Reklama

Reklama

Podivné vraždy

  • Česko Tenká hranice (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Autor hororů se začne obávat, že si jeho příběhy mohou žít svůj vlastní život. Úspěšný spisovatel se rozhodl na nějaký čas přestěhovat se svojí ženou na italský venkov, kde chce začít pracovat na nové knize. V okolí se ale stávají podivné vraždy, které mají zjevně spojitost s ním a s jeho tvorbou... (TV Barrandov)

Recenze (14)

G04T 

všechny recenze uživatele

Místama mi to připomínalo Osvícení. Nějak do 60. minuty to vypadá fakt nadějně. Jenže po tom co se z tohodle filmu vyklube za sračku je fakt neuvěřitelný. Odhalení vraha bylo tak trapný, že jsem měl co dělat, abych se nesmál :DD. Ten vrah prostě vypadal píčovatě a píčovatě se i choval a píčovatě i mluvil. Debilní rozuzlení, který jsme měli možnost spatřit v 100000 dalších 2000's hororech. Ke konci mě to už fakt sralo a nudilo. A písnička v závěrečnejch titulkách jak z nějaký telenovely. No bravo, vole. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný překvápko. Christopher Roth je mix mezi psychothrillerem a giallem (čemuž dopomáhá hlavně zasazení děje na italský venkov a vizáž vraha), který se v závěrečné půlhodince překlopí téměř do hixploitation subžánru. Ona ta závěrečná půlhodinka má vůbec dost slušný grády, což jsem po vlažném a pomalém začátku načekal, no o to víc mě potěšila. Technicky je film na vysoké úrovni, vražedné scény žůžo (hlavně ta v koupelně), pro exteriéry jihoevropského venkova mám slabost odnepaměti, dostatek napětí i krve ... já si nemůžu stěžovat. Po všech stránkách sympatická filmařina, akorát například téma stvoření monstra v reálu vs. na papíře se mi nezdálo tak sofistikované, jak si tvůrci nejspíš mysleli. 3+ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

