Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaké by to bylo vrátit se ještě jednou do dětství a prožít vše znovu nebo úplně jinak? Thomas je úspěšný autor komiksů, ale v poslední době trpí nedostatkem nových nápadů. Když náhodou nastoupí do špatného vlaku, dostane se do své rodné vesnice, kde jej u hrobu svého otce nečekaně zastihne slabost. Po svém procitnutí si náhle uvědomuje, že je mu opět čtrnáct a vše kolem se vrátilo v čase s ním... Belgický snímek Sama Garbarskiho o stesku po dětských letech je adaptací japonského komiksu „Harukanaru machi e" od Jirō Taniguchiho. Nostalgickou retro stylizaci snímku do šedesátých let výborně podtrhuje soundtrack francouzského popového dua Air. (Dny evropského filmu)

(více)

Recenze (8)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborný film, ke kterému si musíte najít cestu zkrze rozpačitý (ale z hlediska vysvětlení dalšího děje nezbytný) úvod odehrávající se v současnosti, a pak už hurá do zlatých šedesátých, zpět na střední na hodiny matematiky a kreslení. Kromě srdce krásné spolužačky nás čeká úkol daleko závažnější - zabránit rozpadu rodiny. U toho musíte být. A já říkám bravo, umístění minimálně na měsíčním žebříčku by z toho být mělo. ()

space weaver 

všechny recenze uživatele

Tady trochu nadhodnocuju, když dávám 5*, ale Samovi Gabarskému se povedlo mě dostat úplně jinam, mimo realitu. Malý, nenápadný a opět atmosférou silný, evropský film, který vypráví příběh muže, který cestuje špatným vlakem a vystoupí na povědomém místě, kde se vrátí zpátky do dětství. Vzdálená čtvrť si mě zcela podmanila, takže vlastně nenadhodnocuju - 92% ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný, snový filmeček, jako stvořený pro citlivé a melancholické duše s mistrným vyustěním, jež nutí k zamyšlení. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, ale chvílemi trochu až nepochopitelný.Kdybych se já znovu vrátil do svého čtrnáctého roku, byl bych šťastný a neuvažoval bych o tom, co bylo a co bude a prostě bych si to bez obav užíval a né se trápil zbytečnými problémy, jako hlavní hrdina, který nakonec stejně nezabránil tomu,aby od nich otec odešel. Jinak ale pěkný film v hezkém prostředí a klidné době, odlišné od té dnešní. Dal bych původně tři hvězdičky, ale jelikož tam hrál hlavní roli v době filmu také čtrnáctiletý Léo Legrand, kterého jsem si oblíbil ve filmu "Zkáza zámku Herm", tak nakonec dávám příběhu hvězdičky 4. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, jaké téma film má, jsem čekal víc filmařských nápadů. Melancholie a nostalgie doby je z něj příjemně cítit a právě to u filmů podobného ražení mám moc rád. Nicméně během sledování film působil až moc běžně a závěr je hodně takový na domyšlení. I tak ale příjemná belgická záležitost, jen nic vysloveně k zapamatování. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Tento snímek byl natočen podle kultovního manga japonského autora Jirô Taniguchiho. (claudel)

Reklama

Reklama