Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těsně před Halloweenem utíkají z psychiatrické léčebny tři chorobomyslní pacienti. Po cestě zavraždí klauny z cirkusu a přebírají jejich identity. Jejich cesta míří k domu, kde jsou náhodou osamoceni tři malí bratři. Jak dopadne měření sil těchto vraždících monster a malých dětí? (Chatterer)

Recenze (33)

oLí 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem se u hororu dlouho nebal. Ani na chvili jsem se nenudil. Atmosfera husta jak gulas kdyz vam ujede ruka s jiskou. Par much to ma, ale nejak moc nerusej. Malo penez, vyborna hudba, temer zadne triky, par hercu a vida co jde natocit, pekna prace pane Salva. [7.5/10 červen 2009] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Victora Salvu a jeho tvorbu sice nemám kompletně prostudovanou, ale až do dnešního dne jsem ho bral jako vcelku dobrého (průměrného) režiséra. Teprve ve chvíli kdy jsem si projížděl informace k tomuto filmu, jsem zjistil, že byl odsouzený na několik let za obtěžování Nathana F. Winterse (představitele Caseyho) a držení dětské pornografie. Čímž si u mě udělal obrovský škraloup – ne jako tvůrce, ale jako člověk. Protože tyhle lidi nemůžu ani vystát a doslova jimi opovrhuji. Nicméně ho nehodlám dále soudit, to už udělali jiní a raději se budu soustředit dále už jen na samotný film. Ten taky není bůhvíjakým zázrakem, ale ani vyloženou ztrátou času. Nikterak oslňující příběh plný až nelogických momentů si mě však na svou stranu získal až svou druhou polovinou. Do té doby to byla celkem nezáživná podívaná, kde se Salva soustředil spíše na dialogy mezi sourozenci a jejich vzájemnou nevraživost, než aby nás okouzlil nějakou pořádnou scénou. Dokonce i ten masakr třech klaunů byl natočený mimo záběr kamer. Spíš mi to připomínalo nějaké rodinné drama, než že se dívám na horor. Což byl dost problém, protože ti tři spratci mi lezli docela na nervy. Naštěstí se ke slovu přihlásili tři pošuci, kteří s přivřením oka alespoň trochu vzbuzovali hrůzu. Bohužel opět jen svým zjevem, než svými činy. Ale alespoň jsem zaznamenal změnu atmosféry a to k lepšímu. Dostavila se i menší dávka napětí a konečně se šlo na věc. Jakmile totiž dojde ke konfrontaci dětí s falešnými klauny, zlepšila se mi alespoň částečně i nálada. Nečekejte však žádnou brutální podívanou, nebo ujeté hrátky s nezvanými hosty (jako tomu bylo u komedie Sám doma). Každý však nakonec dostal, co si zasloužil a nebude chybět ani sekyra v zádech. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tři narušení vrazi utečou z ústavu. Schovají se v blízkém cirkusu, kde zabijí tři klauny, převezmou jejich kostýmy a začnou terorizovat tři děti - mladé bratry, jenž se ocitli sami doma. Klasický snímeček z konce osmdesátých let, kde si zahrál mladý Sam Rockwell, vyniká hlavně nápadem s vraždícími klauny. Obzvláště ten největší z nich, to byl docela děsivej bastard! I když to neni dvakrát krvavý, přesto mě to bavilo. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Tři dementi z blázince terorizují tři děcka v prázdném domě. Klauni mě nikdy neděsili (s vyjímkou Pennywise z IT), proto jsem si film neužil a spíše ho přetrpěl. Masky byly docela vydařené, ale strach šel maximálně z jednoho šaška. Možná, že bych přistoupil na Salvovu hru, kdyby byl snímek zcela němý (jen s doprovodnou hudbou), protože kecy těch děcek mě neskutečně iritovaly (hlavně ten nejmladší si zasloužil "mute"). Což mělo za následek, že mě ujela atmosféra, nevychutnal jsem si lekací scény a jen si všímal děravého scénáře, který nabízí víc otazníků než odpovědí. Od béčkového hororu čekám, že bude alespoň něčím zábavný, ale Clownhouse, přestože má povedenou hudbu, není asi pro každého. Nudil jsem se. 30% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tři bratři. Nejmladší Casey je magor. Zdá se mu o klaunech tak dlouho, až opravdu přijdou a on zjistí, že chovat se jako pštros, je naprosto zbytečné. Nejhorší je, že nedokáže o skuečných klaunech přesvědčit ani své bratry, ani policii v telefonu. A pak už je navšechno pozdě... Místy docela příjemná atmosféra, místy však spíše komedie. Jakmile se hlavní postavy začnou chovat jako tupá hovada, jde vše do kopru. Většina filmu je nepříjemně utahaná, vražd málo a za oponou. Čekal jsem větší lahůdku. Přesto hodnotím jako průměr, úplná ztráta času to nebyla. ()

Zajímavosti (3)

  • Po natočení tohoto snímku byl Victor Salva odsouzen za "sexuální obtěžování nezletilých" na hercích, kteří hráli menší role. Byl odsouzen k trestu odnětí svobody na několik let. (Dlee)
  • První film Sama Rockwella. (Holina)
  • Na dveřích Jefferyho pokoje visí plakát filmu "Rogue" The Outsiders (1983) Francise Forda Coppoly. (Dlee)

Reklama

Reklama