Reklama

Reklama

V tátově stínu

  • USA Being Flynn (více)
Trailer

Nick Flynn je mladý spisovatel, který se pokouší najít sám sebe. Jeho otec Jonathan, který se prodírá životem po svém, neviděl svého syna celých 18 let. Až když přijme Nick práci sociálního pracovníka v útulku pro bezdomovce, nachází smysl svého osobního i pracovního života. Jednoho dne se zde náhle objeví Jonathan, který přišel hledat nocleh a útočiště. Pro oba je to přímý výstřel do skutečné a možná i společné budoucnosti. Přijme Nick vlastního otce a podaří se mu nahradit prázdné vzpomínky skutečnou budoucností? V tomto přesvědčivém snímku o neporušeném, a přesto velmi křehkém, poutu mezi rodičem a jeho potomkem podali Robert De Niro, Paul Dano a Julianne Moore neuvěřitelné herecké výkony. Scénáře a režie se ujal úspěšný Paul Weitz (Jak na věc). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

caba 

všechny recenze uživatele

Tak to jestli byla komedie????Na zasmání tam nebylo opravdu nic.Byl to smutný příběh lidí ,kam až mohou klesnout a jak těžce se vrací do normálního života.Herecký výkon De Nira bezvadný,prožívala jsem s ním život bezdomovce,...špínu ,zimu .Musí být těžké,takto žít a nevzdát se.Také výkon jeho syna..Paul Dano,stojí za pochvalu.Krásně zachycený vnitřní boj,který musel tento mladý člověk vybojovat.Nebylo to špatné,ale trochu depresivní. ()

Araliya 

všechny recenze uživatele

Siiice, nie az take dobre ako "Everybody`s fine", ale stale to malo myslienku, ktora sa mi pacila. Len tentoraz som mala pocit,ze ten film je pre rodicov (ako ten prvy, pre odrastene deti starnucich rodicov). Tych 69% mu teda nadelim. ()

DoubleJo 

všechny recenze uživatele

S komédiou to nemá nič spoločné, je to dráma s nevyužitým potenciálom. Ablsolútne tomu chýba hlbší emocionálny náboj, miestami začne nudiť a nezanechá žiadny výraznejší pocit. Nebyť mojej Olivie, asi to ani nedopozerám. ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Tohle se nás týká, to není jen americký příběh. Citlivé, hluboké, neskutečně zahrané, nejlepší soundtrack od filmu Garden State. Zážitek, komu se to nelíbilo, pusťte si to ještě jednou, je to vážně paráda. Tento film vřele DOPORUČUJI Z CELÉHO SRDCE. Opravdové překvapení letošního roku. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Být Flynnem je těžké, a být filmovým scénáristou někdy také. I s takovým esem v rukávě jako je de Niro. Přesto je příběh hlavních hrdinů uvěřitelný ()

subic 

všechny recenze uživatele

Uf, mě to moc neoslovilo, v podstatě nuda až na závěr, ten to docela hodně vytáhl. Dám 3 frčky, Robert De Niro na tom má podstatnou zásluhu. 51% ()

Gtados 

všechny recenze uživatele

Příběh ze života, který se může stát komukoliv z nás... Ale něco mi tam stále chybělo, možná nějaká gradace děje!?! Ovšem soundtrack je skvělý !!!... Dám tomu ještě prostor a kouknu podruhé. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Co je na tom nejhorší,že tohle mohl být bonbonek roku s De Nirem,ale bohužel je tam hodně ale.To první je,měl to hrát celý sám o tom,jak sem se dostal na ulici a udělat z toho drama jako trám.Hnedka fanoušek zaplesá,když vidí De Nira jak dělá taxikáře a hnedka si vzpomene na jeho výborný film z roku 1976.Bohužel to pomine a vytahujou se scény,kdy začíná být nasraný,hraje svoje pózy a v koutku duše se cítí,že je nesmrtelný.Všehno dobré,ale začne se točit úplně jinak,syn je vlnař,kdy neví co se životem,začně pracovat pro bezdomovce a tím to vadne.Celý ten snímek,je natočen vcelku nevalně a hrozně suše.Propojování obouch hlavní aktérů je dosti těžké a né vůbec doopravdické,bohužel díky Paul Danovi.Témata se tam ztrácí a stává se z toho guláš,kdy jenom čekáme až pan mistr dostane slovo před kamerou,ale to je tak všechno.Robert si zahrál ve filmu a dostal krásný čas před kamerou,že je pořád chlap,co umí bezkonkurečně zahrát i v letech,jenom stále čekám,jestli nezahraje ještě na starý kolena v nějaký gangsterce jako velký kápo. ()

kominik18 

všechny recenze uživatele

Tento film mě vůbec nezaujal, ani Robert De Niro. Viděla jsem ho v lepších filmech. Téma filmu bylo zajímavé, ale autoři šli pouze po povrchu. ()

