Reklama

Reklama

V tátově stínu

  • USA Being Flynn (více)
Trailer

Nick Flynn je mladý spisovatel, který se pokouší najít sám sebe. Jeho otec Jonathan, který se prodírá životem po svém, neviděl svého syna celých 18 let. Až když přijme Nick práci sociálního pracovníka v útulku pro bezdomovce, nachází smysl svého osobního i pracovního života. Jednoho dne se zde náhle objeví Jonathan, který přišel hledat nocleh a útočiště. Pro oba je to přímý výstřel do skutečné a možná i společné budoucnosti. Přijme Nick vlastního otce a podaří se mu nahradit prázdné vzpomínky skutečnou budoucností? V tomto přesvědčivém snímku o neporušeném, a přesto velmi křehkém, poutu mezi rodičem a jeho potomkem podali Robert De Niro, Paul Dano a Julianne Moore neuvěřitelné herecké výkony. Scénáře a režie se ujal úspěšný Paul Weitz (Jak na věc). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Joges 

všechny recenze uživatele

Téma páchne obnošeným šatem, zašlou špínou a potem. Filmový příběh je docela dobrý a zajímavý, ovšem jen zajímavý. Škoda, že nepřekročil vlastní stín. Jinak De Niro hraje stále bravurně. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Niet pochýb o tom, že film je pokusom o niečo bolestivé a skutočné, samotný film túži po vytvorení spojenia, aj keď nedokáže nájsť najefektívnejšie spôsob. 6/10 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Asi jsme tu měli hodně podobných témat. Hledání cesty k otci, kterého syn ani nepoznal, matka se mu navíc zabila, všechno naruby. Otec je opravdu týpek k pohledání, sebevědomí až na půdu a přitom vágus jako prase. Přesvědčený o svém vyjímečném nadání psát skvělé knihy, terorizuje své okolí. Jak se s takovými věcmi vyrovnává syn, jež ho má v azyláku ošetřovat? Těžko. V podstatě ale banální příběh o hledání své vlastní cesty, vyrovnání se s "odkazem" rodičů. V roli ovšem Robert de Niro, dostal prostor a využil ho až s divadelní grácií. Film je dosti depresivní, pokud ho člověk dokáže brát vážně, líčí totiž všechno hodně zjednodušeně a schematicky (je americký). Závěr je trochu odlehčen, aby na něj taky někdo vůbec šel. To je ale dnes nutnost, dát divákovi naději. Schematičnost jsem si doplnil a jednoduchá místa dokomplikoval sám, takže můžu říct, že jsem se nechal úplně v klidu unášet celých těch sto minut. Líbilo a dost.80% ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Já a můj "neviditelný" otec. Toneme, toneme, neutopíme se, že ne? Nesmíme. Robert De Niro zuřivě taxikaří, pije, svou existenci maří, neleká se, nepoleví, své životní veledílo stále tvoří, ať se daří. Poražený, prokletý poeta smýkavého života, obydluje špinavé ulice, bez přístřešku, bez mince, kymácí se v podpalubí, tam jeho stíny defilují. Jedině s tebou, táto, do ráje, do samoty, do pekla, do nejzaprášenějšího kouta života. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Mám několik alternativ, jsem žádaným hostem a víš proč? Jsem znamenitý vypravěč." ...Nejenom znamenitý vypravěč, ale také herec a bavič v jednom = při scéně v taxíku jsem si vzpoměla na Travise. :-) Otec - potížista & synek - otcovrah = nikdo není dokonalý. Nikoušek na mě stále působil tak nějak nemastně - neslaně, ovšem jeho sploditel stál opravdu zato! :-) Robert De Niro je mou srdeční záležitostí takže asi tak :-**** ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Nechápu lidi co hodnotí filn aniž by jej viděli.... dát tomuhle milému filmu odpad může jen debil! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Being Flynn je poměrně zvláštní film, který stojí především na výjimečném herectví ústředního dua Robert De Niro a Paul Dano, což jsou pro mě osobně dvě obrovské filmové osobnosti a zde to prokázali více než dostatečně. Pro film samotný je to navíc pak fakt o to důležitější, že bez nich by šlo jinak o skutečně hodně slabou a nevýraznou podívanou, která nemá praktiky vůbec co nabídnout. Žánrově se tedy jedná o čistokrevné vztahové drama, které se ovšem po celou dobu pohybuje jen tak pozvolna po povrchu, což ve výsledku zapříčinilo, že se tu nesetkáme prakticky s žádnými emocemi, vypjatými scénami, působivými momenty, prostě celé to působí velice chladně, samotná zápletka je pak vážně nezáživná a za celou dobu nenabídne snad ani jeden zajímavější či vzrušivější moment. Závěr na mě zapůsobil též spíš jako jen výstřel do prázdna, bez jakéhokoliv vyústění a v podstatě i pointy. Větší zájem a oživení vzbudí alespoň tedy nevšední způsob vyprávění, ale pravdou stejně zůstává, že Paul Weitz prostě neumí točit působivé filmy. V tátově stínu je zkrátka film, kde si divák může vychutnat akorát tak skvělé herecké výkony, zbytek ale za pozornost bohužel nestojí ani trochu. ()