V nejakej 50 minúte som si už hovoril, že keď sa niečo veľmi rýchlo nezačne diať, tak sa naseriem a pošlem ten film niekam, kde slnko nesvieti. Našťastie sa to v druhej polovici aspoň trochu rozbehlo, no napriek tomu som sa chvíľami pristihol, že podriemkávam. Dosť sa to ťahalo, navyše to mierilo kamsi k giallu, čo mi nevyhovuje. Občas sa ukázal zabijak, niekoho podrezal, a s tým si treba vystačiť (+ celkom zvládnutý záver). Kamera pekná, ale nie je to ani brutálne, ani napínavé, takže som sa opäť raz presvedčil, že lepšia zábavná, krvavá amatérčina ako kvalitne nakrútená nuda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Začína sa to dobre (príjemne pomalý, dospelý, komorný a atmosférický hororový triler o postaršom manželskom páre, prichádzajúcom na čudné talianske miesto + diabolský vrahov hudobný motív), ale ku koncu sa to zvrtne na klasické blbé giallo s absurdnou vrahovou motiváciou. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Úspešný spisovateľ sa rozhodne na čas odísť so svojou ženou na taliansky vidiek, kde si chce oddýchnuť a začať pracovať na novej knihe. V okolí sa však začnú diať podivné vraždy, ktoré majú zjavnú spojitosť s ním a s jeho tvorbou... Zo začiatku príjemné, pomaly plynúce hororové giallo, ktoré mi narúšalo iba pár telenovelistických scénok a postáv sa postupne menilo na napínavý, atmosférický a krvavý kúsok s dobre vygradovaným záverom. Potešil ma konzistentný, zaujímavý a pomaly sa rozvíjajúci dej, ktorý do finále nešiel cestou prekvapivého, nečakaného zvratu, ako sa to v podobných filmoch priam ponúka, ale udržal si svoju celistvosť a do hororového záveru priplával bez zbytočného tlačenia na pílu, v peknom nadviazaní na predchádzajúci dej. Režisér má na konte zatiaľ iba 1 menej známy thriller, ale zdá sa, že má potenciál a niečo zrejme pochytil aj počas spolupráce s Alexandrom Ajom, ktorého mi film pripomenul hlavne v luxusnej kúpeľňovej podrezávačke. Celkový dojem mám teda dobrý, škoda len, že si "Christopher Roth" nedokáže udržať atmosféru a zaujímavosť po celý čas a tak je miestami trochu nudný. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pustené čisto z “roztopaše”. Nechcelo sa premýšľať, tak reku zapni si niečo, čomu “ujebeš” bez milosti obligátnu “dvojku” a všetci budú spokojní :D Nuž ale toto nebolo až tak zlé! Či som tak unavený a niečo mi ušlo? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejen vraždy, ale i film je lehce podivný tak, jak to bývá v italské kinematografii často zvykem, tedy z hlediska žánru především. Ch. Roth vytváří ve svých brutálních thrillerech monstra. Jak se zachová, až se ocitne tváří tvář skutečnému a půjde mu o život? Nečekaně sympatický film od kameramana, který už nasnímal ledacos. Italský venkov je plný slunce a pohody, ve stínech stromů se však skrývá zlo. Vrah má přezdívku divočák ne tak podle svého osudu, jako podle způsobu vražd. Něco nahoty, skvostné podříznutí a špinavá poslední třetina, kdy chvílemi člověk neví, co se v temnotě děje, navíc s kamerou vzhůru nohama to není jednoduché ani v šeru. Závěrečná syrovost plná krve rozhodně potěšila. Není to gorefest, ale vcelku realistický boj o život. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Běželo to na Horror filmu tak jsem tomu dal šanci. Nakonec šlo o klasickou televizní podívanou. Z které nakonec nevylezl takovej průser jak jsem předpokládal, ale ani se nedá říct, že by mě to nějak nadchlo. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Zahlédl jsem ten pěkný plakát a Belgicko / Italskou spolupráci, říkám super, jdu do toho. Pak jsem ale zjistil, že se jedná o Televizní Horor, který si minimálně odvysílala TV Barrandov, CS Horror či JOJ Cinema. Ale dal jsem tomu šanci (neměl jsem tomu dávat šanci =) No, už ten úvodní look, byl šíleně hnusně televizní, postavy extrémně nesympatické, do toho ten styl "budu vám vyprávět příběh", no hrůza ! Hvězdu dávám pouze za to zabití páru v lese a za tu celkem podařenou scénu v koupelně, viz plakát, která byla slušně krvavá - ač se tedy jedná pouze o klasické podříznutí krku, kterých jsem už viděl ve filmech / Hororech na milionkrát, ale fájn. Možná to mělo místy povedenou Hororovější atmosféru, hlavně teda v tom závěru, ale dvě * nakonec nedám, ač teda cítím, že je to možná nefér, ale hold jednou budu přísnější a odskáče to zrovna tenhle Horor. Hlavně je to v mých očích, spíše pro starší ročníky, co už mají přečteno xx knižních Thrillerů, kde se vyskytuje tajemný vrah, on i ten název Podivné vraždy - Christopher Roth, připomína spíše jako titul nějaké knihy. (156. hodnocení) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Vypadalo na těžký průser, ale nakonec slušný scény vraždění sem tam nahota a dějově to taky ušlo, hlavně konec je luxusní, stejně dobrý byl ten lov divočáka. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Dávám teda čtyři nechci nějak poškodit ale na mě to bylo silné kafe - hodně silné.Nejsem příznivec hororů ale tady nejde upřít že se tvůrcům povedl.Takže kdo máte rádi extrémně silné,šokující zaběry tak si to užijte.já jsem to celé nedala.... ()

uodevr 

všechny recenze uživatele

Víte, co se k sobě vůbec, ale vůbec nehodí? Velmi povedená technická stránka (celkový audiovizuál, masky, kamera, střih) k NEUVĚŘITELNĚ špatným hercům a imbecilním dialogům (které mi, bez sebemenšího přehánění, silně připomínaly legendární "The Room"). Má to to štěstí, že v druhé půlce se už až tak moc nemluví ani nehraje, jako spíš stříká kečupem v docela atmosférickém pozadí. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Otrasný film! Po stránke dejovej osnovy celé to hraničí jednoznačne s odpadom. Technická stránka filmu je obstojná, vraždy s hudobným doprovodom majú svoje čaro. Žiaľ od začiatku nudné, nezáživné, miestami sa divák stráca v príbehu. Na kvalitný horor absolútne málo a staviť kvalitu iba na pár scénach je žalostné. ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Tohle byla opravdu palba. Parádní gore scény (škoda že jenom jako šafránu) a opravdu originální zápletka a příběh k zamyšlení na pozadí fakt atmosférického prostředí. Kamera je geniální ....... Kazí to kostnatí herci ale celkově mě to připomíná náladou Mlčení jehnátek. Určitě vřelé doporučení. ()

Reklama

Reklama