Reklama

Reklama

Katarině je dvacet let a žije na bezútěšném městském předměstí, v němž útrpně setrvává bez jakýchkoli plánů do budoucna. Život se jí změní až ve chvíli, kdy objeví hudbu, konkrétně uslyší představení Mozartova Rekviem v Göteborgské koncertní síni. Katarina chce za každou cenu vstoupit do překrásného, zbrusu nového světa tónů a cítí, že musí co nejdál utéci od svého ošklivého života. Cesta k vnitřní svobodě je ale záludná, plná lží, zrady a nebezpečného vztahu se skladatelem Adamem. Dívka je pro získání nové identity schopna čehokoli. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu několikrát zazní jako ústřední hudební motiv 7. symfonie Ludwiga van Beethovena. (claudel)
  • Alicia Vikander vyhrála cenu Guldbagge, švédskou obdobu slavných Oscarů, a to za nejlepší ženský výkon v hlavní roli. (ellegrey)
  • V roce 2011 byla Alicia Vikander spolu s ostatními začínajícími herci jmenována tzv. Shooting Star, což je ocenění, které uděluje Evropský filmový institut vycházejícím mladým hereckým talentům na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (ellegrey)
  • Pre Alicia Vikander prvá významná úloha, ktorá pritiahla značnú pozornosť vo filmovom priemysle, pričom ďakovať môže práve režisérke Lise Langseth, ktorá hľadala neetablovanú herečku, ktorá by stvárnila hlavnú úlohu v jej novom filme, a objavila a vybrala si práve Aliciu Vikander. (Arsenal83)
  • Hlavnú predstaviteľku Aliciu Vikander na rolu pripravoval režisér dva roky, ešte pred začiatkom nakrúcania. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Göteborgu (Švédsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama