám beztak půlka Evropy závidí a zbytek nechápe, neuvěřitelně nadáváme. Nadáváme na politiky. Nadáváme, že odhlasovali tohle a tamto. Že to jsou zmrdi, co jenom kradou jeden halíř za druhým. Vlastně stejně tak, jako čeští fotbalisti, kteří zrovna nedávno odhlasovali, že si nechají proplatit půlku prémií, které mají být pro případný postup na fotbalové EURO 2014. Jsme vychcaný, chceme víc a ve výsledku nebudeme mít nic. A v jednom kuse si stěžujeme a nadáváme. Přitom nám ale vůbec nedochází, že může být hůř. Že může být tak hrozně, že lidé na druhym konci světa na černo utíkají ze své země, aby se jim žilo líp. Utíkají do USA, protože ta nabízí nepřeberné množství možností a hlavně nabízí chuť žít. V tomto světě, který si vůbec během našeho běžného rejpání neuvědomujeme, se denně dějou věci, které nedokážeme pořádně ani pochopit. Věci neuvěřitelně emotivné a smutné, které stojí za to vědět a uvědomit si. Za lepší život totiž bojují i postavy tohoto filmu a musím říct, že bylo něco krásného, ale zároveň něco tak smutného sledovat právě jejich perfektně napsané postavy. Nejsmutnější na tom všem je, že tohle není jenom pouhý film...ale krutá realita. A to by si každý Čech u píva měl uvědomit, než spustí další blamáž nekonečných nadávek. Jen více takových filmů do nás...čecháčků. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Dialogy jsou upraveny tak, aby odpovídaly skutečnému slangu nejen používaném v Los Angeles, ale i v různých ulicích města. (Terva)
  • Film je v hollywoodské produkci neobvyklý, protože se odehrává v hispánské komunitě a téměř všichni herci jsou hispánci. (Terva)
  • Herec Demián Bichir pri scénach lezenia na palmu nepotreboval dabléra, ale vyliezol na vrchol sám. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama