Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 2

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 2

Recenze (278)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.5/10] | me: V princípe je nosná myšlienka filmu veľmi milá, ale celkové spracovanie až také pohodové nie je. Je to film, ktorého doménou je hlavný predstaviteľ (CJ Adamns) dodávajúci filmu ten príjemný feeling. Čo však na mňa už tak dobre nepôsobilo boli práve rodičia Garner-Edgerton, s ktorých "prehnaným" až hysterickým prevedením náhleho rodičovstva som sa nedokázal stotožniť.... Je to celé taká dospelácka rozprávka, ktorá je postavená na peknej myšlienke avšak nevýraznom spracovaní a tým pádom film plynie, ale chýba mu spirit a to je škoda. [2.5 *] Please don't ask about my leaves. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl obrovský štěstí, že mě zastihnul v nějaký citově rozmrdlý náladě, takže mě dojalo i objetí Timothyho s jeho holkou, dá-li se ten jejich vztah tak nazvat. Rodiče byli sympaťáci i když to teda zbytečně hrotili. Je to zajímavý, ale už po druhý za sebou se mě Jennifer líbila a to jsem jí ještě před rokem považoval za nesympatickou. Když "hrál" Timothy fotbal, nevím proč, ale vzpoměl jsem si na naší repre a zřejmě od deBílka odkoukaný supertaktický pokyn "stůj tady na místě a nic se ti nestane, hlavně neběhej", konečně už vím kde mají čeští fotbalisti svůj vzor. Ne, já to tady ironizuji a přitom tohle je doják jak svině, tak vytáhnout smkráče, vyklepat zaschlý nudle a pustit slzičkám zelenou. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný, milý a dojemný příběh, tedy spíš pohádka, která určitě zahraje na strunu vašich citů a vašeho srdce. Kéž by všechny děti byly alespoň z části takové, jako malý Timothy a kéž by všechny rodiče byly alespoň z části takové, jako ti z tohoto pohádkového příběhu. Díky za příjemně strávený sobotní večer. ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Spíše taková velice příjemná pohádka s lehce komediálními prvky. Nicméně musím s čistým svědomím říci, že námět a provedení bylo zpracováno parádně, herecké obsazení bylo taktéž velice příjemné. Každopádně daný film malinko sráží až přílišná naivita. Ale mohu opravdu konstatovat, že pro "vypnutí" a odpočinek lze dané dílko jen doporučit. Nicméně pokud vybíráte film dle žánrových označení zde na ČSFD, tak tím bych se příliš neřídil. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Drtivá většina filmů vás v úvodu zaujme a následně zklame svou prostoduchostí nebo jen obyčejnou stupidností. A to je i případ Timothyho. Tedy až na jednu diferenci, jež překryje nechutnou stať, ergo Timothy Green reprezentuje dokonalou křivku pana Gausse. Ještě bych upozornil na strašlivý zlozvyk sedmi procent všech filmů vyprávět příběh někomu, jež se obvykle velice diví. 62% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama