Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 1

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (452)

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ekonomický film, každá sekvence a záběr jsou důležité, narativní a nepostradatelné. A vidět nejvíc sexy ženu současnosti nakupovat někde v Glasgow v Primarku taky není odvěci. Plus ta hudba sesynchronizovaná s pohyby Scarlett je dost hypnotická. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa 40 rokov minul dobe. V artových sexuálnych 70tych rokoch by to bol provokatívny kult, v roku 2013 je z toho len mdlý pocit, že to všetko sme už videli a lepšie nakrútené. Navyše dôraz na snovú atmosféru je za hranicou samoúčelna. Tú atmosféru by to aj malo, ak by to dookola nemiešalo zábery skrytou kamerou a preštylizované kontrastné scény pred zeleným plátnom. Nehovoriac o tom, že príbeh a obsah idú kamsi na tretiu či štvrtú koľaj. Previazať umeleckú vizuálnu stránku a príbeh je umenie samé o sebe a to skoro nikto nevie. Ale tá Scarlett!!! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tak chladný a vťahujúci zároveň. Minimalistický art pod taktovkou klipového režiséra Jonathana Glazera sa sústredí viac na audiovizuálnu a myšlienkovú rovinu než prvky science fiction. Alegória ženy-predátora, zvádzajúcej mužov, pre ktorú je každý ďalší stále ťažší; postupne prichádza o svoju silu a to, čo zo začiatku trvá pár minút sa predlžuje na celú noc - až to nakoniec už nedokáže. Slabne, prichádza o dominantné postavenie, stáva sa zraniteľnou až nakoniec nezvádza, ale je zvádzaná a "pomoc" neponúka, ale sama prijíma. V závere prepuká mužská dominancia, role sa prehadzujú a korisť sa stáva z nej. Vzťah medzi jej rolou a postavou motorkára ako ďalšieho zvláštneho akoby alter-ega sa dá interpretovať z pohľadu deja filmu ako vzťah prostitútky a jej pasáka. Naozaj zaujímavé, ako Glazer pojal knižnú predlohu. Celý film si pre vystavanie atmosféry postačí s jedným hudobným motívom, ktorý prechádza len drobnými zmenami a pochmúrnou škótskou krajinkou. Škoda len, že si Glazer nedal ešte viac záležať na vizuále, ktorý mohol dokopať až k plnokrvnému umeniu na úrovni Amer-u. Ale full frontal Scarlett Johansson to vynahradí. 80% P.S.: Niekedy si to musím (a nie raz) zopakovať. Potom možno ešte tú jednu hviezdu prihodím. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Mám několik nových poznatků. První. I 108 minut vám někdy může připadat jako 12 hodin. Druhý. Oficiální text distributora je nezbytná věc. Jinak byste si třeba mohli myslet, že koukáte na film o lehce retardované řidičce, která chytá trotly do zrcadla. Třetí. Hádek byl ve Skotsku na dovolený. Čtvrtý. Čekání na bobra je horší, než čekání na Godota. Pátý. Nejlepší zbraní proti emzákům je pervert s kanystrem benzínu. Šestý. Pod kůží je lepší mít dvě promile, než tohle umění. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dneska už jsem jedné ptákovině přidal (Lord of Tears), no tady to zachraňuje jen oplácaná Johanssoka, která bloudí Glasgowem-lesem, stejně jako Koloběžka první, oblečená-neoblečená, autem-pešky, realitou-fikcí....S oficiálním textem distributora (viz.výše) to má pramálo společné, když se potom dívám na údaj o knižní předloze, ta mohla být díky slušné dávce neurčitosti i dobrá a napínavá, ale na plátně je to prostě nuda paralelních světů hodná. Dodíval jsem se na to, ale tady teda ani na ten průměr nepůjdu, protože zívání se u průměrného filmu vystát nedá. Slabota. 40% ()

ninon 

všechny recenze uživatele

Zvědavost mě přitáhla k tomuhle filmu, i když knižní předloha Michaela Fabera mě vůbec nenadchla. Otázka, jestli se dá vůbec mluvit o knižní předloze, protože film a kniha mají minimum společného. A je to spíš k dobru. Kdo nezná předlohu, užije si film víc. Cyklus lovení, celková atmosféra podtržená skvělou hudbou a závěrečné otisknutí lidskosti zvedá hodnocení nahoru. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

H... h... h... ho... Hovno, h... h... h... haha, tytyty krááávo, bububu, n... n... no, můj naprosto artuprostý, necivilizovaný a estetikou nepolíbený mozeg řve bolestí víc a má i mnohem víc důvodů, než topořivší se mužské karikatury lapené do láku. To, že se v bliáku hovořilo neznámou řečí... á teď mi kolega dement napovídá... takže tatarština to byla, ejhle, nemá pražádný vliv na to, že (neuražte se miláčkové z nejmilejších, především mí zlatí oblíbenci) takové sračce může dát solidní hodnocení jen další mimoň z planety Vímhovnoočemtobyloalejsemneuchopitelnýženius. Haf, bleděmodrý opice... Ovšem, protože já nejsem váš soukmenovec a hrdě nosím své mongoloidní čelo společně se sváčou každé ráno do Kolbenky, dávám jednu, jednu jedinou, ušmudlanou pizdu za týpka (jak přízemně primitivní), kterej docela slušně tahal za heft na er jedna a za mokra. Malina, sněhulák... O vnadných křivkách, skvělé hudbě, o napětí a umělecké invenci, t... t... t... to, to, to máme diametrálně rozdílné představy. Že ona bude nakonec ta Země placatá, ratatatá, kokokotiti. špagát, lízat... Dlouho jsem se tak netěšil k lopatě za Ferem, radši v kanále a chcanci celou šichtu, než deset minut s krabicákem a nějakým zdejším pseudointošem kdekoliv. Rozpočítejte se, každý druhý bude popraven, a tak to bude pokračovat až do sladkého konce. Tahle mimozemská lodyha, lodyha, mimimimíííí, mi bude v hlavě strašit víc, než verzatilka vražená do šourku. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, která mi hodně sedla. Bavilo mě to hlavně po vizuální stránce - některé scény jsou obrazově vyloženě skvostné - a potom i soundtrack - perfektní hudební podkres skvěle doplňuje vyznění některých scén. Scarlett Johansson taky velmi dobrá - časy, kdy jsem z ní šel do mdlob, už sice minuly, ale pořád se mi na ni dívá příjemně, byť vidět ji v té černé paruce je docela nezvyk (a vyloženě jí to nesluší). Sice jsem tam asi ne všechno pochopil, a občas se mi tam vkrádaly nepatrné náznaky nudy - hlavně v opakovaných záběrech na SC, jak řídí tu dodávku - ale jinak za mě velmi příjemné překvapení - ten film určitě není pro každého, ale mně se do vkusu trefil. Předlohou jsem nedotčen, ale celkem jsem teď dostal chuť si to sehnat - nemuselo by to být špatné čtení. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Darkrobykova pomsta (doporučil mi to, pacholek jeden). Must see pro verbala i jemu podobné artové fajnšmekry. Bizarní, atmosferický, ale totálně    U   B   Í   J    E    J   Í   C    Í     film. Sune se neuvěřitelně pomalu, jen s velkými obtížemi, jakoby až po hruď ponořený v rozehřátém asfaltu. Under the Skin u mě sesadilo z trůnu Eden Log (rozbředlá francouzská mňamka, taky pěkně "na palici"). Podivný příběh, s minimem děje, naprosto ujetá šílenost. Tajemná kráska umí jen dvě věci. Jezdit dodávkou po městě (desetiminutové záběry na ulice a chodce) a svlíkat se. „Erotická“ scéna se sloním mužem s kvalitně znetvořenou hlavou, ta byla! Aneb slepý chtíč, stahující nás, nadržené chlapy, pod hladinu. Taky mě rozbouralo to svícení stolní lampou mezi nohy při pokusu o sexuální styk: „Neměla bych tam mít nějakou díru?“ Morbidní a bezcitné, ale ve své zvrácenosti až dojemné. A ta tísnivá hudba... Magnificent! Žalostně naříkající tóny, jako nějaké zraněné zvíře, nacpané do violoncella. Třešnička na (a)sexuálním dortu bylo to znásilňování v lese, velmi fujtajbl scéna. Dala by se používat při terapii sexuálních agresorů. Plus něco krutého, co mi neudělalo dobře: Na liduprázdné pláži jsou rodiče, dítě a pes. Příliš velké vlny spolu s odlivem odnášejí psa na širé moře. Žena nerozvážně plave za ním, aby ho zachránila a začíná se topit. Její manžel jí jde na pomoc a vrhá se taky do moře. Chvíli bojuje s vlnami, ale ty jsou čím dál větší, tříští se o skaliska... Uprostřed chladné a větrné noci, na pláži mezi špinavými chaluhami, sedí opuštěné 18ti měsíční batole. Vzlykající chlapeček se zoufale rozhlíží kolem, zatímco nezadržitelně stoupá příliv. Brrr... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Místo dopadu vnadné a pro muže nebezpečné mimozemšťanky - Skotsko. S tváří mladé ženy, respektive v její kůži, pak v dodávce křižuje sychravý Glasgow, ptá se na cestu nic netušících mužů, plus potká surfujícího Kryštofa Hádka, a s těmito náhodně stopnutými muži spáchá krátký proces. Nechá je nahé utonout v jakémsi hustém a tmavém sajrajtu. Maník, který asi utekl z Freak Show, ale přežije. Holka se náhle změní, nechce už zabíjet, pak to zkouší v náruči jednoho samotáře, jeho šulín se jí ale nelíbil, tak ztratí řeč, zmateně chodí a běhá po lese a uniká před jakýmsi "lesním" uchylákem, na kterého v tom lese natrefila. Přiznejte se dobrovolně, že po těch řádcích, co jsem napsal, nejste zrovna moc moudří. A z toho si nic nedělejte. Popsat děj experimentálně a velmi osobitě pojatého scifi Jonathana Glazera je docela záhul. A v podstatě to ani dost dobře nejde. Film se vyjadřuje obrazem, který představuje pocitovou formu, ve které je film opravdu zajímavý. Dialogy hrají úplně druhé housle. Druhá polovina filmu se výrazně liší od své první půlky. Dialogů je ještě méně, přesto film neztrácí na své osobitosti, ačkoliv dvě hodiny pomalého dějství, je přece jen značný přepal. Na takový nezávislý film je Scarlett Johansson až příliš megahvězdná. Přesto se nebála dát svoji kariéru všanc účinkováním v nekomerčním projektu s výrazným erotickým zabarvením. Jů, to je ten film, v němž šla slavná herečka komplet do naha, řekl si nejeden divák-prasák, který má právě tenhle počin spojený s explicitní nahotou. Hned tak neuvidíte film, ve kterém je tolikrát v záběru lofas. I příznivci Kryštofa Hádka se můžou pokochat, jak je herec vyvinutý. A samozřejmě zkrátka nepřijdou ani obdivovatelé těla Scarlett, která to po sérii záběrů tak říkajíc z druhého břehu, rozbalí v plné kráse před zrcadlem, v němž si bude své tělo zvědavě a se zaujetím prohlížet. Film samozřejmě nehýří žádnými nákladnými speciálními efekty. Má velmi skromné, komorní až intimní pojetí, které rozhodně nebude vyhovovat sortě spotřebních diváků. Specifická atmosféra je ale strhující více, než film plný bombastických triků. A i při svém pomalém tempu vlastně ani nenudí. Jonathan Glazer dal o sobě režijně vědět po desetileté odmlce. Natočil film, který budí rozporuplné reakce. Vlastně je tenhle film naprosto neuchopitelný a opravdu moc podivný. I já jsem podlehl po vzoru filmu experimentování a v tv programu jsem si dal za úkol vyhledat kontaktní pořad, který má ke dvěma hodinám a vyskytují se v něm převážně ženy, i když jim není primárně určen. Tuto podmínku splňovala jen "Sama doma", se kterou se krásně a něžně hloupne. Po skončení pořadu jsem ani nevěděl, jaký je letopočet, ale bezpečně si pamatuji, že na mě celou dobu pomr(d)kávala a špulila červené rtíky moderátorka Křížková, což se mně dostalo pod kůži. A s tímhle filmem je to obdobné. Bezmála dvě hodiny bude na vás špulit červené rtíky, prsa a frndu Scarlett Johansson. A není to scifi, je to fakt. 60% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Čistá artovka s několika silnými scénami (sloní muž, dítě a moře), která i přes vynikající audiovizuální stránku dojíždí na přílišnou stereotypnost... A všude zmiňovaná nahá Scarlett Johansson? Teď mě klidně ukamenujte, ale ta mě nikdy nebrala... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Za nahou Scarlett, ani tu jednu myšlenku, co film nabízí, tahle alternativní sci-fi nuda nestojí. [monitor, 5.1] # příběh * | hudba ** | humor – | akce * | napětí * | pustil bych si znovu * ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Jako alternativní pohled na téma "přijde zlý ufoun na planetu Zemi, aby se následně zamiloval do našeho způsobu žití a obrátil se proti svým" to není úplně špatné, ovšem nelze zastřít, že pod artovým pozlátkem se nachází až příliš málo obsahu, jako by tvůrci vlastně nevěděli, jak to celé vyplnit. Občasné záblesky jsou potenciálně nadějné, scéna se sloním mužem vnímána skrze předchozí zlatavé extáze z pestrosti lidského druhu má v sobě i zárodek čehosi slibnějšího, avšak ta celková prázdnota je ve výsledku až příliš ubíjející. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chladné, ako súčasná západná civilizácia. Asi je to nejaký dlhodobejší trend nezávislých scifáreň posledných rokov. Futurologický kongres, Lono, Miznúce vlny, Her, alebo napríklad aj hollywoodsky Box. Tempo minimálne, celé je to o atmosfére, ktorá vás buď vtiahne alebo vypľuje ako žena, ktorá ulovila svoju korisť. Že je to nejaká alegória na súčasnú osamelosť, porovnanie postavenia muža a ženy v súčasnej spoločnosti, vám dojde pomerne skoro, pretože je v tom Glazer doslovný. Prečo to ale trvá hodinu 45, keď sa viac ako polovicu filmu pozeráme na variáciu stále tej istej udalosti, je záhadou ako mimozemský život. Tento čas sa mohol viac venovať napríklad spoznávaniu meniacej sa psychológie hlavnej postavy, poprípade odhaliť viac z vytvoreného fikčného sveta, alebo pridať nejakú dejovú líniu. Ale to by sme už asi neboli na pôde festivalového artu. Či tam Glazer je, alebo nie, je skutočne čisto subjektívna záležitosť. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Pan režisér ušel od Sexy bestie dlouhou cestu, ovšem odbočil během ní do (pro mě) kumštýřsky neatraktivní uličky a já jen doufám, že to není jednosměrka. Ocenil bych někdy v budoucnu spíš ještě nějakou tu svižnou a vtipnou Bestii, než tohle uspávání hadů. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Scarlett celý film loví a vozí si domů frajery, kteří končí bůhví kde v podlaze. A to je vše. Některé scény tak dlouhé a nezáživné, že jsem upadal do kómatu. Když si nepřečtete obsah, po skončení vůbec nebudete vědět o čem film byl. Dvě hvězdy pouze za krásnou Scarlett, která se tu ukáže párkrát nahá a nehrát zde ona, film bych si asi ani nepustil. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Dost nepředstavitelná kombinace. Scarlett Johansson, jako krásná mimozemšťanka, úplné šílený, skotský dialekt a pár chlapů, kteří se při pohledu na ní nezaleknou a jdou do toho pěkně po hlavě. Vlastně takový málomluvný příběh, o tom, kdo se komu dostane prvně pod kůži. Vůbec nevím, o čem to vlastně bylo, ale to vem čert. Po čase zase jeden hodně zvláštní film, o kterém budu asi ještě hodně dlouho přemýšlet. ()

Reklama

Reklama