Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po záplavě mnohdy nudných a sami sebe neustále recyklujících teenagerovských slasherech jsem byl mile překvapen. Ono sice nápad (okřídlené monstrum, probouzejících se každých 23 let) není nic moc extra novátorského, ale jeho ztvárnění a namaskování je parádní. Starej otřískanej náklaďák, trošku netypický konec, kočičí bába, "svatyně" monstra, útok na policejní stanici - skvělé scény. A Justin Long ukázal, že mu jdou i jiné než komediální postavy, tady se mi líbil dokonce víc, než v kejaké jeho komedii. Jo, tenhle film se mi hodně líbí a rád se k němu vracím. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem po velkohubých titulcích ve stylu "nejlepší horor všech dob" nečekal od tohoto filmu vůbec, ale vůbec nic. V tomto ohledu mě tedy film opravdu mile překvapil. Ale ... Všechno má své ale. Vážně nechápu, proč se dlouhodobě nedaří nikomu natočit nějaký opravdu dobrý horor tak trochu ve stylu Noční můry z Elm Street. Tenhle film měl ze začátku nejspíše větší ambice, než jakých nakonec dosáhl. Jak tady píšou jiní, začátek je fakt dost dobrý a navodí v divákovi takové příjemné "strašidelno". Jenže pak se to zvrtne a zhruba od poloviny filmu začne být jasné, že tohle nebude další zápis do učebnice "Dějiny hororu". Příběh ztrácí dech, s častějším výskytem onoho monstra mu schází i tempo (paradox!) a hrdinové si za své chování vpodstatě zaslouží to nejhorší možné potrestání. Jestli se jej dočkají, to už nepovím, ale za promarněnou šanci by měli být potrestáni i tvůrci tohoto nadějného, ale nedotaženého hororu. Kdyby za nic jiného, tak za ty VRATA na konci filmu, která jasně ukazují, co bude následovat ve dvojce. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám neodmyslitelně spjat se střední školou, během které se na světlo světa vyšvyhly DivXy, vypalovací mechaniky a domácí kina - tedy pomyslný start opravdové domácí zábavy, a tohle byl jedem z prvních filmů, které jsem si během této etapy pustil / vypálil, a musím uznat, že tenkrát se mi celkem dost líbil. Zároven jedním dechem musím uznat, že z pohledu nějakého globálnějšího vnímání asi nemá nárok obstát ani jako film jako takový, ani jako v položka v příslušné žánrové škatulce. Takže asi hlavním důvodem, proč si jsem si ho po letech znovu pustil, bude nostalgie a vzpomínky na to prehistorickou, ale pěknou dobu :). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela slusnej horurek, ale urcite ne nejlepsi horor za poslednich 10 let. Nejvetsi problem filmu je zaporak, kdyz je videt jeho silueta nekde v dalce, je to celkem strasidelny, ale jakmile je videt v cely svy krase, je spis k smichu. Taky mi to cely prislo hodne levny, hlavne ty mrtvoly ve sklepe byli silene umely. Obcas to ma hodne slusnou a desivou atmosferu, obcas to nudi a obcas to je k smichu, takze 4*. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nevážně vážná crazyhorrorová lahůdka z (tehdy ještě) DVD půjčovny, na kterou bych býval asi zapomněl, kdyby se mi před pár dny nepřipomněla čtvrtým dílem. Je v ní sice několik prvků, které mi zrovna nevoní, jako třeba že je místy moc rozeřvaná, místy moc užvaněná, místy moc komediálně nadsazená, ale její pozitiva jednoznačně převažují: Skvěle se doplňující hlavní duo (navíc Gina Philips je přeukrutná kočka), děj je nabitý hláškami, gagy, akcí i překvapivými momenty, no a celkově to všechno skvěle drží pohromadě a má to nezaměnitelnou originální atmošku. Sakra, vidím že jsem Salvovy filmy neomluvitelně zanedbával, to hodlám co nejdřív napravit. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (28)

  • Justin Long (Darry) ani vo sne nedúfal, že sa z filmu stane podobná klasika, akou je dnes. “Nikdy by som to nepovedal. Keď sme nakrúcali, bolo to vzrušujúce, to áno, ale nečakal som, že z toho bude hit. Chcel som len, aby si to pozrelo zopár ľudí. Nebol na to veľký rozpočet. Na Jeepers Creepers sme dostali okolo 10 miliónov dolárov. Film nemal dokonca ani “slávnu” premiéru, pretože štúdio od toho veľa neočakávalo,” tvrdí Long. Film bol po dokončení predaný do zahraničia a po celom svete zarobil 60 miliónov. “To, že film stále žije vďaka fanúšikom aj po 20 rokoch je neuveriteľné. Som naozaj veľmi vďačný všetkým, ktorým sa páčil a šírili o ňom pozitíva. Keď ale uvidíte niekoho hádzať niečo krvavé do diery, nechoďte tam prosím. A vždy si poriadne nabíjajte mobil,” dodal so smiechom. (tXtX)
  • Název hororu "Jeepers Creepers" je možné vidět ve filmu přibližně v čase 37:20 ve scéně, kdy Darry (Justin Long) volá v restauraci s neznámou ženou. (Athree)

Reklama

Reklama