Reklama

Reklama

V tátově stínu

  • USA Being Flynn (více)
Trailer

Nick Flynn je mladý spisovatel, který se pokouší najít sám sebe. Jeho otec Jonathan, který se prodírá životem po svém, neviděl svého syna celých 18 let. Až když přijme Nick práci sociálního pracovníka v útulku pro bezdomovce, nachází smysl svého osobního i pracovního života. Jednoho dne se zde náhle objeví Jonathan, který přišel hledat nocleh a útočiště. Pro oba je to přímý výstřel do skutečné a možná i společné budoucnosti. Přijme Nick vlastního otce a podaří se mu nahradit prázdné vzpomínky skutečnou budoucností? V tomto přesvědčivém snímku o neporušeném, a přesto velmi křehkém, poutu mezi rodičem a jeho potomkem podali Robert De Niro, Paul Dano a Julianne Moore neuvěřitelné herecké výkony. Scénáře a režie se ujal úspěšný Paul Weitz (Jak na věc). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem šel čistě z faktu, že v něm hraje americká herecká persóna Robert De Niro, kterou osobně mám hrozně rád. Ve výsledku musím říct, že to zase tak špatný film nebyl. Možná ale trošku promarněná příležitost udělat opravdu povedené drama, protože téma na to je opravdu skvělý. De Niro dokázal svojí postavu zahrát každopádně naprosto přesvědčivě a právě kvůli němu jsem z filmu také měl takovou radost. Jeho synátor byl jinej a bylo to znát. Na něj si člověk musel trošku zvyknout. Nebýt ale De Nira, tak se tenhle film utopí v obrovské průměrnosti, protože právě on z toho dokázal udělat zajímavý zážitek. Jeho před obrazovky proměňující postava ukázala, že ať je víš nejbližší jakýkoliv, stejně nikdy nevíte, co od něj můžete čekat. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje strastiplný život neúspěšnýho stárnoucího spisovatele, toho času taxikáře a později bezdomovce v nějakym hnusnym americkym velkoměstě. Mam dojem, že to snad byl New York, ale nějak to ve filmu nebylo jasně řečeno (nebo jsem to aspoň nepostřehnul). Tahle část je hodně dobrá. Jenže pak je tady hipsterskej synáček, kterej hledá nějakej smysl života a to mě nebavilo. Tyhle dvě dějový linky se postupně začnou prolínat a ve finále z toho vyleze takovej typicky americkej konec. Jinak ještě taková poznámka k oficiálnímu textu distributora, kde se píše, že Robert De Niro, Paul Dano a Julianne Moore podali neuvěřitelné herecké výkony. Robert De Niro zahrál takovej ten svůj standard, Paul Dano akorát čumí jako debil a Julianne Moore se tam ukáže dohromady asi na 5 minut. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Jak někdo může takhle zmrvit tak skvělé téma, ještě když má k dispozici takového pana herce jako je Robert De Niro...pravdou ale taky je, že druhá hlavní postava Paul Dano je mi v jakékoli roli naprosto nesympatický, ale jen on mi ten film nezkazil.... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od DeNira očakávam v prvom rade herecký výkon a ten divák dostane. V roli bezdomovca a "spisovateľa"sme ho ešte nevideli a najskôr i to bol dôvod prečo DeNiro na projekt prikývol. Príbeh v sebe skrýva silný potenciál, no režisér z neho vyžmýkal iba priemerný film. Úvod je akýsi roztrúsený, raz je rozprávač otec, potom syn a neskôr už nikto. Nech už je lepší rozprávač ktokoľvek, isté je, že režisér to nie je. Epizódky zo života bezdomovcov v ústave sú zaujímavé a v mnohom prekvapivé. Porovnávanie s našim "sociálnym systémom" sa samo pýta. Vážne Bezdomovec dostane nové zuby a byt!! od štátu?? To tam vážne chodí po nociach služba a rozdáva bagety?? No wow...U nás tak akurát chodí všelijaká chamraď bezdomovcov kopať, mlátiť a polievať kyselinami a horľavinami...60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Škoda že za to Robert ještě trochu nevzal a nevplížil se do role Taxikáře po skoro 40 letech. Takhle film nudí unylou režií a příběhem, který je zpracován naprosto nezajímavým způsobem. Neříkám, že dané téma je kdovíco skvělého, ale taková herecká sestava by si s touhle látkou vcelku snadno dokázala poradit. Robert nám stárne a už si téměř nevzpomínám, kdy hrál v něčem co by stálo za řeč. S jeho kariérou to začíná trošku vypadat jako s postavou Jonathana Flynna. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímok vznikol podľa poetických memoárov skutočného Nicka Flynna a obom hlavným predstaviteľom ponúka vďačné dramatické úlohy. Zvlášť Robert De Niro si užíva svoju ďalšiu postavu taxikára s averziou k černochom a záchvatmi násilného hnevu. Jeho herecký partner Paul Dano patrí napriek svojej mladosti k vyhľadávaným charakterným interpretom a svoje kvality dokazuje aj v tejto úlohe. Ale ostatné zvučné mená moc priestoru nedostali, napríklad moja obľúbená Julianne Moore bola dohromady na plátne ani nie 2 minúty. Škoda, ale ako jednohubka to fungovať môže. Film sprevádza nekonvenčná hudba britského speváka Damona Gougha, známeho pod umeleckým menom Badly Drawn Boy. Je to veľmi smutná snímka. