Reklama

Reklama

Vesmírná loď Galactica - Krev a chrom

  • USA Battlestar Galactica: Blood and Chrome
Ukázka z filmu 7

VOD (1)

Obsahy(1)

Blod and Chrome je další spin off populárního seriálu Battlestar Galactica. Děj se odehrává v prostředí 1. Cylonské války, tedy zhruba 50 let před událostmi původního seriálu. Hlavním hrdinou je nováček koloniální armády poručík William "Husker" Adama, který usedá do kokpitu starého Raptora jménem "Lasička". (Scarecrow4)

Recenze (61)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zkušební webizodická raketa, která měla otestovat s pokud možno co nejmenšími náklady (ale tak, aby úplně neurazila diváky BSG, zvyklé na nemalé vizuální hody) potenciál nového prequelu Battlestar Galacticy. Prequelu, který měl přivést před lačné oko fanouška postavu mladého Willa Adamy, a možná sledovat jeho vzestup až do kapitánského křesla Galacticy. Nebo alespoň jeho bouřlivá mladá léta vyplněná ratatatabum poletováním v kokpitu Viperu, utápěním pochybností a bolesti v alkoholu, a možná ještě etickými dilematy, která z toho adrenalinového blázna udělala zodpovědného "Starého". Zřejme vás nepřekvapí, že v té poslední rovině to poněkud drhne;) Na druhou stranu se musí nechat, že děj byl slušně zamotaný (někomu možná přišel překombinovaný) a atmosféru se taky dařilo udržovat, i navzdory stoupajícímu počtu Centurionů, na které v rozpočtu už moc peněz nezbylo:) 70% dám, ale snaha ještě podojit zavedenou značku BSG je tu už přece jen trochu moc viditelná. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Blood and Chrome se dotýká světa BSG jen velice okrajově, kdyby se hlavní postava nejmenovala William Adama, uskromnila by se podobnost s kultovním seriálem jen na koncept boje lidí proti strojům. Navíc charakter Adamy je naprosto k nerozeznání. Mladičký arogantnín pilot je příliš "hrr", vrhá se po hlavě do nebezpečné mise, přičemž za rohem na něj čihá nejedno překvapení a zrada. Zpracování je dosti béčkové, triky extrémně lacinné, ale atmosféra vtahující a intenzivní. Vítán je i velmi stručný úvod a brzký nástup akce. Celkově webizody rozhodně neurazí! 7/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Stará láska nerezaví, v případě Blood & Chrome to platí dvojnásob, protože pocit, když jsem znovu uviděl nápis GALACTICA se dá přirovnat jen s tím, když jsem v kině znovu navštívil Hobitín a Roklinku. Samotnej děj mě bavil a to dosti, ačkoli Adama zas tak moc Adamovitě nepřipadal, brzo jsem si postavu jej i jeho co-pilota oblíbil. Co jsem začal zbožňovat je výsuvná střílna u Raptorů, která dodala soubojům punc něčeho "staršího," takže pozorovat souboje z BSG a Blood & Chrome je jako pozorovat souboje z první a druhé světové. A kecy o špatné grafice si nechte, o té snad žádný seriál nikdy nebyl, raděj pořádejme tryznu za to, že tenhle skvost se nikdy na obrazovky nedostane v plném rozsahu... poznámka: hodnocena verze sestříhaná do jednoho kusu ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech, nadějný sci-fi počin, potenciál na zlepšení tam je, uvidím až jak se dodívám:) ()