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Téma na film skvělé, ale to zpracování...Katastrofa.Mužete mi někdo vysvětlit jak může pan režisér něco tak podělat, ještě když má k dispozici tak skvělého herce jako je pan De Niro? Velké zklamání. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

De Niro je úžasná osobnosť. Dokázal to už v rôznych hrách a filmoch. Po dlhšom čase som opäť zhliadol film, v ktorom mi dokázal, že patrí medzi úzku skupinu doslova nadpozemských hercov. Fakt ten chlap čo rola, to úžasné predstavenie. Jeho výstupy sťaby veľkého spisovateľa a pritom skrachovaného bezdomovca sú graciózne. Dano mi zo začiatku príde ako nesympatický trtko, ale po čase sa jeho postava vyprofiluje a na konci som s ním už aj sympatizoval. Film nám krásne ukáže ako ľahko sa človek v súčastnom svete môže dostať na kolená. Ide nám doslova po emocionálnom a sociálnom krku. A inak ako čerešníčka na torte je tu famózny výkon Olivie Thirlby. Táto kočka má pred sebou veľkú budúcnosť. ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Zklamání i překvapení zároveň. Nebudu zastírat, že mě k filmu přivedla Julianne Moore, jejíž role však opravdu marginální, byť pro příběh důležitá. Celá tíha hereckého představení tak leží na sebe samého hledajícím Paulovi Danu a jeho téměř neznámému otci Robertu De Nirovi. Zatímco otec, Jonathan Flynn, je bijec a jde si přes všechny útrapy života za svým snem být nezapomenutelným spisovatelem klasikem, syn Nick v sobě otcovu zarputilost ne a ne najít a místo toho se ubírá k některým temnějším stránkám své osobnosti. Nevím, zda je Dano tak špatný herec, ale rozhodně působí velmi nesympaticky a vlastně i poněkud nevěrohodně. To samo o sobě podráží filmu nohy tak mocně, že i výborné De Nirovo ztvárnění své sebevědomé a pro všechno na svět nas*ané postavy vnímáte spíše jako duhu v pozadí. Solidní námět má pak drobné nedostatky rovněž ve scénáři a příliš neoslní ani svým vizuálem. Co bych ale vytkl ze všeho nejvíc, je postrádání emocí. Netoužím po patosu, který by se zde nabízel, ale solidní drama, jímž Being Flynn mohl být, je Weitzově zpracování velmi vzdálené. Přesto film nemůžu zatratit. Pro jeho několik velmi podnětných myšlenek, kouzelnou Julianne Moore a skvělého De Nira si alespoň pro mě zaslouží pozitivní poloviční hodnocení. (50 %) ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu velmi uškodila nevýrazná, rutinéřská režie Paula Weitze. A přitom zde byl obrovský potencionál - silný námět, vynikající postavy, skvělé herecké obsazení. Být tento film v režii někoho více invenčního např. Alexe Kurtzmana, jehož film People Liku Us, který jsem viděl ve stejný den, měl režijní lehkost, která mě nadchla a udělala z filmu divácký zážitek. Bohužel to samé se nedá říct o tomhle filmu a zejména té mdlé režii. Velká škoda. Jinak Robert De Niro skvělý jako vždycky, ale je to málo, když celek selhává. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Bavil mě příběh i zpracování, De Niro dostal příležitost mimo škatulku a roli ztvárnil bravurně. Komedie to není ani náhodou. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Filmu chýba smer...herci to zvládli na jednotku...De Niro je legenda - rutinér...škoda ho vo filme kde postavy jednajú bez cieľa. ()

