Reklama

Reklama

V tátově stínu

  • USA Being Flynn (více)
Trailer

Nick Flynn je mladý spisovatel, který se pokouší najít sám sebe. Jeho otec Jonathan, který se prodírá životem po svém, neviděl svého syna celých 18 let. Až když přijme Nick práci sociálního pracovníka v útulku pro bezdomovce, nachází smysl svého osobního i pracovního života. Jednoho dne se zde náhle objeví Jonathan, který přišel hledat nocleh a útočiště. Pro oba je to přímý výstřel do skutečné a možná i společné budoucnosti. Přijme Nick vlastního otce a podaří se mu nahradit prázdné vzpomínky skutečnou budoucností? V tomto přesvědčivém snímku o neporušeném, a přesto velmi křehkém, poutu mezi rodičem a jeho potomkem podali Robert De Niro, Paul Dano a Julianne Moore neuvěřitelné herecké výkony. Scénáře a režie se ujal úspěšný Paul Weitz (Jak na věc). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (67)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem šel čistě z faktu, že v něm hraje americká herecká persóna Robert De Niro, kterou osobně mám hrozně rád. Ve výsledku musím říct, že to zase tak špatný film nebyl. Možná ale trošku promarněná příležitost udělat opravdu povedené drama, protože téma na to je opravdu skvělý. De Niro dokázal svojí postavu zahrát každopádně naprosto přesvědčivě a právě kvůli němu jsem z filmu také měl takovou radost. Jeho synátor byl jinej a bylo to znát. Na něj si člověk musel trošku zvyknout. Nebýt ale De Nira, tak se tenhle film utopí v obrovské průměrnosti, protože právě on z toho dokázal udělat zajímavý zážitek. Jeho před obrazovky proměňující postava ukázala, že ať je víš nejbližší jakýkoliv, stejně nikdy nevíte, co od něj můžete čekat. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak to pardon, ale v tomhle jsem fakt nic hlubokomyslného neviděla, podle mě to byla 90 minutová nuda s nezajímavými postavami a naprosto nesympatickým Paulem Danem (ano vím, že to píšu u každého jeho filmu. Můžy vyvstat otázka, proč se na filmy s ním dívám, ale to je to samé, jako kdyby jste se mě zeptali, proč se dívám na filmy a Angelinou Jolie, když ji nesnáším.. prostě jim chci dávát nové šance, a fakt je ten, že třeba Angelina mě párkrát překvapila, Paula jsem ocenila pouze jednou, ale stejně mi tam byl taky nesympatický.) Upřímně nechápu, jak mu mohli napsat takovou roli, ve které má přítelkyni letušku, totální kočku, kterou podvede s někým jiným, pak v baru sbalí jinou kočku a nakonec má dítě s jinou kráskou. Whaaat? Není reálné, ještě když se choval, tak jak se choval. Co už. Jinak po takovém otci, který se ozve po 18 letech a chová se jako kdyby to bylo normální, a potřebuje pomoct se stěhováním a pak už se zas neozve, asi touží každý, že? Ta 1* je za Roberta De Niro. ()

Reklama

lioncel 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být samozřejmě i o něco lepší, ale na druhou stranu ne, že by to byl nějaký podprůměrný propadák .. bonusem je zde opravdu výborná hudba /autor: Badly Drawn Boy/ a k tomu opět naprosto skvělý De Niro /Jonathan Flynn/ a velmi /velmi zajímavá Olivia Thirlby jako Denise - jen škoda té její přehnané cudnosti, protože, když si to dvojice něžně v klidu doma rozdává v posteli oblečena ve spodním prádle několika vrstev /ona/ a ještě k tomu preventivně zachumlaná pod dekou - ach jo …. dost mě zde překvapilo, že v Americe bezdomovec neplatící si žádné zdravotní pojištění dostal od státu zdarma nové zuby a později dokonce sociální byt … ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Zklamání i překvapení zároveň. Nebudu zastírat, že mě k filmu přivedla Julianne Moore, jejíž role však opravdu marginální, byť pro příběh důležitá. Celá tíha hereckého představení tak leží na sebe samého hledajícím Paulovi Danu a jeho téměř neznámému otci Robertu De Nirovi. Zatímco otec, Jonathan Flynn, je bijec a jde si přes všechny útrapy života za svým snem být nezapomenutelným spisovatelem klasikem, syn Nick v sobě otcovu zarputilost ne a ne najít a místo toho se ubírá k některým temnějším stránkám své osobnosti. Nevím, zda je Dano tak špatný herec, ale rozhodně působí velmi nesympaticky a vlastně i poněkud nevěrohodně. To samo o sobě podráží filmu nohy tak mocně, že i výborné De Nirovo ztvárnění své sebevědomé a pro všechno na svět nas*ané postavy vnímáte spíše jako duhu v pozadí. Solidní námět má pak drobné nedostatky rovněž ve scénáři a příliš neoslní ani svým vizuálem. Co bych ale vytkl ze všeho nejvíc, je postrádání emocí. Netoužím po patosu, který by se zde nabízel, ale solidní drama, jímž Being Flynn mohl být, je Weitzově zpracování velmi vzdálené. Přesto film nemůžu zatratit. Pro jeho několik velmi podnětných myšlenek, kouzelnou Julianne Moore a skvělého De Nira si alespoň pro mě zaslouží pozitivní poloviční hodnocení. (50 %) ()

bourec 

všechny recenze uživatele

I když sem nečekal filmařsky nic extra,tak film mě hodně zklamal.Z mýho pohledu devadesát procent bezďáků si za svou situaci může samo,takže žádný pochopení z mý strany pro De Nira se prostě nenašlo.A když se k tomu přidá chlast,povahově spíš pěknej píčus,tak ten film mě nebavil,a ještě k tomu sral až hrůza.Ne,tohle nic pro mě.30%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Pôvodný názov filmu mal byť Another Bullshit Night in Suck City. (m.a.t.o.)
  • Celý film bol natočený v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Počas prestávky medzi natáčaním jednotlivých scén sa Robert De Niro v kostýme vybral do hotela The Greenwich, ktorého je spoluvlastník. Ochranka ho však nespoznala a nepustila dovnútra. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama