Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

Tosim 

všechny recenze uživatele

MĚL JSEM JENOM MULU, VOZÍK A NEODŮVODNITELNÝ SKLON K OPTIMISMU. Tak to potom jo, protože prolog delší vlastního děje a 3D jen kvůli pár efektům sráží hodnocení k průměru. Pár nelogičností se dá odpustit a bavit se od fórku k fórku víceméně dostačuje. Viz Mission Impossible Theme v podání zpívajících ryb. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $214,030,500Tržby Celosvetovo $350,609,871Tržby za predaj Blu-ray v USA $51,416,167 //počet predaných kusov 2,400,691Tržby za predaj DVD v USA $79,055,608 //počet predaných kusov 5,032,547║ Pekne farbistý gýč samozrejmí pre štýl rozprávok od Dr. Seuss', z pôsobivou muzikálovou atmosférou, zaujímavým morálnym ponaučením, videl len v Českom dabingu, som zvedavý na Slovenský dabing. /70%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM TED WIGGINS. A MLUVÍM ZA STROMY“….. /// Město bez přírody zajebaný technickejma píčovinama ničící ovzduší, znamenající pohádkový bohatství pro pana O´Hareho. Živej strom? Sci-fi. Ale nastal čas pro změnu – a co vám budu vyprávět, zase za tím stojí ženská! Dětsky srozumitelný, s nezpochybnitelným ekologickým poselstvím (kurva nech tu sekyru doma!), s fajn narážkami na jiný filmový kusy a sympatickejma fórkama v dialozích. A písničky. (Ty vole, prostě písničky, no.) Co víc můžete od animáku pro děcka chtít? (no tak vidíš…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knížky, který napsal Theodor Seuss Geisel nečtu. 2.) Víc než cokoliv na světě si přeju vidět živý strom. (Zavřenej? Za vraždu? Pusť si film…). 3.) Thx za titule ,,KoVy“ a ,,c.tucker“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem nejakou infantilni blbustku a tu jsem dostal, ale zaroven tu je pokus o serioznejsi pribeh, kterej ale vyzniva trochu jako ekologicka agitka a samotny vysvetleni, co se vlastne stalo, navic zabira vic casu nez samotnej pribeh. Postava Loraxe tu je pak vicemene zbytecna. Takze celkove zadna velka pecka, ale sem tam se nakej forek povede, dej se nikde netahne a postavy jsou vzasade sympaticky, takze to ty tri hvezdicky da. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal nadějně, ale pak už mi ta barevná krajinka, zpívající ryby a natahovaný děj docela lezly na nervy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sympatický svět, v nekonečné roztomilosti lze najít stopy sebeironie. Ale z předlohy vybízející k přemýšlení je tupá extremistická a vlastně nebezpečná štvanice na civilizaci. Klišoidní humor, kdy každý postava musí aspoň třikrát někam legračně spadnout, tomu nasazuje korunu. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Opět se potvrzuje, že animovaný film je pro tvorbu Dr. Seusse správnou volbou. Přesto je Lorax oproti Hortonovi výrazně slabší. Dvě dějové linie nejsou ani jedna dostatečně nosná, písničky postrádají drive, plní čistě úlohu zkratky a celkově nemá Lorax dostatečný tah na branku, emoce ale díky bohu vyvolat dokáže. Hořkost, smutek, vztek, to vše se dostavuje, neboť Lorax jde proti proudu a nebojí se být ne vždy úplně příjemným koukáním. Varovným prstem se ohánět umí, škoda. že vyprávění, originalita a nápady zůstaly pozadu... ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Existují animáky, které si vystačí bez výchovného poselství. Pak jsou takové, které vysílají morální apel podprahově, tedy nerušeně a nenásilně. A pak je tu Lorax: bizarní dílko, které agituje tak nepokrytě a přepáleně, že jen valíte bulvy. Nejde tu o rodinné hodnoty, ale o životní prostředí, ekologii a navrch i kritiku nenasytného kapitalismu (muzikálové číslo, ve kterém hrdina zapěje, že trh je vším included!). Do dětí bych to nepral s takovou vervou, milí scenáristé. 40% (jinak zaměnitelné přebarvičkované dobrodružství se 100+1 srandovními pády) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Správné anim.dílko o tom, kterak když zničíte přírodu kolem sebe, zničíte vlastně sebe.! Velmi poučné i pro děti.. :-) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Lorax je celkem fajnová aktivistická pohádka, která v některých ohledech připomíná jiné novodobé pohádky, jako třeba padáním do propastí s nejistým koncem a plno nástrah, ze kterých se pokaždé vybruslí, a která se snaží zaujmout spoustou vtipných momentek. Bohužel já mám strašně nerad, když se někde zpívá a tady se zpívalo docela často, hned od začátku a u toho se prostě nudím, protože to je vlastně o ničem a jen se honí čas. Kde jsou ty časy krásných příběhů alá Karkulka, nebo Shěnurka, kterými nás krmili téměř každou noc? Z tohodle děcka zblbnou hodně rychle. Už asi došly nápady, tak se vymýšlí zvláštní kravinky, které malí jedinci nepochopí a má jen dítě odklidit na hodinku pryč, aby si rodič odpočinul. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Animáky má rád, ale tento zaradujem do rovnakej kategórie čo Gnomea s Júliou. Nebavilo ma to. Animácia mi nevoňala už od začiatku, postavy mi prišli nezaujímavé a skrátka cele ma to nudilo. Možno až príliš velka kritika s moje strany, ale po dlhej dobe som zas u môjho obľúbenom žánri nudil. Priznávam sa koniec som prespal. A myslím si, že aj keby som ho videl, tak sa moje hodnotenie nezmení, ak sa milým kludne ma kontaktujte :-). 40%- 2* ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pohádka spíše pro mladší publikum, ze Seussovek slabší, kromě hlavního nápadu nepříliš nápaditá a plná písniček, které neurazí, ale ani nezaujmou. Mě do konce každopádně udrželo 3D: **** které mi nepřišlo tak vyvedené jako u konkurenčních animáků, ale na druhou stranu jeho nepřekvapivost kompenzuje celková barevnost filmu, která je při vysokém blu-ray rozlišení okouzlující. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

