Reklama

Reklama

V Království štěstí žijí smutní lidé. Neradují se, neboť tu vládne panovnice, která miluje kámen, bohatství, moc, v jejím světě nemají emoce, láska, cit žádnou cenu. Královna (R. Rázlová) si přeje, aby si král Michael (J. Schwarz) vzal za ženu její dceru Sylvii (M. Pleštilová), jenže krále na první pohled okouzlila jiná, královnina nevlastní dcera Samantha (L. Trmíková). Královna proto Samanthu zaklela. Cesta ke štěstí dvou zamilovaných bude spletitá… (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Marně se divák po pohádkově smutném úvodu ptá, proč králové pozemští mají tendenci lézt do hor a tam hledat bohové vědí co. V daném případě král Michael (předchozí lezec, o jehož tragickém osudu se něco dovíme až těsně před půlkou pohádky a jen si říkáme Rafael, Michael, v dalším díle tedy Gabriel a Ariel?) dolezl až na vrchol čedičové (snad jsem ten kámen v kulisách určila správně) hory, aby se ucházel o ruku princezny, kterou viděl namalovanou na kusu šutru, ale na první pohled se zamiloval do jiné. Jsme kolem desáté minuty pohádky a už to je tak překombinované, že mít víc trpělivosti, pustíme si to snad od začátku. Zkrátím to, ta hodná je shozena ze skály dolů, ale překvapivě se nezabije, ta předpokládaně zlá princezna není zlá a pomatený král je vlastně věrný a uvědomělý, zlá, mocná královna je jen pateticky hysterická a pravděpodobně světloplachá. Pak se nám tam ve vedlejší dějové linii přimotá houslař, vyšívačka a malíř, abychom se dramatickým obloukem dostali zpět ke králi Michaelovi, pak zas do hor a v křečovitém smíchu, při kterém si připadá divák trapně a herci nepatřičně, se dočkáme konce a poučky, že po štěstí musí každý natáhnout ruku sám. Slovy klasika už snad jen: "Štěstí, co je to štěstí? Muška jenom zlatá!" Na štěstí s plácačkou a tomuhle majstrštyku se příště raději vyhnout. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Úvodní promluva libozvučným hlasem Mirka Moravce byla slibná. Pohádka rozhodně díky svému pojetí není tuctová. Přesto se na víc jak průměr nevyškrábe, protože je v mnoha směrech vyprávění taková nedotažená a občas zvláštně zkratkovitá, jak to dobře popisuje Jezinka ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nezáživná a nezajímavá studiová pohádka o několika mluvících postavách. Děj mě vůbec nezaujal, navíc kromě Reginy Rázlové působili i herci tak, že je hraní v tomto dílku nebavilo. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Typická pohádka pro nikoho. Se stylizací pohádky do kamenného království a papundeklových kulis se nemůže ztotožnit ani dětský ani dospělý divák. Navíc celý příběh o zlé kamenné královně, o králi, chudém malíři a jedné dívce je fakt divný, nezajímavý a vlastně zcela zbytečný. Tahle pohádka nemůže ani pobavit, ani rozveselit, ani zaujmout. Neskutečná slabota s typicky temnou hudbou Ladislava Simona. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Unylé, mdlé, smutné a bez příběhu a pointy. Děj nedával žádný smysl a za lyrickou ponurost by se nemusel stydět ani Kafka. Kostýmy a vizuál příšerný. Jednou nohou v odpadu. ()

viky13 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla svělá parodie, dlouho jsme se tak nezasmáli....od kostýmů, přes dialogy až po herecké výkony. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

A zase jedna pohádka, která je temná a těžce pochopitelná, pro děti jistě, pro dospěláka je dost těžké, aby se v tom vyznal. O štěstí se musí bojovat, chápu. Ale co dřív králi nešlo, to v závěru jde jako po másle? Princezna padá z hory, ale přežije to. K tomu to divné oblečení, masky a jako by to nestačilo kulisy...a zase temné. ()

Reklama

Reklama