Reklama

Reklama

Můří deníky

  • Kanada The Moth Diaries (více)
Trailer

Snímek kanadské režisérky Mary Harronové vychází z populární goticko-hororové novely "The Moth Diaries" autorky Rachel Kleinové. Krutě se zde prolíná realita s fikcí a z obsesivního chování adolescentní dívky Rebeccy (Sarah Bolger) vůči své spolubydlící Lucy (Sarah Gadon) se může stát i neodolatelná chuť zabíjet. Rebecca si na vlastní kůži vyzkouší jaké to je, nemít se komu svěřit se svými pocity a jak vlastní představivost dokáže zamotat hlavu třeba i takovému učiteli angličtiny Mr. Daviesovi (Scott Speedman) na dívčí škole v Brangwynu. (Conspi)

(více)

Recenze (32)

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Ta blondýna se nepoučí a nepoučí a pořád si ty upíry bude zvát do postele( před měsícem sen viděla Drákulu). Jinak mi můžete někdo vysvětlit jak se z té utopené stala upírka? Teda byla to vůbec upírka? A proč šla zrovna po tý jedný? To bylo jen kvůli tomu jejímu zabitýmu otci? Nebo k tomu měla nějakej jinej důvod? A proč když chtěla ji se přicucla na tu blondýnu? A očem ten film byl kromě deprese z dva roky starý sebevraždy a ztrátě kamarádu? Jo a o sexuálním obtěžování? ()

Domec 

všechny recenze uživatele

Jezis marja, to jsem si zas neco pustila. Hlavni hrdinka je nesypaticka, upirka je divna a jedinej ucitel na skole je lycan. Poslouchat, jak si vetsinu casu Rebecca stezuje a svoje problemy hazi na jiny (ehm, chudak nova "holka") je opravdu utrpeni. Film nema vubec zadnej spad a nedokaze vas vtahnout do deje. A pak kdyz prislo na konec, o kterym se mimochodem neda mluvit jako o finale, byl k pousmati. A jak to ta holka jedna mela celou dobu lehky, najit jenom bednu a je po vsem trapeni. I kdyz ja bych byla pro tu jeste rychlejsi variantu, RAZOR, RAZOR my friend! ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Lily Cole je fakt hodně hnusná slečna. Ale stavět na tom celý horor? Natolik děsivá zase není. Že je Mary Harron špatná režisérka vím už dlouho. Že má špatný vkus, blbý nápady a trapný filmy, i to už vím. Takže ani překvapení nebylo. Trochu té cákající krve, která ani nevypadá jako krev, potom divný vztahy, idiotský dialogy, připitomělá zápletka, a ještě optimistický závěr. No hrůza. Jedna hvězdička za Scotta Speedmana, jinak to stojí za houby. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá v čistě ženskym kolektivu... Všichni se plácaj v emocích bez ladu a skladu, neustále se řešej nesmysly a ve finále je z toho hlavně bulení... Hlavní hrdinka je afektovaná hysterka, její kámošky blbý telátka, příběh to má nulovej a Lily Cole, kvůli který jsem se na to podíval, tady má sice určitý charisma, ale nepředvede toho tolik co by mohla měla na to, abych dal víc než jednu hvězdu... Mohla aspoň ukázat kozy sakra... Shrnuto a podtrženo - nekoukejte na to, pokud nemáte rádi hysterickej pláč a rozebírání toho jak se kdo cejtí... ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Na skole, kde se vyucujou samy zbytecny picoviny (literatura o upirech apod) se setkaji 3 pseudkamosky, jedna s divnou kulatou hlavou jak pytel od bananu, jedna anorekticka a jedna co ujde. Ta co ujde zarli na ty ostatni dve a dela jim zarlivy sceny, dokud ta anorekticka nezhebne. To k deji. Konec jsem nestacil pochopit protoze jsem uz asi z nudy delal neco jineho. Zbytecna krawowina. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Na první pohled jsem dostal vše, co jsem si přál a očekával: pěkně vypadající, upravené, téměř dívčí herečky; pubertální nadsázku, která se žánrově okamžitě mění v "hroznou" hloubku; špetku lekavého tajemna a i nějaké ty lesbické náznaky. Tenhle první pohled trochu kazily pouze některé střihy, na nichž je zbytečně vidět převod z knižní předlohy. Při důkladnějším pohledu na mne však začaly vyskakovat kdejaké archetypální odkazy, z kterých je žánrová a thematisovaná blízkost k upíským románům jen vrcholkem ledovce... a já byl okouzlen. Ony lehce arogantní a umanuté oči S. Bolger totiž dávaly až příliš volného prostoru pro otázku, cože vlastně byla vidina a což už ne. ()

Gesicht odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář stojí za starou bačkoru, spousta věcí není domyšlená a finále nestojí za řeč. Vlastně tu nefunguje nic. Přitom toho mohlo být tolik, objevování sexuality, tajemství, odhalení, mrazení. Ale ono nic.. jen prázdnota, toporní herci a vlastně i nuda. ()

Aresko123 

všechny recenze uživatele

hmmm, nejako to zacalo a nejako to skoncilo. Nie zly napad, nie zle spracovanie, nie zle postavy... len nieco tomu chybalo... ale urcite sa oplati vidiet. ()

dancingclown 

všechny recenze uživatele

Můří deníky jsou (aspoň pro mě) velice vyjímečným filmem. Atmosféra, kterou buduje, se vidí v dnešní době jen málokde. Trochu mi to připomínalo Stmívání (asi pro ten upírský námět), avšak bez jakýchkoli větších a trapně vynucených romantických scén. Film nespoléhá na efekty, nebo na hektolitry krve, spíš chce diváka vytrhnout z reality a přinutí ho, aby se trochu zasnil. Je silný díky - jak už jsem řekl- výborné atmosféře, okolí staré internátní školy a pochmurnému ději. Ta závěrečná scéna, kdy Rebecka vyhazuje žiletku z okna mě okouzlila a soundtrack Mariny & the Diamonds "Numb" není taky k zahození. Už se nemůžu dočkat, až si přečtu knížku. U mě jasných 100% ()

Korra 

všechny recenze uživatele

Neprávem podceňované dílko, které je spíš čistokrevnou poctou Draculovi a Carmille, dvěma stavebním kamenům upírsko-gotického žánru, než rozvíjením upírského tématu po vzoru Stmívání.+++ Některé filmy děsí krví a násilím, některé balancováním na hraně neskutečna. Tomuhle filmu se podařilo mě vyděsit. Odpověď na otázku, jestli tzv. "Carmilla" byla upírem, nebo zda hlavní hrdinka podlehla vrozené psychické labilitě a rozvinula se u ní duševní porucha, si musí divák najít sám.... Já se přikláním k druhé možnosti, a asi právě proto jsem se bála. Upíři neexistují - že? ()

Reklama

Reklama