Silas 

všechny recenze uživatele

A to jen z lásky k Battlestar...je to něco jako výplňková videa u akčních počítačových her. Se strašnými triky. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kdyby to natočili amatéři jako fan-film s rozpočtem z veřejných sbírek mezi kamarády, tak Blood and Chrome klidně zatleskám - ale na profesionální produkci je tohle prostě bída. Příběh není tragický, byť odpovídá zhruba jedné seriálové epizodě (a to zdaleka ne těm nejlepším), ale herci jsou tu stěží béčkoví a triky jsou na úrovni tv produkcí z devadesátých let. Naštěstí to tu aspoň neprasí pokusy o tajemno a metafyziku, na které dojela plnokrevná Galactica ve svých finálních sériích. 5/10 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Výborný BSG film. Pekne súdržný a pestrý. Občas až pripomenie dobrodružné nadšenie STAR WARS, ale stále pevne ukotvený v témach kultového seriálu. A nebudem dumať nad tým, ako sa z mladého rozjareného tajtrlíka stane charizmatický admirál. Tento film je sám o sebe skrátka plne funkčný... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Skvělý válečný sci-fi film, který svým napínavým příběhem a temnou paranoidní atmosférou hravě strčí do kapsy všechny infantilní Star Treky a podobný šunt. Mladý Adama je zatraceně cool a ostatní postavy taky, až na Adamova kokotpilota. Ale musel tam být samozřejmě nějaký ten trochu bábovka, aby vynikl fakt, jaký byl Adama za mlada frajer. Třeba takového cylonského centuriona umlátil pajsrem jako prd... Jen je velká škoda, že se na ten skvělý film skoro nedá koukat, protože jeho střihač byl dement a kameraman tuplovaný. Moc rád bych oba ty tupé prasopsy měl aspoň na půl hoďky k rukám. Tedy v rukách. Tedy v jedné ruce a popořadě, po jednom; v té druhé bych držel mačetu. FRACK! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto ve formě celovečerního filmu. Velice zajímavá (bohužel) jednohubka z První Cylonské války z pohledu mladičkého Adamy. Trochu mě mrzelo, že se nevrátil Nico Cortez, který byl rozhodně lépe zvoleným hercem ve spojistosti s mladým Billem Adamou, ovšem ani Luke Pasqualino neodvedl špatnou práci, jen ta podoba byla nulová. Triková stránka je hodně rozporuplná, na jednu stranu se mi všechny ty barvičky nehorázně líbily, celé to působí trochu jinak a vcelku i nadupaně, na druhou stranu občas ta digitálnost všeho strašně bila do očí a měl jsem spíše pocit, jako kdybych sledoval (hodně dobré) animace k nějaké počítačové hře. Rozhodně bych ubral na CGI efektech a přidal pevné kulisy. A co mě potěšilo úplně nejvíc byl návrat Beara McCrearyho k hudební stránce Galacticy, bez jeho hudby bych si jeho svět nedokázal vůbec představit. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Do světa Galacticy to vnáší nové prvky - větší detaily než třeba ty, které se objevovaly v Razor Flashbacks (podobnost náhodná - zasněžený svět atd.). Zároveň tvůrci propojují vychytávky nastavené Capricou do světa BSG. Některé nápady nejsou vůbec špatné - člověk v tom cítí lásku k BSG i Hvězdným válkám. Na rozdíl od jiných webizod je možná BaCH lehce znevýhodněný - mezi všemi předešlými minisériemi byla řada známých faktů, které rafinovaně dopracovávaly a osvětlovaly řadu motivací. v hlavní linii. Tady je to jaksi okleštěné, ale pořád se na to hezky kouká. PS: Za Triciu Helfer tradičně děkuji v jakékoliv formě. