Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nevážně vážná crazyhorrorová lahůdka z (tehdy ještě) DVD půjčovny, na kterou bych býval asi zapomněl, kdyby se mi před pár dny nepřipomněla čtvrtým dílem. Je v ní sice několik prvků, které mi zrovna nevoní, jako třeba že je místy moc rozeřvaná, místy moc užvaněná, místy moc komediálně nadsazená, ale její pozitiva jednoznačně převažují: Skvěle se doplňující hlavní duo (navíc Gina Philips je přeukrutná kočka), děj je nabitý hláškami, gagy, akcí i překvapivými momenty, no a celkově to všechno skvěle drží pohromadě a má to nezaměnitelnou originální atmošku. Sakra, vidím že jsem Salvovy filmy neomluvitelně zanedbával, to hodlám co nejdřív napravit. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem horrorů a tak jsem koukal na tenhle kousek s menším zaujetím. Nebylo to ale zas tak špatné. Jen se nebylo čeho bát. Hlavní potvor byl sice děsivý a scénáristé ho pěkně schovávali skoro celý film. Vesměs je to ale lekací záležitost a těm já moc neholduju. Je to takový ten horror, při kterém vám partnerka rozbije hubu loktem, když zrovna usínáte, díky nějaké komické scéně plné krve. 55% ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Ak po druhom zhliadnutí nejakého hororu konštatujem, že atmosféra sa vôbec nevytráca, že dokonca ešte väčšmi hustne a film efektívne napĺňa svoj cieľ, potom to nemôžem prejsť mlčaním a písať o "pohodových" troch hviezdičkách. JC je postavený na princípe akumulácie senzácií, ktoré po sebe kaskádovite nasledujú v snahe maximálne diváka zaujať (divák tu párkrát nie je ani tak maximálne zaujatý ako skôr úplne perplex) a nedať mu vydýchnuť, niekedy i za cenu absencie logiky (ak jediným cieľom monštra je vyhliadnuť si ten správny pokrm a nasýtiť sa, prečo sa prácne umelecky realizuje plastickou variantou Sixtínskej kaplnky atď.). To mi ale nevadí, pretože akceptujem víziu tvorcov a logika je jedna z mála vecí, bez ktorej nejaký horor prežije bez väčšej ujmy na zdraví. JC však potreboval väčšiu scenáristickú vynaliezavosť po 60. minúte a predovšetkým redesign monštra, ktoré pripomína bábku čerta zo Švankmajerovho filmu Lekce Faust. Keď som prvýkrát uzrel tú tvár, uvedomil som si, že ja vlastne nič také vidieť nechcem - celkom by mi bol stačil hlboký tieň pod van helsingovským klobúkom. Každopádne réžia Victora Salvu a výkon Justina Longa sú skvelé a záverečný záber patrí do výkladu lahôdkárstva. Bože, čo všetko sa stáva na amerických vidieckych cestách... Pokiaľ však mám byť úprimný, ak sa tam už niečo stane, malo by sa to stať "poriadne". ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má veľmi dobrý príbeh o bratovi a sestre, ktorí sa počas cesty autom dostanú do kontaku s nebezpečným vodičom dodávky a zistia, že sa jedná o mnohonásobného vraha, ktorý má na svojom konte množstvo obetí, no nie je to človek a nezastaví sa, kým súrodencov nedostane. Spracovanie sa mi páči, už od úvodu naberie dobré tempo, keďže sa hneď odohráva v aute s hlavným duom a aj keď prvá polovica obsahuje jedno výrazne slabé miesto, kde sa jedna postava nelogicky musí hrať na hrdinu, ale zvyšok filmu a hlavne druhá polovica to vynahradí. A veľmi oceňujem, že na rozdiel od väčšiny podobných filmov to nie je horor, kde o pôvodcovi zla vie len pár hlavných postáv a tak ich cieľom je dostať sa do civilizácie, ale tu sa o ňom dozvie mnoho ľudí a zapojenie polície vždy poteší. Samotné hororové scény sú vydarené, nie sú výraznejšie krvavé a ani moc napínavé, ale obsahovo sa mi páčia, či už zneškodnenie dvojice policajtov alebo záver na policajnej stanici. Po stránke atmosféry alebo napätia tento film nepatrí medzi tie kvalitnejšie, ale vôbec to neprekáža, keďže má mnoho iných kladov. S hereckým obsadením som veľmi spokojný, viac priestoru má iba hlavné duo a to je bez chyby a vedľajšie postavy tiež nesklamú. Réžia a technická stránka sú výrazne nad priemerom, tu ani nič nevytýkam. A samotná hororová postava je skvelá, má výborný vzhľad, zaujímavé vlastnosti a výborne prepracovanú mytológiu, pre mňa jedna z najlepších hororových postáv vôbec. Jeepers Creepers určite nepatrí medzi špičku žánru, ale je to veľmi výrazný nadpriemer, ktorý baví aj viackrát a rovnako je na tom aj pokračovanie. 77% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sourozenci Trish a Darry moc sympatií nepobrali, a tak vcelku brzy je člověku jejich osud lhostejný. Ba co víc, s postupujícím dějem jsem se těšil, jak budou oba zmasakrováni. Podzemní místnost připomíná svatyni, která jakoby sem vpadla od Daria Argenta. Vrány, kočky a ti co nevěří, ale brzy zjistí, jak se mýlili. Scéna s policajty na noční silnici je jednou z nejlepších, byť ukázáno je toho co nejméně. Vůbec tenhle monstrhoror si na drsné gore příliš nepotrpí, i když nejen na létající hlavy dojde. Sází totiž více na atmosféru. Ač má moderní vizuál, příběhově je jak z osmdesátých let, což je fajn. Konec si rozhodně zaslouží pochvalu. Hodnocení ponechávám, ačkoli před lety jsem byl spokojenější....ovšem srovnáním s nejnovějším JC je tohle paráda. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (28)

  • Victor Salva sa rozhodol z hlavných hrdinov spraviť súrodeneckú dvojicu, aby úplne eliminoval možný sexuálny náboj a sústredil tak celú pozornosť na Creepera. (beso74)
  • Darry (Justin Long) a Trish (Gina Philips) sú v druhej polovici filmu cestou ku kostolu sprevádzaní policajným autom. Na strážnikov ale zaútočí Creeper. Priletí na strechu auta, prerazí ju rukou a jednému z policajtov odtrhne hlavu. Pri ďalšom strihu je však opäť záber na auto a strechu má neporušenú. (tXtX)
  • Film dostal název podle stejnojmenné písně z roku 1938, jejímž autorem je Johnny Mercer. (Terva)

Reklama

Reklama