studo 

všechny recenze uživatele

Dosť ploché podanie problému medzi otcom a synom, stále sa vyhýbajú normálnej konverzácií, na ktoré dôjde, keď je jeden z nich opitý alebo mimo. Pritom priestoru sa núkalo dosť a herci zvládali svoje party skvelo. Škoda, že len tá silnejšia emocionálna rovina akosi chýbala. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

V stredu filmu je konflikt a vzdialenosť medzi synom (P. Dano) a otcom (R. De Niro). Otec kedysi opustil rodinu, pretože je umelec, pardon, spisovateľ. Podľa mňa ale ozajstným cieľom filmu bolo zobraziť problémy bezdomovcov, ktorí fakt nemajú ľahký život (hlavne teraz v zimnom období, ako to je aj vo filmu). Niektoré scény boli silné. [Odkaz je jasný: každá strana, „domovci“ a „bezdomovci“, sa musí snažiť a pomáhať si navzájom.] Po problémoch sám De Niro sa stane jedným z nich a musím povedať, že skoro bez chybičky sa dokázal stotožniť s daným charakterom. Vo filmu bolo oveľa viac potenciálov, ale režisér to nedokázal využiť. O tom svedčí aj záver, ktorý je príliš rýchly, nenápadný a nedotiahnutý. PS: Škoda, že J. Moore dostala len niekoľko minút. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh o náhodném setkání syna a otce vzájemně se nevidící plných osmnáct let a to v útulku pro bezdomovce. Příběh o hledání cest k sobě a vyrovnání se se skutky osudu. Příběh o tragédii života jednotlivce nesoucí i svůj podíl viny. Dokáže se přes všechny nešvary syn přenést a soucítit s vlastním otcem? Ono je to vždy těžké a zvlášť když jde o bezdomovce, ale i ten je jenom člověk snažící se dožít dalšího dne. Strhující výkon Roberta de Nira, který tímto dokázal, že se nebojí ani takovýchto rolí. Depresivní atmosféra a dramatičnost života postavy otce je hlavně jeho zásluha. Ona věrohodnost doslova šokuje. To se však nedá říci o představiteli syna Paula Dana. Podivný charakterový výraz je nějak zcela mimo. Nedá se mu plně uvěřit nenávist ke svému otci, který opustil rodinu a nikdy se nestaral o své dítě, ani uvědomění, že by se mohl stát stejně nezodpovědný jako jeho otec. Ona účelovost jde prostě nějak mimo. I přesto všechno mnohé vede k zamyšlení co se týče rodinných vztahů, odpuštění a pomoci. Údernost snímku k jádru věci je zřejmá a svými kvality umí zaujmout. Pokud ten zájem je tedy oboustranný. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Dalo by se z toho vycucnout určitě víc, ale zase se můžeme podívat trochu do hloubky tomu, co z nás můžou udělat drogy a alkohol. Jasně, agitka docela slušná, ale v podání Roberta De Nira celkem sympatická. Paul Dano je bezesporu vynikající herec, ale je také naprosto nesympatický, jinak nic proti němu. Olivia Thirlby je poprvé neuvěřitelně sexy, asi to dělají ty krátké vlasy, ale celkově film moc neklape. Je to škoda, téma by si zasloužilo lepší výsledek. ()

Reklama

Reklama