Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"...Jeepers, creepers. Where'd you get them peepers? Jeepers, creepers. Where'd you get those eyes? Gosh oh, git up How'd they get so lit up? Gosh oh, gee oh How'd they get that size?..." Pozor vážení, keď niekedy niekde započujete túto starú pieseň máte to už zrátané. Ide totiž po vás desivé monštrum, ktoré sa pred ničím nezastaví, pokiaľ vás nedostane. Nikto vám nedokáže pomôcť. Nedá sa mu ujsť, ani sa schovať. Máte proste pekelnú smolu. Song "Jeepers Creepers" je vašim umieračikom. Oznamuje vám, že čoskoro sa stanete potravou krvylačnej príšery. Čaká vás nepekná, bolestivá smrť. Je to kruté, ale inak to dopadnúť nemôže. https://www.youtube.com/watch?v=1Obv-a0M7F4 **** ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, proč téměř vždy skončí tito vyvražďující šílenci kdesi uprostřed "rural" Ameriky. Neměli by efektivnější udělat si doupě s mrtvolami třeba v New Yorku? Sice je to tam určitě podkopané metrem a trubkami, ale určitě by se našlo místečko na šachtu, kterou by jezdily mrtvoly do nějaké temné komůrky. Rovněž by mě zajímalo proč v tomto žánru všichni dělají tak hloupá rozhodnutí jako "pojďme se podívat do toho tajemného domu na samotě" když je před chvilkou ohrožoval nějaký šílenec místo nalezení města, když auto stále jede a "pojďme pořád jet před tímhle řidičem" když do nich už párkrát najel a stačilo by na chvíli sjet ke krajnici, místa tam bylo dost, jak se stejně nakonec přesvědčili, když je z té silnice vytlačil. To druhé bych ale částečně omluvil panikou. Drobné plusy jako např. fakt, že ani hlavní postavy nejsou imunní vůči smrti, a fakt, že ani policejní sbor si s hororem ve filmu neporadil, v mých očích už tento komediální horor ale moc zachránit nedokáží. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Začátek mě natěšil na vskutku napínavý, zajímavý, místy docela hnusný a možná i inteligentní horor, který si občas střílí ze svého vlastního žánru (podobně jako Vřískot 2). Bohužel přesně po uplynutí 1 hodiny je všechno tajemné vyzrazeno a film už není ani napínavý, ani zajímavý, vůbec strašidelný, nekoná se žádná šokující pointa, ani super-akční finále. Prostě všechno dobré urychleně vyšumí. Poslední záběr filmu mě pobavil poněkud nehororovým způsobem - příjemně mě rozesmál. Ještě by mě zajímalo, jestli ten úvod se starým vozem byl poctou Spielbergovu Duelu nebo prostou vykrádačkou. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že pro sledování tohoto horůrku jsem si připravila podmínky více než dobré- čas okolo půlnoci, sluchátka a.. ani jedna svíčka. A byla jsem odměněna, kupodivu jsem měla tendence kontrolovat rok výroby, protože mi to přišlo tak dobré, že to snad muselo být natočeno ještě dřív, než před rokem 2001. Celkově jediná drobná výhrada byla k odhalení totožnosti onoho monstra, ale i to se nevidí každý den a Justin Long s Ginou Philips byli oba výteční. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu v ktorej je monštrum tajomné, keďže ho poriadne nevidíme, je parádna. Salva čerpá z klasík typu Duel alebo The Hitcher, v ktorých nejaký magor neustále prenasleduje svoje obete. A nielenže sa im vyrovná, ale občas ich aj prekonáva. Strašne ma bavila kamera a rôzne pomalé nájazdy, ktoré dokonale budovali napätie. Ústredná súrodenecká dvojica je tiež sympatická. Ona nebojácna a on je tu vlastne za typickú vystrašenú hororovú blondínku, ktorá neustále prichádza s jedným hlúpym nápadom za druhým. Ale aj keď miestami gúľa očami až príliš otravne, tak vďaka mladému sympatickému Justinovi Longovi som aj jemu držal palce. V polovici sa ale monštrum naplno odhalí a ani zďaleka sa nevyrovná ikonickým monštrám akým je napríklad Predátor. Pritom schopnosti má celkom pôsobivé a neviem si predstaviť, čo by ho mohlo zabiť. Lenže tá jeho maska nie je dvakrát vydarená. V druhej polovici absenciu napätia nahrádzajú akčné scény, ktoré našťastie tiež stoja za to. Takže kvality filmu neklesnú natoľko, aby mi to pokazilo dojem zo skvelej prvej polovice a celkovo sa stále jedná o dosť vysoký nadpriemer. Takéto jednoduché ale dobre natočené horory mi dnes chýbajú. 7/10. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (28)

  • Keď Darry (Justin Long) padal železnou rúrou do podzemia kostolu, jasne vidíme v spomalenom zábere, ako dopadá na chrbát otočený tvárou k otvoru. Takto ale pochopiteľne dopadnúť nemohol, lebo sa dole šúchal po bruchu. Logicky teda musel pristáť na hrudi alebo na hlave. (tXtX)
  • Původní název filmu byl "Here comes the Boogeyman". (Chatterer)
  • Kvílenie Creepera bolo vytvorené z rôznych zvukov, ako napríklad revu pumy, kvílenia prasaťa. (RonnieLghtup)

Reklama

Reklama