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Reminiscence na Taxikáře trvá jen pár úvodních minut, pak se Flynn senior stává špínou, proti které Travis Bickle vždy bojoval. Rozvíjí se vztah syna a otce, jenž žije ve svém světě plném přesvědčení o vlastní genialitě. Bezpochyby šlo z tématu vypráskat mnohem více než prosté povrchnosti, nebýt za kamerou rutinér, neboť více než vztah obou protagonistů funguje náhled do sebevnímání bezdomovce jím samým a okolím. Může to být přehnané, ale stejně dobře se to může týkat i desítek reálných lidí. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale v hociakom sebelepšom filme mi ten Dano nikdy nebude sedieť! On mi príde len ako taký lepší štatista alebo herec, nad ktorým sa zľutovali, alebo ja neviem... Možnože aj dobre hrá, ale s tou charizmou to zrovna chlapík nevyhral, hoci úloha, ked' fetuje, mu sekne dosť dobre by som povedal. Mimochodom, dobrá scénka bola,ked' mu Olivia Thirlby na koncerte hovorí, že potrebuje pomoc a v pozadí spevák do toho spieva ''suckin, fuckin life'' a tá, v ktorej De Nirovi odletí z bundy pierko :-) Ale je to taký bítnický- charles bukowski- film a to sa mi moc páči, také tie tiché drámy, v ktorých je smiech precedený cez slzy. A ked' už nič, tak si aspoň začnete vážiť, že máte strechu nad hlavou. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Ďalšia životopisná seansa siahajúca po emociálnom vankúši, na ktorý si človek navykne a keď dôjde k jeho strate jeho život sa obracia hore nohami. Škoda, že rola De Nira nabehla na podobnú koľaj aká dominovala vo filme Sme v pohode, kde tak isto hral rolu stroskotaného otca, ktorý sa v núdzi obracia na svoje deti, samozrejme aj teraz túto rolu De Niro zvládol s prehľadom. Teraz to bolo o niečo drsnejšie, keď Jonathan Flynn mi pripomenul svojou tvrdosťou a ostrými slovami hlavného hrdinu z filmu Gran Torino. Hrozivá, malá pálka s nabitými klincami s ktorou mal vynikajúci recept na každého zmrda pôsobila nebezpečne, taktiež aj ostrý a bezohľadný názor na homošov a černochov doplňoval jeho výbušnú povahu. Dojímavé momenty dopĺňalo aj dobré spracovanie filmu, keď jedným z výborných prevedení sa stal spôsob ako boli predstavení milenci bývalej manželky starého Flynna. Film prekypuje dramatickosťou a smutnejšími krokmi, no našli sa aj vtipnejšie dialógy, ktoré možno mali odľahčiť ťažký dopad reality, no mne sa smiať vôbec nechcelo. Za nestotožnení výkon Paula Danoa a spomenutú, podobnú rolu, ktorú De Niro, už raz hral to hodnotím na 70%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Celé mi to přišlo hodně nezáživně natočené. Kalkul festivalů nezávislých filmů z toho čouhá od prvních scén, hlas mimo obraz,m který mi musí vysvětlovat to, co má podat obraz, taky nemám rád. O vztahu otce a syna mne víc dostal upřímnější film Podzimní cesta, kde se problémy aspoň řeší přes dialogy, nějakým konfliktem, ne jako tady, kde na nějaký otevřený střet a vyříkání si toho, co mám na srdci, čekáme celý film. Navíc kameraman nedokáže udělat slušný záběr, střihač sem tam střihne blbě... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uplne nechapem to nizke hodnotenie tohto filmu. Asi ludi prilis nezaujal pribeh, ale aspon nesporne kvality samotneho filmu mohli ocenit. No co uz. Mna uplne nadchol aj pribeh, co ma vlastne celkom prekvapilo, lebo rozobera vztah otca a jeho syna, co je tema, ktora ma bezne prilis neberie. Do velkej miery za to môze obsadenie dvoch najlepsich hercov svojej generacie. Osvedceny matador De Niro tu po dlhsej dobe dostal prilezitost znova naplno vyniknut a v ulohe luzra, ktory si neustale nahovara aky je uchvatny spisovatel a postupne padne na uplne dno az sa z neho stane bezdomovec, podava sthrujuci vykon. Aj napriek vsetkym tym srackoidnym komediam dokazuje, ze stale patri medzi herecku spicku. No a druhy herecky koncert predvadza nenapadny herec Paul Dano, ktory si starostlivo vybera svoje ulohy a dokazuje, ze vie drzat krok ci uz s De Nirom alebo aj Daniel Day-Lewisom vo filme za ktory dostal Oscara. Tentoraz hra cloveka, ktory sa nevie zmierit so svojou minulostou a stale sa v zivote hlada. Z ostatnych stoji za zmienku aspon nadherna Olivia Thirlby. Cele je to perfektne napisane a zrezirovane, takze ja som z filmu stale nadseny aj po druhom pozreti. Mozno trochu necakane pôsobi dokonaly happyend, ale obcas dobre padne, ked sa nejaky smutny film skonci dobre. 9/10. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Ale tak nějak jakože i vlastně teda docela jo... Švihle dekadentní De Niro je zase jednou po delší době bezchybný a naštěstí pro Paula Dano/u/a (-nehodící se škrtni) se v Being Flynn objevuje často a zachraňuje tak co může. Ono i ten scénář vlastně není úplně hloupý a když to vezmu kolem a kolem tak sice pořád nechápu proč zrovna De Niro do těch Weitzových filmů leze, ale já se tentokrát docela dobře zabavil. Tři hvězdy to tentokrát vystihují docela přesně. America has produced only three classic writers - Mark Twain, J.D. Salinger and me. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem tento film shlédnul a musím napsat jen pár slov,protože film až moc připomínal můj život.Život je někdy pěkně složitej.Víc netřeba dodávat nebo budu mít depku.Za mě 90% a pět hvězd. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

