Reklama

Reklama

Tik ťak

(neoficiální název) (studentský film)
  • USA Tick Tock
Krátkometrážní / Akční / Drama / Romantický
USA, 2011, 5 min

Co dělat, když vám zbývá pouhých pár minut života a vy o tom dobře víte? Dostane přednost rodina, partner, nebo něco jiného? Prostřednictvím jednoho čtyřminutového záběru snímek zachycuje tuto situaci u běžného mladíka, který stíhá vše. (DaUr)

Recenze (97)

Erico 

všechny recenze uživatele

Nedokáži tendle krátký film popsat lépe, než ho popisuje citace na konci.. Almost everything--all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure--these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important. Remembering that you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart. Steve Jobs ()

derewi 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za nápad natočit snímek obráceně. Nebýt toho, dala bych odpad. Jinak...ach jo. Další, dle mého (skromného) názoru přeceňovaný krátkometrážní výplod. Samozřejmě, že pokud se člověk dostane blízko ke smrti, začne jednat jinak a činí, co by jindy nedělal. Ó, říkejme svým bližním, jak je milujeme a nejlépe každý den. Nehádejme se zbytečně. Buďme upřímní. Přispívejme na charitu, nebuďme sobečtí. Mysleme na to, co je opravdu důležitééééé. Prostě jednejme tak, jako bychom měli za pár minut zhebnout. To je sice hezká představa, ale v reálu těžko DLOUHODOBĚ možná. Ano, jedinec by si měl vážit toho a těch, co má atd. Měl by vše dělat hned a na nic nečekat. Jé, tváří v tvář skonu se ty banality, které řešíme stanou nicotným rozmarem a zbytečným mrháním času. Tohle všechno vím i bez téhle tupé, pseudodojímavé slátanině. Naštěstí zde příliš netlačí na pilu, což je další důvod, proč jsem nedala úplně nejhorší hodnocení. Chudák klučina, musí toho tolik sdělit a udělat, než zahyne :D. V pár minutách udělá to, nač by se jinak vykašlal (času dost, co?). Po jedné větě si uvědomí podstatu života a co je v něm pro něj to nej....:D. Naštěstí jsem podobných moralistických sra.ek moc neviděla. Mám dojem, že mám na ně emoční alergii. ()

Reklama

gezper 

všechny recenze uživatele

Krátké, úderné, jednoduché a i docela originální nápad(=námět + provedení). Kamera je na studentský film skvělá. SPOILER: Vyříkání učiteli mi tam nesedělo, telefonát domů neutrální, ale zase holka a kreditka velice trefné. PS: dle "návodu" v odkazu jsem si to dal taky 2x :) [80%] ()

Dino13 

všechny recenze uživatele

Tik, ťak, tik, ťak…… Slyšíte to taky? Každou vteřinou náš život utíká. Než se mnozí z nás nadějí a uvědomí si, že čas jde neúprosně dopředu, jsou již za ,,zenitem“. A to na to mají celý život! Emit, hlavní postava se však v jednu chvíli dozví, že mu zbývá posledních pár minut! Jak takový člověk reaguje? Vzdá to? Nebo se ještě snaží udělat to nejdůležitější! A jaký jsou jeho nejvýše postavené hodnoty v životě? U tohoto krátkometrážního snímku je potřeba pochválit jak za vizuální provedení (bez střihu a pozpátku), tak i za skvělý nápad námětu! Bravo, Ien Chi! S pěti minuty ses vypořádal bezchybně! …tik, ťak, tik, ťak! 88% ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Určitě není první, který si hraje s myšlenkou vyprávět příběh pozpátku. Určitě není první, který k tomu měl nějaký hluboký umělecký záměr. A ač zpracování není úplně bravurní, na studentský snímek je to počin více než vynikající. Vhodná myšlenka zasazená do zajímavého vyprávěcího postupu s obyčejným vtipem jako rámcovou story. Myšlenka rozhodně není nijak šokujícně geniální, snímek ale možná ano. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Jméno hlavního hrdiny, Emit, je pozpátku time - anglické slovíčko pro čas. (T-pack)
  • Snímek byl promítnut na festivalu 2011 Emory Campus MovieFest, kde získal ocenění za nejlepší film. (DaUr)
  • Celý film je natočen na jeden záběr. (DaUr)

Reklama

Reklama