Reklama

Reklama

Tik ťak

(neoficiální název) (studentský film)
  • USA Tick Tock
Krátkometrážní / Akční / Drama / Romantický
USA, 2011, 5 min

Co dělat, když vám zbývá pouhých pár minut života a vy o tom dobře víte? Dostane přednost rodina, partner, nebo něco jiného? Prostřednictvím jednoho čtyřminutového záběru snímek zachycuje tuto situaci u běžného mladíka, který stíhá vše. (DaUr)

Recenze (97)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Během sledování to technické zpracování drželo na jedné * od odpadu a finální pointa to zachránila na 3* . Na studenty to je sice našláplé,ale z celkového ruchu kolem téhle vykrádačky je mi spíš do smíchu.Dobře technicky zvládnuté?zcela jistě!Originální?Ani náhodou!Kde už sme všude viděli hrdinu jenž zápolí s časem,který mu zoufale utíká a musí zachránit buď někoho,nebo sebe,po případě si chce ještě užít....ať už to byl den,týden,hodina či dokud máte v srdci adrenalin ;-) Chi to jen nahodil na pět minut,vybral si skvělý způsob natočení a měl kliku jak prase na zajímavou pointu....toť vše. ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

Pointa je prozrazena hned v úvodu a asi i právě proto je to tak dobré - protože tohle téma už bylo zpracováno několikrát, režisér zcela správně předpokládal, že kdyby vsadil vše na závěrečné odhalení, film by tak degradoval. A tak tenhle problém obešel tím, že to celé "pustil pozpátku". Výsledkem je nejlépe natočený snímek na dané téma, který se sám nese v duchu závěrečného citátu Steva Jobse a ukazuje tak opravdu jenom to podstatné. A na to není potřeba víc, než těch 5 minut. Vynikající, skvělé, dojemné. ()

Reklama

Hermi14 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná o studentský film, je to asi nejlepší kraťas jaký jsem kdy viděl. Na první shlédnutí je sice těžké všechno vstřebat, ale film má všechno, co má pořádný kraťas mít. Je to rychlé, výstižné, dramatické, úderné, strhující a hlavně to má vynikající námět, který nám na jeden záběr dokáže jak si uvědomíme pomíjivost našeho života a jak rychle měníme své hodnoty, hledíme-li tváří v tvář smrti. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* u tohoto kraťasu moc nechápu místní chvalozpěvy, ale je fakt že málokdo si ho pustí jen jednou, aby pochopil pointu. Kupodivu někdy stačí jen samotný nápad přetočit film pozpátku a máte tu hned cenu z festivalu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

gezper 

všechny recenze uživatele

Krátké, úderné, jednoduché a i docela originální nápad(=námět + provedení). Kamera je na studentský film skvělá. SPOILER: Vyříkání učiteli mi tam nesedělo, telefonát domů neutrální, ale zase holka a kreditka velice trefné. PS: dle "návodu" v odkazu jsem si to dal taky 2x :) [80%] ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Jméno hlavního hrdiny, Emit, je pozpátku time - anglické slovíčko pro čas. (T-pack)
  • Snímek byl promítnut na festivalu 2011 Emory Campus MovieFest, kde získal ocenění za nejlepší film. (DaUr)
  • Celý film je natočen na jeden záběr. (DaUr)

Reklama

Reklama