Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mal som veľké šťastie, že som na tento film narazil niekedy dávnejšie v televízii okolo jedenástej v noci. Ak by som ho videl cez deň, alebo si zaňho zaplatil vstupenku do kina, bol by som asi sklamaný. Takže priemerný, z klasík žánru vychádzajúci horor poteší väčšinu fanúšikov tejto hororovej odrody. Ja ním nie som, ale solídna atmosféra a krátka stopáž urobili svoje. VIDENÉ ZNOVA 8/23: Prekvapenie sa nekoná, film mal na mňa podobný dopad ako kedysi. Monštrum je skvelé, logika je príšerná, atmosféra poteší a Justin Long predvádza jeden z najhorších výkonov teenagera v horore, ale tu mám dojem, ako by išlo o jeho cynický zámer. Záver fajn. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ešte v čase vhs-iek ma film veľmi bavil a aj potom som ho viackrát videl a celkom v poho. Teraz keď som si ho zase pozrel, už to nebola taká údernosť a všímal som si tam veľa chýb, ale za vhskovú nostalgiu nebudem uberať hodnotenie, aj keď reálne by odo mna dostal nanajvýš 3*. V tej dobe mi J.Long nevadil, ale teraz mi vadí i spätne.  G. Philips zas bola sympatická, ale jej rola bola neskutočne hlúpučká a to radenie, no hrôza. Nepáčilo sa mi ešte viacej veci, ale rozoberať ich nebudem, teraz nostalgia ťahá za nitky... ()

Reklama

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejhorších filmových zážitků. Není to strašidelné, není to odporné, není to slané ani mastné. Já tedy od filmu, který si vůbec může říkat horor, očekávám podstatně víc, než nic. To monstrum, co slyší na písničku, je neskutečně pitomé... a kdyby to bylo aspoň směšné, ale není - je to spíš k pláči, že se tohle vůbec někomu zrodilo v hlavě. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Začátek mě natěšil na vskutku napínavý, zajímavý, místy docela hnusný a možná i inteligentní horor, který si občas střílí ze svého vlastního žánru (podobně jako Vřískot 2). Bohužel přesně po uplynutí 1 hodiny je všechno tajemné vyzrazeno a film už není ani napínavý, ani zajímavý, vůbec strašidelný, nekoná se žádná šokující pointa, ani super-akční finále. Prostě všechno dobré urychleně vyšumí. Poslední záběr filmu mě pobavil poněkud nehororovým způsobem - příjemně mě rozesmál. Ještě by mě zajímalo, jestli ten úvod se starým vozem byl poctou Spielbergovu Duelu nebo prostou vykrádačkou. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela fajn horor o jednom zvláštním stvořením, které nadevše miluje zabíjení a docela mu to i jde. Film jsem viděl dostatečně dávno na to, abych zapomněl všechny negativní stránky a pamatoval si pouze to pěkné. Docela přesně si pamatuji ústřední hudbu, která byla děsně fajn. Tuším, že příběh byl asi takový, že naši hrdinové šli nejdříve omrknout příbytek monstra a pak před ním neustále utíkali. A docela jim to šlo. 3* ()

Galerie (44)

Zajímavosti (28)

  • Akademie sci-fi filmů Fantasy & Horor udělila filmu ceny pro nejlepší horor a Justinu Longovi pak za nejlepší výkon mladého herce. (Terva)
  • Herec, ktorý stvárnil Creepera, sa objavil na policajnej stanici aj bez make-upu, ako jeden z policajtov.
    (Marceloo)
  • V úvode Creeper niekoľkokrát narazí do auta Darryho (Justin Long) a Trish (Gina Philips), čím ho viditeľne poškodí. V ďalšom strihu je ale auto nepoškodené, a v opätovnom strihu znovu poškodené. Stav auta sa počas tejto scény zmení približne trikrát. (tXtX)

Reklama

Reklama