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Já viděl tento seriál jako celek a hodně se mi to líbilo. Je zde hodně akce, skvělé obsazení, pervektní efekty a pěkná hudba. Zasazení seriálu do první Cylonské války se hodně povedlo a klidně by to mohl být i pilot k novému seriálu, který by se točil okolo W. Adamy. Narozdíl od Web seriálu z prostředí Halo, má Blood and Chrome svižné tempo a hodně povedenou akci. Navíc když jsem viděl opět Galacticu, byl to parádní pocit. Víc takových počinů z Universa Battlestar Galactica. Za mě 90% :) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Na začiatku priznám, že ku kultovej Battlestar Galactice som sa dostal až niekoľko rokov po odvysielaní (asi 2010, ak ma pamäť neklame). To však nijako neovplyvnilo moje uznanie jej kvalít a navyše aspoň som mohol v priebehu 2 týždňov pozrieť všetky štyri série, dodatočné dva filmy, tri websérie a nasledovnú Capricu ... a seriálu udeliť vysoké hodnotenie. Na najnovší prírastok Blood & Chrome som sa preto oprávnene tešil od prvého ohlásenia niekedy v čase, keď som s pozeraním BSG práve finišoval. Bohužiaľ už prvotné problémy (zrušený pôvodný seriál na SyFy, upustenie od natáčania seriálu, až nakoniec rozhodnutie o webseriály na youtube) naznačovali, že tentokrát sa nebude jednať o ďalší seriálový „kult“. A je tomu naozaj tak. Rozumiem, že webové seriály nemôžu oplývať počtom epizód Fringe (22 epizód za sériu) alebo nebodaj stopážou Dextera (jedna epizóda cca 50-55 minút), ani najdokonalejšími CGI efektmi, ale pokiaľ jedna epizóda dokáže nudiť aj na ploche 10 minút je niečo zle. Charaktery známych postáv stvárnené pochopiteľne novými mladšími hercami postrádajú charizmu, príbeh pôsobí ušitý horúcou ihlou, akcia je neprehľadná (navyše výrazne ju degraduje v niektorých častiach až priemerné CGI), pokus o „cool pózu“ (odrazy svetiel ala Star Trek) sa tu vyslovene nehodí a čo je najhoršie ani v jednej minúte na mňa nedokázala dýchať nostalgická atmosféra pôvodnej BSG (čo by inak malo byť asi zárukou „prequelu“). Pár bodov za to, že som fanúšik sci-fi, za pár známych postáv a odkazov na udalosti BSG a občas (naozaj len občas) slušnejšiu akciu vo vesmíre. Inak však zbytočný prírastok do BSG univerza, kvalitatívne ešte slabší ako predošlé viac menej zbytočné doplnky Razor Flashbacks, The Resistance a The Face of the Enemy. Škoda, tešil som sa na nový kult v televíziách, ktorý by sa minimálne vyrovnal dokonalej Battlestar Galactice a Caprice(pri nej škoda zatrhnutej druhej série kvôli nižšej sledovanosti) ... nakoniec sa musím uspokojiť len s krátkym a nezáživným webseriálom, pri ktorom už prvotné problémy naznačovali, že tu niečo nebude v poriadku ... nedal som si povedať! CELKOVO: 2* / PS: prekvapuje ma to vysoké hodnotenie na csfd (k 7.1.2013 - 85%), keďže na ostatných weboch narážam na skrz naskrz priemerné hodnotenie. To tu je naozaj až toľko zaslepených fanúšikov, ktorým po tých rokoch stačí k spokojnosti aj tento neporovnateľne slabší odvar Battlestar Galacticy? ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Zatím splněný sen po dvou letech čekání. I ty "Abramsovsko-startrekovská" přesvětlená světla se dají omluvit. Edit:Po všech dílech nelze než hodnotit kladně (na webový seriál). Jsem zvědav, jak bude vypadat konečný sestříhaný film. A doufám, že se to bude prodávat, protože chci plnohodnotný seriál! Edit2: Na film se kouká ještě lépe, než na seriál. Jasné, k původní BSG(2004) se to nepřibližuje, ale i tak se jedná o dobrý rozšiřující film, který se musí líbit nejen fanouškům. Že chci plnohodnotný seriál nyní platí dvojnásob. Medvědova hudba opět skvělá (už je mi to trapný, jak to píšu skoro všude u čeho skládá, ale je to prostě tak) ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

