Reklama

Reklama

Foo Fighters: Back and Forth

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument Foo Fighters: Back and Forth mapuje 16 let této kapely; od prvních písní, které složil Dave Grohl sám po tom, co skončila Nirvana, přes několik změn v kapele na postech bubeníka a kytaristy, procesy nahrávání všech alb, vyprodání Wembley až k přípravě posledního alba, které vznikalo v garáži domu Grohla. Skupina se postupně dopracovala na jednu z nejlepších rockových kapel současnosti, za kterou je právem označována. (Katka88)

(více)

Recenze (104)

Alvin 

všechny recenze uživatele

Ještě si docela živě vybavuju, jak jsem celé léto 1995 jezdil po Praze se sluchátkama v uších, ve walkmanu se dokola točila kazeta s nápisem Foo Fighters a já jsem si říkal "no sice to není Nirvana, ale taky to vůbec není špatné". Na dalších dvou albech David Grohl potvrdil svůj talent muzikanta, co dokáže napsat originální melodii, zapamatovatelný refrén a k tomu silný rytmus. Od One by One dál ale zapamatovatelných songů ubývalo a skoro jsem je přestal poslouchat, až s posledním Wasting Light jsem je zase vzal na milost. FF dneska patří mezi takové hvězdy jako RHCP nebo U2, které bez problémů vyprodají Wembley dva večery po sobě, ale to je taky jejich problém, už je to prostě moc velká mašinérie a všechno je propočítáné do posledního detailu. Stejný pocit jsem měl i z tohohle dokumentu, ze začátku možná výpovědi členů kapely zní celkem věrohodně (až na Grohla, který je rozený herec), ale ke konci je toho hraní na kameru čím dál víc viz. natáčení Wasting Light doma u Grohlů, kde Dave předvede, jak během pěti minut spíchne kus rerénu a ještě je přitom starostlivý otec a všichni se hrozně usmívají a dělají do kamery "velkou pohodu". Hudba za 5, dokument za 3. ()

Ashal 

všechny recenze uživatele

Foo Fighters o Foo Fighters..Dave Grohl ukazuje jak vlastně se dostal od Nirvany až na post největšího sympaťáka moderního rocku :-) Tvrdě, bez ohlížení ale vždy s nadhledem :-) ()

Taylor Drood 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument o jedné z nejlepších rockových kapel současnosti,aneb od Nirvany k Foos....Živák v Čechách??Již včera bylo pozdě.Někdo by měl Daveovi ukázat na mapě,kde to jenom ležíme.Jejich koncert bych si určitě ujít nenechal.Film doporučuji všem rockovým fans. ()

Reklama

Reklama