Reklama

Reklama

Po roční známosti požádá Tom Violet o ruku. Ona souhlasí, avšak ani jeden z nich v tu chvíli ještě netuší, že jejich vysněná svatba je dál, než by se zdálo. Violet dostane nabídku na dvouletou stáž daleko od jejich domova a Tom, který jí chce být nablízku, opouští místo asistenta šéfkuchaře, kde měl být brzy povýšen, jen aby podpořil svou nastávající v jejím kariérním postupu. Po příjezdu do Michiganu se všechno začíná pomalu hroutit. Zatímco Tom je nucen pracovat ve fast-foodu a jeho životní sny se rozpadají v prach, Violet si užívá nové místo ve skupině vedené šarmantním profesorem Childsem. Frustrace na obou stranách přibývá, svatba se stále odkládá, netrvá dlouho a pár se rozejde. Přesto je osud svede opět dohromady... (TV Nova)

(více)

Recenze (271)

Matty 

všechny recenze uživatele

Podobný problém jako u půltuctu jiných filmů z Apatowovy produkce – zbytečné dlouhé a sprosté. Zásnuby navíc, stejně jako třeba Komici, doplácejí na vyvolané očekávání ztřeštěné zábavy, ve které se bude hodně hláškovat a sem tam sebou někdo legračně sekne na zem. Ambice Stollera a (spolu-scenáristy) Segela byly ale větší, vzhledem ke zvolenému a pramálo inovovanému formátu romantické komedie snad až přehnaně veliké. Rozhodli se vytvořit ultimativní zásnubní komedii a před samotnou svatbou (jež navíc není kdovíjak jistá) shrnout nejen problémy předsvatební, ale problémy doprovázející partnerské soužití celoživotně. Je sympatické, že oba hrdinové jednají oproti většině průtokových romcomů jako dva rozumní dospělí lidé, kteří nad svým vztahovými problémy přemýšlejí a namísto nevěrohodně siláckých gest (teď se rozejdeme!) volí debatu. Obdobnou trpělivost projevuje Stoller svým uchopením komična. Vtipy nejsou prvoplánové a někdy vycházejí z, v jistém smyslu sebedestruktivního, užití montáže. Navozené romantická atmosféra v poněkud tuctové scéně válení se ve sněhu je vzápětí rozbita záběrem na skolení jelena. Dvojnásob pak zaráží občasné oběti Bohu přízemního humoru (nechutná scéna s jídlem a jiné implicitní i explicitní sexuální vtípky). Film mne tím nicméně neodradil natolik, abych ztratil chuť jej sledovat a malinko nad ním přemýšlet. Zaujme především několikeré prohození „tradičních“ rolí. Mezi kariérou a prací nevolí muž, nýbrž poměrně emancipovaná žena, jejiž kariérnímu růstu a intelektuální vyzrálosti se snoubenec v jedné z nejkritičtějších fází společeného soužití snaží čelit totální regresí, návratem k (pra)člověčí podstatě, k lovu. Tomovi a Violet je na jejich několikaleté cestě k vzájemnému pochopení umožněno poznat bezpočet podob lásky i toho, co by se hodilo označit spíše za její parodii. Žánrové zákonitosti ale nedovolí, aby setrvali u náhradních partnerů, jež každému z nich dávají, čeho se jí/jemu prozatím/už nedostávalo (ona intelekt, on, poněkud povrchněji, krásu a mládí). Dojít k poučení, že vztahy nelze pojímat jako sociologické experimenty, musí nakonec trochu staromódně žena, zároveň je to ale ona, kdo v závěru přejímá mužovu roli toho kreativnějšího z páru. Někdo by Zásnuby mohl obhajovat tím, že jsou stejně těžkopádné a nejasně zacílené jako mezilidské vztahy, což je argument stejně chabý jako snaha filmu navést nás k jeho serióznějšímu vnímání implementací „sociologické“ dějové linie s univerzitními pokusy. Těžko obhajitelné nedostatky přesto nijak neumenšují upřímnost ve vykreslení problémů, které dlouholetí snoubenci řeší. Na hodně balastu tentokrát připadá ještě víc pravdy. 