spotczek 

všechny recenze uživatele

Už jen řešit vztah otec - syn není jednoduché, natož jejich osobní výčitky, vrtochy, závislosti a paranoie... Nechápu, co mají na mysli někteří komentátoři zde, když říkají, že film jde jen po povrchu!? Více povrchních zápletek? Tady jde o budování rodinného vztahu, který nemá pořádný základ, nemá téměř na čem stavět. Scény vnitřního zápasu, jak se chovat ke člověku, který se k vám po desítkách let začne hlásit, jen protože mu teče do bot, působí drsně, přestože by mohly být natočeny lépe. Kapku se nepovedlo vysvětlit motivace matky vzít si život. Podobně jsem nechápala některé myšlenkové přemety otce (nejprve se snaží přesvědčit syna, že je stejný jako on, aby mu po jedné noci strávené u něj v teple domova oznámil, že stejný rozhodně není), ale nejspíš to asi mělo dokumentovat ono sbližování, které na konci graduje happyendem jako blázen. Alespoň přinutit starého, nesmlouvavého rasistu, aby pochoval své afroamerické vnouče, skutečně bere za srdce. Otec tak vlastně poprvé projeví pozitivní emoci směrem k synovi, protože je na něj pyšný za jeho vydanou knihu, když on si pro sebe spisovatelství jen vysnil. Přes některé zmíněné detaily, které mi neseděly, mi film přišel zajímavý a přes své emotivní téma ani ne citově vyděračský. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Človek si povie: "hmmm tak Robert De Niro, to bude iste poriadny nárez a kvalitná snímka, ktorá bude stáť za to." No namiesto toho tam uvidí pošetilého rojka, ktorý čím viac ubieha film tým viac žije mimo reality a je doslova hlúpo nechutne úbohý svojou vlastnou hlúposťou. Divák nevie či má tú postavu ľutovať alebo odsudzovať, no doslova sa mi hnusila, lebo sa svojou vlastnou hlúposťou a melancholicko - bláznivou predstavivosťou dostala na úplné dno a ešte aj to sa jej málilo. Komplikovaný vzťah s otcom, to je klasický námet pre film, matka samovrahyňa na zvýraznenie útrap mladého muža, ktorý si hľadá cestu životom. V takejto roli a úlohe sa vám však skvelý De Niro doslova zhnusí. Podľa mňa to bol z jeho strany krok vedľa, naviac na vyhladovaného bezdomovca mal riadne vypracované svaly. Čakal som podstatne viac a dostal som len komplikovane psychologickú drámu, ktorá vo mne zanechala zhnusenie zo skvelého herca. Musím však uznať, že bolo dobre vidieť aspoň hlavného predstaviteľa, ktorý sa z úplného dna, beznádeje a drogového opojenia dokázal pozviechať a nájsť správnu cestu i napriek otcovi bláznovi, ktorý mu len robil hanbu. To bol však jediný pozitívny moment. Inak to hodnotím ako stratu času a zbytočne vyhodené peniaze na natáčanie. Nielenže sa mi to celé nepáčilo, ešte sa mi aj zhnusil Robert De Niro. No čo už, každý raz stúpne vedľa. )-: ()

black8 

všechny recenze uživatele

Hodnotný film vďaka skvelému De Nirovi (pre mňa neprekonateľným mužským hercom), úžasnej Julianne Moore a príbehu, ktorého smútok sa dá precítiť. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Je těžké vymanit se z vlivu genů, které vyfasujete a z vlivu výchovy, která není vždycky košér.Pak už jen záleží jak silná osobnost jste a tudíž jak se s tím poperete. ()

gandie 

všechny recenze uživatele

V půlce filmu jsem si uvědomil, že Niro a Dano na me reálně působí jako otec a syn... Jednoduchý námět, úžasně zahrané. ()

bergeron 

všechny recenze uživatele

Nerád dávam Robertovi pod 3 hviezdice, ale tu som rád že vobec to nejaké sú. Ten film bol katastrofická nuda, a nezáživný. ()

90125 

všechny recenze uživatele

Podivny pribeh o podivnych ludoch. Ale pacil sa mi sposob jeho rozpravania. Bez pauzy, bez vydychnutia. Trosku paradoxné. Pribeh je slabsi, ale ma svoje tempo. Na konci ale bohuzial ostava len pocit priemernosti. Priemernosti a premarnenosti. Toto mohlo byt o kus lepsie, keby to dostal do ruky lepsi scenarista. DeNiro, ktory za posledne roky spravil mnoho neuvazenych krokov pri vybere rolí, zlahka necha zaspominat na svoje velke chvile, ale spat na piedestal ho ani tato rola nedostane. P.S. To vazne dostane v amerike bezdomovec len tak byt ?!? To u nas v socialnom state Roberta Fica nedostane nic ani ten, co sa slusne zit snazi. Aspon ze sa jeho milionarski kamarati maju dobre. 57 % ()

filmfan7 

všechny recenze uživatele

Nevedel som sa dočkať záveru. Malo to veľa hluchých miest a nebyť R. De Nira, tak dovidenia... Scenár zaostáva, sem-tam sa človek síce aj zasmeje, no inak dosť uspávajúce prevedenie. Niečo tomu chýbalo... ()

Peršanka 

všechny recenze uživatele

Takže jak to shrnu? Jeden otec sobec asociál ze všech stran obalený svým obřím ego, jedna troskotající matka samoživitelka, jeden ztracený a hledající syn. Zavšivení odepsaní bezdomovci. Návod na cestu ke dnu a kde se při ní dá přespat. Reportáž z útulku. De Niro tak dokonalý, že až na zabití. Prostě depka jako prase. Moc dobrej film. ()

Reklama

Reklama