Reklama

Reklama

Vsauce

(pořad)
Krátkometrážní / Publicistický
USA, 2010, 69x4-16 min

Obsahy(1)

Tento počin, za nímž stojí Michael Stevens, je vyzkoušený a praktikovaný způsob podávání důležitých informací z všemožných oborů od astrofyziky až po neurologii, který je nám dobře znám z dlouhých televizních zábavných pořadů. 
Vsauce je tvořen v tomto duchu, avšak oproti nim dokáže vše zpracovat do poloviny potřebného času, který je k tomu zapotřebí. (P. J. D.)

(více)

Recenze (19)

fallanga 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě kolik lidí píše Michaelovi osnovy, protože je nemožné aby 1 člověk věděl tohle všechno. Je to naprostá kulometná palba informací v tak krátkém časovém úseku, ale naštěstí jsou podané tak, že tomu rozumím. To, jak přeskočí na úplně jiné téma ve zlomku vteřiny a přitom videu zůstane celistvost je naprosto dokonalé. Update: Od začátku bojkotuji Youtube Red. Je to naprostý nesmysl. Ovšem když Michael přešel na Youtube Red, přemýšlel jsem o předplatném. Než jsem zjistil, že není dostupné v ČR. Youtube Red jsem ochoten kvůli Vsauce zaplatit. VPN v USA už ne. Hodnocení kvůli tomu nezměním, pořad je to pořád stejně kvalitní. Ale dokud bude na YRed, tak asi končím. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem nepochopitelně překvapen, když najdu nějakej youtube podcast na týhle databázi, ale je pravda, že sem patří mnohem víc než například videoklipy. Zvlášť Michael se svým DIY populárně naučným pořadem, ve kterém se ani nedokáže držet myšlenky a nejen díl od dílu, ale i minuta od minuty je neuvěřitelně naučná. A Vsauce navíc zná svý publikum, sype do nás obrovský množství zajímavostí a spojuje je šílenými oslími můstky a to je přesně to, co podle mýho moje generace miluje - neskutečný množství náhodnejch trivialit, aby se svět nezdál tak zkurveně nudnej a ubíjející. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslíme vedlejší projekty typu Vsauce2, Do online now guys apod., tak Vsauce patří spolu s Angry Video Game Nerdem a Equals Three mezi mé tři nejoblíbenější online show (prakticky jediné online show, které pravidelně sleduji). Michael Stevens je velice sympatický, inteligentní, zábavný a dokáže veřejnost vzdělat osvěžujícím a chytlavým způsobem. Pro případné hnidopichy je třeba uvést, že se jedná o pop-science, což s sebou nese i jistá negativa - ta jsou však omezena na minimum. Aby autor udržel diváckou pozornost, MUSÍ odbíhat od tématu, musí své "přednášky" prokládat někdy ne až tak souvisejícími zajímavostmi a musí uvádět trošku samoúčelná "wow" přirovnání (např. tato vteřina v čase je významná, protože někde se právě srazily asteroidy, blabla), odměnou však je, že ani 10-12 minutový díl nepůsobí jako nudná akademická přednáška, tempo dílu neupadá a informace se sypou jedna radost... Vsauce přináší vítané rozšíření obzorů zejména v oblasti fyziky, astronomie a antropologie a mě osobně odkáže vždy zlepšit náladu! 9/10 ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Hey Vsauce! Michael here! Aneb jak propojit vše se vším navzdory zdánlivě uzavřenému tématu. Tak s předcházejí větou nesouhlasím. :-) ___ Michael přichází se zajímavými tématy k zamýšlení s jasnými, ale i vzdálenějšími (ne na první pohled zřejmými) asociacemi. Na daném tématu intenzivně pracuje celý týden, tj. uzavřený, koncentrovaný a ničím jiným nerozptylovaný, jako kdyby se na poslední chvíli připravoval na zkouškou a danou problematiku ještě neviděl. Po sběru zdrojů a jejich vyhodnocení, vše natočí (vše 2x - 3x po částech) a sestřihá. Možná již má na to další lidi, ale začátky byly výlučně v jeho režii. A další týden či dekádu vše nanovo. ___ A vůbec mě překvapilo mě Michaelovo mládí. ()

lajkus 

všechny recenze uživatele

Mám neskutečnou chut strhnout ze sebe trenky a vrazit je moderátotovi do huby, pak vytáhnout pistoli nebo jiný předmět určený k zabíjení lidí a pošeptat mu do ouška : ,,Nikoho (tzn. mě) nezájímá tvoje dlouhoslové proslovy a nekonečné řečnické otázky, tvá videa jsou dlouhý a furt odbíháš od tématu, kdybych chtěl vědět něco o vědě tak si to najdu na netu nebo si přečtu knihu, v popisku videa máš jednoduchou otázku tak se na ni snaž odpovědět a nemarni můj čas od sledování porna nebo psaní rádobydlouhých a nesmyslných komentářů na čsfd.cz, udělej příště to video krátké a drž se tématu nebo příště nebudeš mít v puse jenom moje trenky... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • V některých videích se objevil i herec a moderátor Adam Savage, známý téměř výhradně díky pořadu Bořiči mýtů (od r. 2003). Mimo jiné s Michaelem spolupracoval i na projektu Brain Candy. (Akrman)
  • V červnu 2013 obdržel Michael za svůj pořad cenu Video Visionary Award v kategorii vzdělání. (skrblik007)
  • Ke 25. listopadu 2013 měl hlavní kanál "Vsauce" 5 764 664 odběratelů a všechna videa celkem 501 544 521 zhlédnutí. (skrblik007)

Reklama

Reklama