Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 2

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 2

Recenze (278)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film je zvláštní a poutavý, ale taky neobyčejně nudný. Marně jsem dumal, co že tím chtěl básník říci. Nakonec jsem se rozhodl, že to byl jen takový výkřik do tmy v touze natočit nevšední dílo. To se sice podařilo, dozvěděli jsme se, že i divní lidé mohou být zajímaví, že většina nemusí mít vždycky pravdu, a že outsider nemusí být vždy ten, co stojí stranou- ale to už jsme věděli. Takže nic nového pod sluncem. 65% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $51,854,875Tržby Celosvetovo $53,284,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,465,309 //počet predaných kusov 63,737Tržby za predaj DVD v USA $14,929,073 //počet predaných kusov 860,471║ Príjemná oddychovka, ktorá ale nevyužíva naplno svoj potenciál. /60%/ ()

Reklama

Cafú 

všechny recenze uživatele

Stejně jako předešlý Hedgesův film "Život podle Dana" i tento se vyznačuje laskavou atmosférou, neobvykle hezkými mezilidskými vztahy atd. Možná až moc, i poselství nebo ponaučení filmu mi přehlušil ten celkový příjemný feeling filmu. A ikdyž chování postav moc realitě neodpovídá a film hodně zjenodušuje, vůbec mi to nevadilo. Podobnou shovívavost totiž například zapojuji při sledování prvorepublikových filmů s Burianem nebo Oldřichem Novým. Ještě na závěr připomenu skvělou hereckou dvojici a fantasticky čestně-upřímného Timothyho. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja vážne nechápem dôvody, kvôli ktorým sa Timothy nedostal do našich kín. V multiplexoch máme buď veľkofilmy, alebo filmy nenáročné tak, že sa na ne nedá pozerať a človek odchádza sklamaný. V klubových kinách máme zase hyperrealistické sondy do rôznych kútov sveta bez štipky nádeje. Myslím v princípe. Ak vyjdem po deviatich hodinách z náročnej práce a chcem sa uvolniť a z filmu si aj niečo odniesť, chcel by som vidieť presne ten typ filmu, akým je Timothy Greene. Takže ja by som zriadil v oboch typoch kín špeciálnu sálu, kde by sa premietali iba filmy, ktoré sa nehanbia zato, že chcú, aby si divák oddýchol a sú zároveň natoľko chytro a inteligentne napísané, aby neurážali jeho inteligenciu. Napísať a natočiť ich nie je vôbec jednoduché. "Čo by ste urobili znova a lepšie? No asi by sme urobili zase nejaké chyby, nejaké nové chyby". Jennifer Garner je jedna z najsympatickejších herečiek a každé dieťa by jej takéto malé vychovávateľské chyby odpustilo. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv osobně zbožňují fantasy žánr, tak tohle nebyla šálka dle mého gusta. Celková ta myšlenka, že se jim zjeví syn ukutý z hlíny a rostlin na mě působil nepromyšleně. I když samotné to povídání o jejich společném životě a o Timothyho kvalitách se mi moc líbil, tak celá ta myšlenka, začátek a konec na mě neudělal dobrý dojem. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)
  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)
  • Píseň, která zní na konci filmu při závěrečných titulcích, se jmenuje "This Gift" a jejími autoty i interprety jsou držitelé Oscara Glen Hansard a češka Markéta Irglová. (=woody=)

Reklama

Reklama