75% Zajímavé komentáře: CheGuevara, cukorek ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $28,835,528 Tržby Celosvetovo $54,588,202Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,918,857 //počet predaných kusov 64,027Tržby za predaj DVD v USA $5,419,412 //počet predaných kusov 202,104║ ústredná dvojica to ťahá čo to dá ale ten scenár je strašne rozpačitý ustrelený, raz hore raz trápne dole /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MYSLÍM, ŽE NEMŮŽEME VYŘEŠIT VŠECHNY NAŠE PROBLÉMY, PŘED TÍM NEŽ SE VEZMEME. A JSEM SI DOCELA JISTÁ, ŽE BUDEME MÍT NĚJAKÉ PŘÍŠTĚ. ALE SLIBUJU TI, ŽE TĚ BUDU MILOVAT CELÝ MŮJ ŽIVOT....“ /// Toužíte se stát hosty jednoho (dvou, tří, …) dojemnýho momentu v životě dvou lidí? Jo? Tak dobrá (tak to se vožeňte!!!). Připravte se, že ten moment (ne)bude trvat věčnost (ale dlouhý to je jak kráva). Svatební proslovy (v klidu, spíš z toho trapnějšího soudku…), Alex zpívá … se divím, že to netrvá třebas čtyři hodiny, vždyť lidi by si měli svatbu užít. Vztah, kde ten větší sobec buduje kariéru, není plnej ftipnejch situací (překvapení!?). Abych nekecal, pár úsměvů jsem hodil. Z romantiky přecházíme postupně (bo času je dost) ke dramatu, až k předstírání orgáče – chlapskýho (tak to se nežeňte!!!). Manželská krize ve vztahu bez manželství. No co vám budu vyprávět. Delší vztah je kravina (jako voni to tak viděj, neříkej mámě, že se máte kvůli mě rozvíst...NENÍ TO VO STÁŘÍ KOBLIHY, ALE VO JEJÍ PŘÍCHUTI). Miluju (platonicky samozřejmě) Emilku. Nemám rád vztahy (ve filmu). Natož pak neurčitý dramata a řešení píčovin, při kterejch ze sebe lidi (herci) dělaj idioty. Nebaví mě přemejšlet, jestli ten trapnej kousek měl bejt vtipnej. BYLA TO DLOUHÁ CESTA…. film jako reklama na manželství? To na chlapa nemůže fungovat. Co vy na to holky? (ty 3* hlavně kvůli vám...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju svazek manželský. 2.) Pícháme pod plakátem ,,Wham“. 3.) Thx za titule ,,mireczech11“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Banální film o nebanálních otázkách. Hrdinka řeší dilema: co když On je On (srdce), ale není to Pan Božský (mozek)? Pokud existují takové dvě různé osoby ve Vašem životě, komu z nich dát přednost? Tomu, koho milujete, nebo tomu, kdo se k Vám lépe hodí? Ani několik dnů poté neumím posoudit, jestli jsou Zásnuby cynické a depresivní, nebo romantické a optimistické. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela kravina. Obycejna romanticka komedie o dvou zamilovanejch, co nejsou schopny se dokopat ke svatbe kuli vsemoznejm stupidnim duvodum. Ze zacatku to je sice docela zabava, sice to nicim nevybocuje z nejakyho standardu romantickejch komedii, ale sem tam padne nejaka sprosta hlaska a herci jsou sympataci, takze to docela bavi. Jenze z pribejvajicim casem (silenejch 130 minut) se tak nejak nic nedeje a furt je to to samy, az to zacne cloveka srat. Segel je sice ultimatni sympatak a jeho lovecky obdobi je zabavny, ale celej film proste neutahne a mnohem zabavnejc tak vyznivaj scenky jeho dobytkarskyho kamarada. Celkove tak proste naprostej prumer, s timhle obsazenim a pod zastitou Apatowa jsem cekal daleko vetsi pecku. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Cesta Superkrálíka a Lady Diany z bodu A do bodu A je neúměrně dlouhá a příliš mi připomíná život na to, abych se přitom uvolněně bavil. Jenže má i pár poučení do života, která mi zatím jiný snímek nenabídl: 1. Nebudu vyzývat na souboj někoho, kdo přede mnou nechce utíkat, 2. Nenechám žádnou nymfomanku, aby mne usouložila do kómatu, 3. Při čištění kuše se přesvědčím, zda nemám v tětivě zapomenutou střelu. Já vím, že to není nic moc, ale když si vzpomenu na těch pár povedených vtípků s úmrtími příbuzných, tak to celkem šlo. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nejsmutnější na Hollywoodských filmech je ta čirá snaha o originalitu a svěžest, která však nikdy nepřekročí nalajnované scénáristické příručky, kdy už dopředu víme, jak to dopadne. Navíc si u sledování všichni pospoleně uvědomíme, jak jsou pro Spojené státy důležité hodnoty jako volné podnikání a nutnost velké romantické svatby. Ostatně nic proti ničemu, ale v momentě, kdy zaměňujeme kýčovitou bílou a třípatrový dort za romantiku, tak se obávám, že je něco špatně s našim maloměšťáckým vkusem. Ale dosti hnidopišství, nakonec je to taková ta milá komedie od vedle s roztomilou dvojkou navrch. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Segel si vzal na paškál fenomén zásnub a hodně záleží na tom, zda divák přistoupí na jeho hru. Jde o koně z Apatowovy stáje, a tak zde samozřejmě hrají prim vulgarity, perverznost a černý humor. Obsazení je však boží (za mě Blunt a Brie) a dvě hodiny ve společnosti nesourodé dvojice utečou jako voda. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po Kopačkách další pecka od trojice Stoller-Segel-Apatow. Skvělé postavy, skvělí herci, pohoda jako prase, byť trošku depresivní. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.4/10] | me: Romantická pohodovka na večer, ktorá dokáže prekvapiť svojou netradičnosťou a Apatowským prístupom k humoru. Príjemne pobaví a hoci by mohla byť určite o nejakú tu minútku kratšia nepôsobí násilne. Ústredne duo predstavuje vítanú kombináciu pováh a angličtín a tak sa jedná o celkom fajnovú romanticky neromantickú záležitosť. This is supposed to be exciting. It's your wedding - you only get a few of these! ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Pár krát som sa celkom dobre zasmial, no to bolo asi tak všetko. Emily Blunt mám síce rád, no zachrániť tak stupídny scenár je nad jej sily :D ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Původně to byly jasné čtyři, nesmírně mě oslovil ten nádech originality. Jenomže film trvá déle, než je třeba a tak je to nakonec až příliš natahované. Jinak jsem se zasmála jako už dlouho ne, Emily Blunt podala standardní dobrý výkon, Segel hrál opět hodného blbouna (už z toho jsem otrávená,ale na druhou stranu to nebyl takový extrém jako v Kopačkách) a je to prostě pohodová romantická komedie na večer. Mimochodem u tohoto případu obzvlášť NEdoporučuji dabing, protože krom jiného vtip s pivoňkami (=penisy:))) Vám vůbec nedojde, jelikož se ho nikdo neobtěžoval přeložit nějak šikovně. (A věta "Už jste někdy měla v zadku bílou pivoňku"je vážně vrchol)... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Lehký nadprůměr ve svém, již nyní raritním subžánru, který je místy velice utahaný, ovšem Emily Blunt je tak božská a Jason Segel jí zdatně sekunduje, že to tvůrcům hravě odpustíte..pokud vás ovšem tihle dva extra nezajímají, ruce pryč. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér dle mého nadprůměrných Kopaček se vrací po dle mého podprůměrném kousku Dostaň ho tam se ZBYTEČNĚ průměrnými Zásnuby na dobu neurčitou. Je to velká škoda, protože ambice tu byly nemalé a dvojice věčně zasnoubených Segel-Blunt působí nesmírně svěže, navíc se opět zuby nehty držíme Apatowových schémat v čele s neučesaným slovníkem. Když hodíme za hlavu všechny ty přiblblé americké hodnoty, nejvíc zas a znovu mrzí délka. Snímek má téměř 130 minut. A i amatérský filmař by hned ukázal na několik pasáží, které se mohly klidně vynechat. Nejsou vtipné, nejsou pro děj podstatné, doplácejí prostě jen na to, že tvůrci zřejmě neznají slova „bonusová výbava disku“. Je fajn, že sebou někdo občas legračně sekne, ale největší síla scénáře dua Segel-Stoller tkví v dialozích. Jejich pointy nejsou prvoplánové, situace jsou spontánní, netriviální, škoda jen, že si tvůrci neodpustili lehce přízemní humor (předlouhý běh za profesorským soupeřem v lásce, sexuálně laděná muchlovačka s jídlem), který navíc děj nikam neposouvá (stejně jako třeba stále se vracející seznámení králíčka s princeznou Dianou, až zbytečně velký prostor věnovaný hrdinčině studiu). Osvěžením je naopak prohození tradičních rolí přizpůsobivšího muže a emancipované ženy. Režisér Nicholas Stoller snímek napěchoval celou řadou citací a narážek na okolní dění, se svým producentem Apatowem se neobává pustit do jakékoliv látky. Směs hrubozrnné a romantické komedie je namíchaná přesně podle toho, co praví název. Nic víc nehledejme. Já nic ani nevyžadoval, jen té nadýchané vaty kolem je tentokrát až moc. Slušné tři hvězdy.. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinový film, na který sem se díval v týdnu od půl desáté večer a já u něj neusnul? Tak to si zaslouží 4 hvězdičky=) ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Emily mám rád a docela radši bych ji měl u sebe v posteli, Segel je zas sympaták, ale trosku ohranej z HIMYM. A tenhle film? Debilni! ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Snaha o originalitu spackala všetko, čo mohlo byť na tomto filme zábavné. Keď dám všetky srandičky bokom, zostane len nudná kostra s prepálenou stopážou. Herci sú sympatickí, spolu im to celkom klape, no po hodine toho istého ma skrátka dobehla nuda, vtípky jednoducho nestačili a túžobne som očakávala záver. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Five-Year Engagement je veľmi dobrý film. Podarilo sa im skĺbiť pravú romantiku s dobrým humorom. Veľa párov by si mohlo vziať dokonca aj ponaučenie z tohto diela. Okrem toho sa na to príjemne pozeralo, pekná kamera s romantickými scénami. Chybičkou je možno len soundtrack z ktorého proste nebudete ohúrení. A práve hudba by mala pri romantických filmoch hrať s dejom tandem. Jason Segel mi bol vždy nesympatický, viem čo sa od neho môže čakať, aj tu prináša svoj slušný štandard. Naopak Emily Blunt ma opäť príjemne "prekvapila", tu začínala byť veľkou ikonou v Hollywoode a to potvrdila aj v tomto filme. Zahrala to naozaj bravúrne. Aj vďaka nej som tento film preplával s radosťou. Môžem teda konštatovať, že The Five-Year Engagement patrí v roku 2012 k najlepším vo svojom žánri. A nemám na mysli nič iné ako romantickú komédiu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nicholas Stoller a Jason Segel nie je zrovna moja obľúbená dávka humoru, ale keď sa k tomu pridá Emily Blunt a Judd Apatow hneď to vyzerá lepšie. Ako som už spomínal Jasona moc nemusím a pozrel som si to hlavne kvôli Emily a asi o to viac ma prekvapila hlavná mužská postava. Tento krát bola napísaná a zahraná celkom dobre a hlavne dospelo ... no, dospelejšie (v kopačkách mi prišiel otravný). Aj keď zásnuby na dobu neurčitú majú celkom priehľadný príbeh dá sa tu celkom fajn pobaviť. Celkovo film nie je nič extra, ale herci ho dokážu vytiahnuť trochu viac na svetlo. 70% - 3* ()

Reklama

Reklama