Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (398)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jak jsem psal u svého velmi oblíbeného Vřískotu, vyděsím se snadno ;-) Je pravda, že jakmile se montrum ukáže, jde strach víceméně do háje, mně ovšem v druhé části filmu hodně zajímaly proměny toho zmetka. Víc mi lezly na nervy sourozenecké hádky obou hlavních postav. Ovšem na Kruh, Identutu nebo co tenhle film zdaleka nemá. Sedm z deseti. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem po velkohubých titulcích ve stylu "nejlepší horor všech dob" nečekal od tohoto filmu vůbec, ale vůbec nic. V tomto ohledu mě tedy film opravdu mile překvapil. Ale ... Všechno má své ale. Vážně nechápu, proč se dlouhodobě nedaří nikomu natočit nějaký opravdu dobrý horor tak trochu ve stylu Noční můry z Elm Street. Tenhle film měl ze začátku nejspíše větší ambice, než jakých nakonec dosáhl. Jak tady píšou jiní, začátek je fakt dost dobrý a navodí v divákovi takové příjemné "strašidelno". Jenže pak se to zvrtne a zhruba od poloviny filmu začne být jasné, že tohle nebude další zápis do učebnice "Dějiny hororu". Příběh ztrácí dech, s častějším výskytem onoho monstra mu schází i tempo (paradox!) a hrdinové si za své chování vpodstatě zaslouží to nejhorší možné potrestání. Jestli se jej dočkají, to už nepovím, ale za promarněnou šanci by měli být potrestáni i tvůrci tohoto nadějného, ale nedotaženého hororu. Kdyby za nic jiného, tak za ty VRATA na konci filmu, která jasně ukazují, co bude následovat ve dvojce. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Horor, ktery si velmi okate nechal otevrena vratka pro dalsi pokracovani je pro me vsim jen ne hororem - hlavne vsak hodne podprumernym filmem s provarenym scenarem. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bennett Salvay: 1. Main Title [1:17] ,2. The Truck Attacks [3:01] ,3. Back to the Church/The Pipe [4:14] ,4. Finding the Body [2:36] ,5. The House of Pain [3:02] ,6. Kenny and Darla [1:14] ,7. Trish's Surprise [0:42] ,8. Trish and Darry's Theme [1:28] ,9. The Truck Returns [0:38] ,10. The Creeper Attacks [2:13] ,11. Monster Mashed/The Big Flap [4:09] ,12. Creeper's Tale [2:42] ,13. Bone Appetite [1:06] ,14. My Heart Goes Out [2:35] ,15. Creepy Crawler [1:56] ,16. My Brother's Creeper [6:31] ,17. Jeepers Creepers [2:18] ,18. Here Comes the Boogey Man [2:53] ,19. Creeper's Truck Horn Sound Effect [0:06], ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeepers Creepers.. Je Perfektní Hororová Postava.. Možná i jedna z nejlepších.. Má Super Džéép nahánějící Hrůzu! Celý film doprovází Příjemný Hororový Nádech, akorát jsem čekal.. Kdy příjde nějaká Pořádná Vražda, když Záporák je tak Silný, Nadpřirozený a Ono Nic! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Najstrašidelnejší film za posledné roky,“ povedal Clive Barker. No... až tak horúco by som to nevidel, drahý Clive. Ale zas ani vyložené táranie do vetra to nie je. Čo ale neznamená, že je Jeepers Creepers geniálny horor, ale skôr to, že ostatné nie sú. V prvej polovici vás čaká príjemne staromódna hororová jazda ako z 80. rokov. Môže sa pochváliť vynikajúco budovanou, stiesňujúcou atmosférou amerického vidieka, s ktorým niečo nie je v poriadku a kde vám nikto nie je schopný pomôcť, hoci záujem by teoreticky bol (viď. finálna terminátorovská scéna z policajnej stanice). Kvalitná atmosféra je podporená sympatickými hereckými výkonmi tínedžerského súrodeneckého dua (Gina Philips a Justin Long sa k sebe veľmi hodia) a hrôzostrašnými scénami (úvodné prenasledovanie á la Spielbergov Duel, prieskum slizkého podzemného brlohu á la  hocičo od Barkera resp. Votrelec). Bohužiaľ, s pribúdajúcimi minútami dobre naštartované tempo upadá a na rad bohužiaľ prichádzajú nudné klišé, len zriedka obohatené čímsi osviežujúcejším (veštkyňa). To všetko v produkcii krstného otca Francisa Forda Coppolu. Nie snáď, že by ste sa po záverečných titulkoch báli zaspať, ale počas skromnej hodiny a pol budete slušne napnutí a kričať "Dupni na ten plyn!". Po vyjdení z kina som si v r. 2002 hovoril, aká parádna séria (niečo ako Piatok 13 pre 21. storočie) by z toho mohla byť. Nanešťastie, mizerná dvojka parádny rozjazd predčasne zmasakrovala. Poteší ale solídne, hoci nie príliš detailne a logicky ošetrené ústredné monštrum. Celosvetová tržba 59 miliónov nie je nič geniálne, ale zas pri fakt skromnom a rozumnom rozpočte 10 miliónov... trochu aj je. Kino Považan NMNV 2002 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela slusnej horurek, ale urcite ne nejlepsi horor za poslednich 10 let. Nejvetsi problem filmu je zaporak, kdyz je videt jeho silueta nekde v dalce, je to celkem strasidelny, ale jakmile je videt v cely svy krase, je spis k smichu. Taky mi to cely prislo hodne levny, hlavne ty mrtvoly ve sklepe byli silene umely. Obcas to ma hodne slusnou a desivou atmosferu, obcas to nudi a obcas to je k smichu, takze 4*. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si film neudržel i v druhé polovině vysoce nastavenou laťku kvality, protože to mohl být jeden z nejstrašidelnějších snímků všech dob. Tím, že se nám monstrum ukáže, jde atmosféra do háje. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl prvně, byl jsem přesně v tom správném věku si ho užít se vším všudy. Později, když jsem se k němu vrátil, už to bohužel zas taková síla nebyla, ale tak ty tři hvězdy ponechám... ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Slušně rozjetý začátek se postupem času mění v nudnou hovadinu, kde jediným (a trapným) napětím je opakovaně se zadrhávající řadící páka. A to monstrum bylo fakt pěkně blbé... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Za vynikající první pulku filmu bych dal pět hvězdiček, ale jelikož druhá půlka filmu byla celkem nudná a nebylo v ní nic z čeho bych se mohl aspoň troch vylekat, tak myslim že ty 4 hvězdičky bohatě stačí.To auto na začátku je fakt skvělí :-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, nenáročný, ale aspoň ze začátku snaživý a sympatický teenage horůrek, který ale postupně ztratí na tempu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek ve stylu Spielbergova Duelu je nakonec pohříchu nejsvětlejším momentem filmu. Pak už tuctová zápletka pozbývá veškeré originality a člověk se jen modlí, ať ten prošedivělý pterodaktyl kuchne ty adolescenty co nejdříve. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Atmosférický "teen" horor se sympatickou ústřední dvojicí, klasickým schématem, tradičním klišé i nelogickým chováním a především také výborným "monstrem." The Creep považuji za nesmírně charismatickou a ikonickou postavu, která by se s klidem mohla zařadit po bok takových hororových velikánů, jakými jsou Freddy, Jason Voorhees či Michael Myers. Škoda jen, že Jeepers Creepers spíše upadlo v zapomnění, stejně jako jeho tajemná hlavní postava ve své nezapomenutelné rozhrkané a zrezivělé dodávce, která to ovšem vždy dokáže vytáhnout na hodně velkou rychlost:) Do toho hraje stejnojmenný "retro" song a vydařená hudba. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má veľmi dobrý príbeh o bratovi a sestre, ktorí sa počas cesty autom dostanú do kontaku s nebezpečným vodičom dodávky a zistia, že sa jedná o mnohonásobného vraha, ktorý má na svojom konte množstvo obetí, no nie je to človek a nezastaví sa, kým súrodencov nedostane. Spracovanie sa mi páči, už od úvodu naberie dobré tempo, keďže sa hneď odohráva v aute s hlavným duom a aj keď prvá polovica obsahuje jedno výrazne slabé miesto, kde sa jedna postava nelogicky musí hrať na hrdinu, ale zvyšok filmu a hlavne druhá polovica to vynahradí. A veľmi oceňujem, že na rozdiel od väčšiny podobných filmov to nie je horor, kde o pôvodcovi zla vie len pár hlavných postáv a tak ich cieľom je dostať sa do civilizácie, ale tu sa o ňom dozvie mnoho ľudí a zapojenie polície vždy poteší. Samotné hororové scény sú vydarené, nie sú výraznejšie krvavé a ani moc napínavé, ale obsahovo sa mi páčia, či už zneškodnenie dvojice policajtov alebo záver na policajnej stanici. Po stránke atmosféry alebo napätia tento film nepatrí medzi tie kvalitnejšie, ale vôbec to neprekáža, keďže má mnoho iných kladov. S hereckým obsadením som veľmi spokojný, viac priestoru má iba hlavné duo a to je bez chyby a vedľajšie postavy tiež nesklamú. Réžia a technická stránka sú výrazne nad priemerom, tu ani nič nevytýkam. A samotná hororová postava je skvelá, má výborný vzhľad, zaujímavé vlastnosti a výborne prepracovanú mytológiu, pre mňa jedna z najlepších hororových postáv vôbec. Jeepers Creepers určite nepatrí medzi špičku žánru, ale je to veľmi výrazný nadpriemer, ktorý baví aj viackrát a rovnako je na tom aj pokračovanie. 77% ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Asi jako mnozí další jsem čekal další z řady moderních hororů (banda tupejch Američanů). Ze začátku to tak vypadalo. Mnoho logických a dalších chyb, naprosto imbecilní hlavní hrdinové, ale náznak změny už tu byl, když si svou imbecilitu uvědomili. No ale i tak, po 40 minutách jsem byl natolik otrávený a zklamaný, že jsem to chtěl s odpadem! vypnout, ale držel jsem se své zásady, totiž, že filmy vždy dokoukám a neprohloupil jsem. Pak jsem totiž teprve pochopil, že nejde ani tak o horor, jako o povedenou černou komedii. Díky tomu jsem se celou druhou polovici filmu skvěle bavil a nasmál jako dlouho ne (a nemyslím to ani trochu ironicky....to jen aby nedošlo k omylu). Nebýt toho slabšího začátku (dobrá byla jen záporákova kára), bylo by to lepší, takhle je to za slušných 60% (jak tak koukám, tak to mam naopak než ostatní). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nadějně vybroušený úvod postupně otupí nelogické díry, opadnuvší atmosféra a děsivá (rozuměj příšerná) druhá polovina tohohle komerčně úspěšného snímku. ()

Reklama

Reklama