De Niro už asi nadobro zůstane v rolích starých a podivných chlápků. Tady si myslí, že je nejlepší spisovatel. Po celou dobu se však neřeší kniha nebo její sepsání. Tady se syn snaží sblížit s otcem. Bohužel to není nic nového a tady i přes snahu De Nira je to dost povrchní a odfláknuté. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak to pardon, ale v tomhle jsem fakt nic hlubokomyslného neviděla, podle mě to byla 90 minutová nuda s nezajímavými postavami a naprosto nesympatickým Paulem Danem (ano vím, že to píšu u každého jeho filmu. Můžy vyvstat otázka, proč se na filmy s ním dívám, ale to je to samé, jako kdyby jste se mě zeptali, proč se dívám na filmy a Angelinou Jolie, když ji nesnáším.. prostě jim chci dávát nové šance, a fakt je ten, že třeba Angelina mě párkrát překvapila, Paula jsem ocenila pouze jednou, ale stejně mi tam byl taky nesympatický.) Upřímně nechápu, jak mu mohli napsat takovou roli, ve které má přítelkyni letušku, totální kočku, kterou podvede s někým jiným, pak v baru sbalí jinou kočku a nakonec má dítě s jinou kráskou. Whaaat? Není reálné, ještě když se choval, tak jak se choval. Co už. Jinak po takovém otci, který se ozve po 18 letech a chová se jako kdyby to bylo normální, a potřebuje pomoct se stěhováním a pak už se zas neozve, asi touží každý, že? Ta 1* je za Roberta De Niro. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být samozřejmě i o něco lepší, ale na druhou stranu ne, že by to byl nějaký podprůměrný propadák .. bonusem je zde opravdu výborná hudba /autor: Badly Drawn Boy/ a k tomu opět naprosto skvělý De Niro /Jonathan Flynn/ a velmi /velmi zajímavá Olivia Thirlby jako Denise - jen škoda té její přehnané cudnosti, protože, když si to dvojice něžně v klidu doma rozdává v posteli oblečena ve spodním prádle několika vrstev /ona/ a ještě k tomu preventivně zachumlaná pod dekou - ach jo …. dost mě zde překvapilo, že v Americe bezdomovec neplatící si žádné zdravotní pojištění dostal od státu zdarma nové zuby a později dokonce sociální byt … ()

bourec 

všechny recenze uživatele

I když sem nečekal filmařsky nic extra,tak film mě hodně zklamal.Z mýho pohledu devadesát procent bezďáků si za svou situaci může samo,takže žádný pochopení z mý strany pro De Nira se prostě nenašlo.A když se k tomu přidá chlast,povahově spíš pěknej píčus,tak ten film mě nebavil,a ještě k tomu sral až hrůza.Ne,tohle nic pro mě.30%. ()

Reklama

Reklama