Reklama

Reklama

Jestli umřeš, zabiju tě

(festivalový název)
  • Francie Si tu meurs, je te tue (více)
Trailer

Obsahy(1)

Philippe se právě vrátil z vězení, setkává se s Kurdem Avdalem, jenž je na stopě jednomu iráckému zločinci. Oba muži se spřátelí. Avdal sní o tom, že se usadí se svojí přítelkyní Sibou v Paříži. Předtím, než však Siba do Paříže přijede, Avdala náhle umírá a na Philippa padne veškerá tíha zodpovědnosti spojená s Avdalovým úmrtím, především sdělit tuto tragickou novinu Sibě... (claudel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

bassator 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2013 - Zatím to nejúžasnější co jsem tu viděl. Toto nelze ani slovy vyjádřit. Ještě teď se klepu z toho jak jsem si přál aby to mělo americký happy-end který absolutně nesnáším... - 4. 7. 2013 - 100% ()

Adam's 

všechny recenze uživatele

"My jsme Kurdové, demokraté, socialisté." Výborná komedie (na ČSFD bůhvíproč avizováno jako drama) cílící na diváky vyznávající černý humor, jak vyplývá již ze samotného názvu. Koktejlu obsahujícího nádhernou hlavní hrdinku, zcela nepodstatného životního outsidera, pařížskou odnož kurdské mafie a poskvrnění islámské cti nelze odolat... ()

Reklama

Vendem 

všechny recenze uživatele

[48. MFF Karlovy Vary] Film s bezkonkurenčně nejuhozenějším názvem natočil kurdský režisér Hiner Saleem pro nemuslimské publikum. Jde vlastně o typickou multikulturní komedii, v níž je zdrojem humoru klopotný dialog mezi Francouzi a kurdskou komunitou. Příběh spočívá na tragikomické zápletce se smrtí mladého Kurda v Paříži před příjezdem jeho snoubenky a jeho zpopelnění, které odporuje kurdským tradicím. Režisér boj kurdské diaspory za politické cíle svého etnika sotva bere vážně a spíše jej fascinuje Paříž jako místo, kde se i člověku vychovanému v tradici a cti mohou plnit sny. ()

clementinka 

všechny recenze uživatele

Film ma veľmi milo prekvapil. Čakala som takú priemernú komédiu, na ktorej sa tak raz možno úprimne zasmejem. Ale tých častí, kedy som sa úprimne smiala bolo viac. Aj keď čo sa týka témy ako to funguje u moslimov so ženskými právami a slobodou nie je vôbec vtipná. Avšak niekedy celkom dobre padne vidieť film, kde ženu nechcú za jej snahu o slobodu zabiť (tak, ako to bolo napríklad v dalšom kurdskom filme z kviff "Než začne padať sneh"). Spolovice úsmevný, spolovice smutný príbeh kurdského páru, ktorý sa mal stretnúť v Paríži a začať nový život. Avšak všetko to prekazila nečakaná smrť snúbenca. Od tejto chvíle sa rozprúdi vír vtipných, ale aj vážnych scén, ktoré pekne do seba zapadajú. Určite odporúčam, nebudete v ňom cítiť krutosť a bude to mať happy end - raz za čas si ho môžeme dopriať. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Největší překvapení festivalu a přesně padlo do vybraného programu. Černý humor je podáván pravidelně, ale ve velmi pečlivých dávkách a baví až do samého závěru. Velice příjemný "malý" film, který u mě s přehledem přebil mnohé festivalové favority nasazené do letošního ročníku. Kurdští bratři v čele s přenádhernou Golshifteh Farahani zkrátka zaváleli ! 90%. [48. MFF Karlovy Vary] ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama