Reklama

Reklama

Foo Fighters: Back and Forth

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument Foo Fighters: Back and Forth mapuje 16 let této kapely; od prvních písní, které složil Dave Grohl sám po tom, co skončila Nirvana, přes několik změn v kapele na postech bubeníka a kytaristy, procesy nahrávání všech alb, vyprodání Wembley až k přípravě posledního alba, které vznikalo v garáži domu Grohla. Skupina se postupně dopracovala na jednu z nejlepších rockových kapel současnosti, za kterou je právem označována. (Katka88)

(více)

Recenze (104)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Uctivě smekám před Davem Grohlem za to, že z pozice odmítaného „pohrobka“ Kurta Cobaina vybudoval jednu z nejlepších rockových kapel současnosti. Přímočarý a nestranný náhled do dobrých i špatných časů téhle bandy konečně dává pochopit proč je každé album tak jiné a přitom je pokaždé dobré. PS: Nebýt Wasting Light, nevím, co by mě při učení na státnice podrželo lépe. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý, nebo spíš příjemný dokument, který s přehledem utáhne i ty skoro dvě hodiny (tolik měla aspoň verze, co jsem viděl, zde uváděných 150 minut je buď chyba, nebo existuje víc sestřihů). Možná trochu moc "bezpečné" - všichni o sobě prozradí jenom to, co chtějí, ale to k tomuhle stylu "naučných filmů" asi patří. Pominu, že mě tuhle kapelu nebaví poslouchat, ale to dělám u hudebních dokumentů vždycky (a beztak tu moc hudby není). ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný pohled na jednu z nejlepších kapel současnosti, kterou mám z přibývajícím věkem čím dál radši. A možná proto mi tento dokument udělal takovou radost. Je zde totiž vše, od Grohlových začátků u Nirvany až po nahrávání skvělého alba Wasting Light. Náhled do dobrých i špatných časů se povedl na jedničku. Spory mezi členy kapely a mnoho emocionálních scén, to všechno dělá z tohoto dokumentu jedinečnou záležitost. Scéna, kdy se při natáčení skladby I shoudl have known sejdou ve studiu všichni zbývající členové Nirvany+producent mě dostala úplně nejvíc. Hned si začínám skupiny a některých písniček vážit ještě víc. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Je snadné hodnotit dokument, který je o hudební skupině, která dělá hudbu, která se vám totálně nelíbí. Bylo by potom obrovským překvapením, kdyby se moje hodnocení nějak odlišovalo od odpadu. Zdejší hodnocení mě příliš nepřekvapuje, neboť předpokládám, že se na tento dokument většinou dívají diváci, kteří tuhle skupinu nějakým způsobem obdivují. Ale tak alespoň jsem si rozšířil vědomosti o další nepodstatnou věc, kterou už nejspíš nebudu nikdy více potřebovat vědět a znát. Dávám odpad, ale jak říkám, je to pouze otázka hudebního vkusu, takže ho prosím berte s rezervou. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Grohlem může být rád, jak Kurt dopadl. Tuhle hudbu jsem nikdy neposlouchal, ale po tomhle dokumentu se mé hudební obzory trošku rozšíří. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Znám Curta Cobeina, neznám Foo Fighters a i když není rock moje krevní skupina, tento dokument mě bavil a dozvěděl sem se mnoho zajímavého. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Od první kazety po sedmé řadové album Foo Fighters. Skvělý dokument, který prozradí mnoho zajímavých věcí z pozadí kapely a to nejen ohledně její hudby. Potěší odbočky k Nirvaně a Queens of the Stone Age. Dave Grohl je pan muzikant! PS: Vychutnejte si i video po závěrečných titulkách!:o) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Dave je těžkej pohodář, jeden z největších sympošů soudobého rock'n'rollu, a přesně takovej je i tenhle dokument, přestože se v něm krom diskuzí o vždycky nepříjemných personálních změnách v kapele mluví samozřejmě i o Cobainově smrti. Foo Fighters už Nirvanu co do kvality samozřejmě přerostli, ale líbí se mi, že se Dave od své minulosti nijak nedistancuje, naopak, moc dobře ví, že tam, kde je teď, je i díky legendární NIrvaně. Skromnost, respekt a láska k hudbě, to jsou FF. (Pro iamek: WTF? Že je Dave rád za to, jak Kurt dopadl? Are you mad?). ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

O kapele jménem Foo Fighters jsem nikdy neslyšel a po zhlédnutí tohoto pro mě velmi nudného a náročného (z hlediska neubíhajícího času) dokumentu ani dlouho neuslyším :). Tahle hudba není pro mě. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Mám rád jejich tóny a dokument vyjasňuje jejich vznik, život, pokrok a konec. CITÁT - Z popela Nirvany........ ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Foo Fighters sú pre mňa do veľkej miery neznáma, okrem názvu som od nich toho veľa nepočul, ak vôbec niečo. Takže som chcel nech mi dokument priblíži ich albumy, najznámejšie piesne, či ako si žili, ich názory, ktorými žili, ako tvorili a podobne, no z veľkej časti som sa toho nedočkal. Možno je to dokument len pre tých, ktorí ich už poznajú, no aj tak to bolo pre mňa len veľa rečí o pocitoch. Síce uznávam, že sú to umelci, proste tie veci cítia, žijú tým, no pre mňa to nemalo nejaký odkaz, síce som sa niečo o ich živote dozvedel, no to sa dá čakať od približne 100 minútového dokumentu, ktorý som videl, aj keď neviem, či to náhodou nebola zostrihaná verzia, lebo predsa do kedy toto vytvorili fungovali asi 16 rokov. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Fajn dokument, který ukazuje, že Grohl je nejen vynikající hudebník, ale i tak trochu "fašista", který si Foo Fighters vede více méně po svém. Ale proč ne, když jim to takhle hraje. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Strhujúce. Jeden z tých hudobných dokumentov, ktorý vám ( aspoň na malú chvíľu ) vnukne dosiahnuť to, čo Dave Grohl a jeho band. ()

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

8/10. Šel jsem do toho s tím, že kapelu Foo Fighters samozřejmě znám, vím, že ji založil někdejší bubeník Nirvany, a že jsem toho od ní moc neslyšel (napravím). Po zhlédnutí musím konstatovat, že bez ohledu na divákovy hudební preference jde o mimořádně kvalitní dokument. Bylo opravdu zajímavé sledovat, jak David Grohl, vzdor všem peripetiím a nečekaným zvratům, dává dohromady dnes slavnou rockovou formaci, jak Foo Fighters vyprodávají Wembley, jak točí svou asi nejlepší desku v obývacím pokoji rodinného domu, pohodlně usazeni na gauči a obklopeni svými manželkami a malými ratolestmi – vše v kontrastu s očekávanou aurou nespoutaných rockenrollových hvězd. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Další dílek do skládanky s názvem nejlepší rocková kapela poslední dekády. Dave Grohl je příkladem člověka, který svým zápalem, nadšením a láskou k životu dokáže utáhnout i ten nejtěžší náklad na světě. PS: Za posledních 10 let nevzniklo lepší rockové album, než je Wasting Light! A tenhle dokument jasně poukazuje na osobní zkušenosti, jež se do alba promítnuly. Bomba! 10/10! ()

Sawyer815 

všechny recenze uživatele

Kurt Cobain je mrtev,ať žije Dave Grohl !!! Skvěle vystavěný dokument o jedné z nejlepších rockových kapel současnosti. ()

Reklama

Reklama