Kéž by se z toho vykluba seriál na plný úvazek. Zatim dost v nedohlednu, ale tahle část dějin světa Battlestar Galacticy by mohla bejt extrémně zajímavá. Byl bych na takovej seriál natěšenej s takovym entuziasmem jako mladej Husker na první let se svym viperem. /Na souvislejší hodnocení to ale pořád nestačí, protože kontext, souvislosti a mnoho vrstev čtení, pro který si BSG ceníme, se na tak malém prostoru neměly šanci projevit, natož pak až ke kostem zproblematizovat jednotlivý postavy. Přesto je potenciál značnej. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem seriál zkouknul a rád se k němu zase někdy vrátím, protože určitou kvalitu má. Na TV produkci, měla Battlestar Galactica vcelku slušné triky, fajn postavy i zajímavý děj. Tento spin off nic z toho nemá. Je jakoby vytržený z kontextu, zápletka je epizodická a ne na celovečerák, postavy jsou nesympatické a kvalita triků velmi kolísavá, od slušných, po hrozné. J. Pate a M. Taylor nejspíš dostali zadání, aby vytvořili za rozpočet dvou epizod celovečerní film a přesně to udělali. Akorát tentokrát se neměli oč opřít, nač navázat, protože celé to battlestarovské universum, stojí na dost chatrných základech. To, co seriál zdobilo, totiž nebyla originalita námětu, ale vztahy, intriky... . Nic z toho Vesmírná loď Galactica - Krev a chrom nemá na úrovni, která by inteligentního diváka mohla zaujmout. Ve skutečnosti ho mnohé momenty spíš urazí. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Na původně webseriál to nedopadlo moc zle. Nečekat samozřejmě epičnost TV BSG, ale komorní drama to taky není a triků je zde dost. V celkovém kontextu je to jen drobný příspěvek do BSG universa, kdy se trochu více seznámíme s mladým Williamem Adamou. 7/10 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Byl jsem dost překvapen, jak dobré to bylo. Je z toho samozřejmě na první pohled vidět, že je to websérie, ale jako celovečerní film je to fakt dobré. Akce je parádní, atmosféra je místy poměrně dost temná, vizuálně to prostě vypadá parádně, děj není nijak béčkový a herci jsou také více než slušní. Ano, hnidopiši jistě budou namítat něco o hnusných efektech, ale o tom žádné filmy nikdy nebyly. Zásadní je příběh, a ten je super a celou mytologii velice slušně rozšiřuje, i když na druhou stranu zase nejde o nic zas až tak objevného. Pro fanoušky BSG rozhodně povinnost, ti, kteří BSG zatím neznají, ať se na to podívají taky - ale radši až po seriálu. 70%. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Sjel jsem si tuhle web-sérii jako 90něco minutový komplet. A je to fajn. Sympatický prequel k velkému Adamovi z dob, kdy teprve začínal. Není to nic, co by dávalo světu BSG něco nového, ale je to sympatické - akční, atmosferické, a s příjemnou výpravou. Tak nějak se tam ale neděje nic nového ve vesmíru, jen klasická SNAFU mise s trochou zvratů, extra dovedností/štěstí a pár odkazů na sérii. ale musím říct že vidět to po částech by mě bavilo o něco méně. Takhle to bylo prostě nenáročené pohodové doplnění a osvěžení BSG vesmíru a atmosféry. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na webovou minisérii to vypadá neskutečně dobře, vesmírné lodě a bitvy trikově excelují (na planetě a/nebo s lidmi v záběru je to už podstatně horší, pravda). Bohužel standardní příběh o přísně tajné první misi nadaného, leč přehnaně sebevědomého bažanta Adamy nijak moc nezaujme, v BluRay verzi ruší i patrné průrvy mezi epizodami. Ještě bych chtěl varovat, že značně neposedná kamera, neustálý blur efekt, pestrobarevné záblesky, odlesky a blikání mohou slabším náturám vypálit oči. :-) ()

Reklama

Reklama