Reklama

Reklama

Ženy z šestého poschodí

(festivalový název)
  • Francie Les Femmes du 6e étage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paříž, šedesátá léta. Makléř Jean-Louis Joubert, upjatý, konzervativní otec od rodiny, zjistí, že se do šestého patra jeho domu pařížské buržoazie nastěhovala veselá banda španělských služek. Mladá Španělka Marie u něho žačne pracovat a ukáže mu bouřlivý a svérázný svět, jenž je tolik rozdílný od dobrých mravů a upjatosti Jean-Louisova prostředí. Inspirován těmito ženami plnými života se pozvolna uvolňuje a dovoluje si poprvé vychutnávat jednoduché radosti života. Můžeme však opravdu změnit přístup k životu v pětačtyřiceti? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

the.trooper 

všechny recenze uživatele

První film , který se mi na projekci IFP nelíbil . Role Jeana-Louise k herci příliš nesedí . Také špaňelky se zdály býti lehce nereálné . I přes úžasnou atmosféru šedesátých let , nemohu lépe . ()

borboleta 

všechny recenze uživatele

Nenáročný, ale velice příjemný retro film s kupou skvělých Španělek a jedním za nimi pokulhávajícím Francouzem. ()

Reklama

Hugo74787 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo možné,dám určitě šest hvězdiček!!!Výborně vystavěný film,senzačně zvládnuté herecké party nejen v hlavních rolích(César pro Carmen Maura za ženský herecký výkon ve vedlejší roli),neodbytá výprava(rovněž César),úžasná hudba.Sledoval jsem ve francouzském originále a pak jenom ve španělské verzi a velmi příjemně jsem se bavil dvojsmysly a vtipnými narážkami.Mám pocit,že si natáčení všichni užívali,takže lehkost a šarm se přenáší na nás-na diváky.Velmi rád doporučuji ke shlédnutí. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Film inspirovaný vlastním dětstvím režiséra Philippa Le Guaye. (Conspi)

Reklama

Reklama