První dějová linie zajímavá a povedená, ale ta druhá sráží film do podprůměrnosti. Ani krásný vizuál to nezachrání. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No náhodou moc pěkná pohádka. Stromy - základ života, jelikož vyrábějí čerstvý vzduch. Vynikající příběh, akorát by se tam nemuselo tolik zpívat. Podle mě jedna z těch pohádek, které něco lidem řeknou a nejsou o úplném hov**. Samozřejmě by to šlo udělat lépe, ale u mě spokojenost. Sice jsou to stromy vypadající jako lízátka, ale proč ne. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Poměrně milý animák, který se vyrojil z neznáma na trubice našich plazmových televizorů. (chudákům na ledky a lsdéčka) Líbivá grafika a spousta drobných fórků od vedlejších postaviček potěší nejvíc. 60% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá myšlienka ako dnešným deťom otvoriť oči a povedať, že prírodu nesmieme zanedbávať a poškodzovať, pretože konečný následok a dopad pocítime my ľudia. V tomto animáku výborne pracoval vynikajúci a očarujúci humor, ktorý bol trefný a zábavný ako "skúsený klaun v cirkuse", ktorý predvádza výborné kúsky a človek sa s radosťou na to pozerá. Mám na mysli výborné zvieratká na čele s rybkami, ktoré nôtili zvučku Mission Impossible, ale aj vtipné počínanie ostatných postáv. Každá z nich mala svoju podstatu a výbornú "formu", takže príbeh ponúkol skutočné nefalšované dobrodružstvo. Okrem poučnej stránky o prírode padli aj výstižné vety zo života ako napríklad "ak chlap urobí hlúposť raz je to preto, že je to chlap, ale ak to urobí znova je to kvôli nejakej žene" to bol zásah presne do stredu terča. Nepochybne tento animák ma strhol aj výbornou energickou hudbou, ktorá už v úvode naznačila, že sa chystá poriadna akcia, takže klobúk dole pred Johnom Powellom. Tento muž má ozaj perfektný cit, pre obsadzovanie hudby do animovaných filmov a tak nie je na film len radosť pozerať, ale aj počúvať ho. Obvykle mi piesne v rozprávkach nesedia, ale tu to bolo prekvapujúco dobré. 80% ()

Reklama

Reklama