Reklama

Reklama

Mortal Instruments: Město z kostí

  • USA The Mortal Instruments: City of Bones (více)
Trailer 2

Clary je obyčejná patnáctiletá holka, která žije v New Yorském Brooklynu se svou mámou. Má poklidný život jako ostatní, až do okamžiku, kdy se večer v klubu stane vražda a ona je jediná, která ji v zaplněném klubu vidí. Tělo zavražděného se navíc hned vypaří. Clary začne vidět to, co ostatní ne a slyšet to, co ostatní ne. Hned na to po náhlém a nevysvětlitelném zápase s podivným stvořením zmizí i její máma. Při pátrání po ní začíná Clary odhalovat temná tajemství o skrytém světě stínů, který odedávna existuje hned vedle toho našeho. Potkává bojovníky – Lovce stínů - napůl lidi a napůl anděly, kteří po staletí plní roli strážců a ochraňují lidstvo před dalšími obyvateli jejich světa. Před vlkodlaky, upíry a dalšími démony a silami zla. Tváří v tvář všem legendárním tvorům hrůzy se Clary přidává k Lovcům stínů a objevuje v sobě odvahu, sílu a schopnosti, o nichž neměla dosud nejmenší tušení. Stojí před ní úkol najít dávný pohár, jenž by měl být klíčem k nalezení její mámy. Zjišťuje, že její máma také bývala Lovcem stínů a ona sama do skrytého světa démonů a andělů patří. Clary a její noví přátelé a spojenci navíc zjišťují, že čelí hrozbě, která může rovnováhu mezi dobrem a zlem převážit na stranu temna. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (491)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $31,165,421Tržby Celosvetovo $90,565,421Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,451,000 //počet predaných kusov 199,508Tržby za predaj DVD v USA $9,245,157 //počet predaných kusov 469,131║ Prvá polovičku filmu až nečakane v pohode, v tej druhej sa prepne výhybka na zbytočne prekombinovanú romancu a zbytočnými suchými príbehovými ťahmi postáv, nepomôžem si ale vlna Twilightu sa nesie aj v tomto prípade a až moc okato, milostný trojuholník??!, upíri, vlci, dokonca nechýbajú ani ježibaby, nacpané tu je fakt všeličo, dokonca aj závan rodinného schématu zo Star Wars tu vypláva na povrch(Dart Vader-Lukes-Leia), fakt sila čo dokážu scenáristi všetko skombinovať. Nehoráznou výhodou filmu je zlatučká Lily Collins, tá to z veľkej časti krásne ťahá a to je príbeh prevažne povrchný, doprial by som jej konečne už nejaký lepší scenár kde by sa mohla naplno ukázať, ďalej akcia v celku v pohode aj keď miestami dosť nezmyselná, plus vizuál je fajn, troška mimo mysy sú tam vsadené pesničky ale plusom je že všetko to je v celku podané vo svižnej réžií. Nuž v kinách to prepadlo aj keď to je ďaleko viac stráviteľnejšie než samotný hitový Twilight. /videl v kine: 45%/ __moja recenzia ()

larelay 

všechny recenze uživatele

a co ja viem. na vecerne vypnutie po dni stravenom so synatorom, akurat. nic, nad cim premyslate a dokonca ani neviete, ako vam ujde cas. ani raz som nemrkla na hodinky, pobavila som sa a dokonca by som si dala aj druhy diel. ak vobec nejaky bude. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony, Screen Gems // Počet premietajúcich kín v USA: 3,118 // Otvárací Víkend v USA: $9,336,957 // ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je Lily Collins přímo ukázkovou Clary, je toho zklamání z celku až smutně moc. Jamie Bower se v Jaceově kůži očividně zoufale nudí, zdivočelému Meyersovi tvůrci zapomněli říct, že už nehraje v Tudorovcích a z mojí veleoblíbené Isabelle se stala zpruzelá domina. A Jessica Postigo má sice ságu načtenou zasloužile, ale chce do scénáře vrazit prakticky každou vedlejší postavu se všemi jejími motivacemi, i přestože by adekvátní vysvětlení celé mytologie zabralo v téhle formě snad polovinu stopáže. Takoví Luke nebo Hodge pak plní jen roli zapomenutelných přihrávačů místo toho, aby jednou za čas pořádně zahýbali dějem. Tvůrci nakonec šanci vrátit se do Institutu nedostali, takže další škoda napáchána nebyla. Ságu ze světa nephilim mám v knižní podobě minimálně v případě původní trilogie v dost velké oblibě, takže v hodnocení už z principu nechci chodit extra hluboko, ale 50% je - vzhledem k vědomí, jak mohl výsledek dopadnout - docela smutná hranice. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem vlkodlak, ne zlatý retrívr." Činí mi jisté potíže rozpoznat zlého démona od hodného vlkodlaka a tak jsem s potěšením kvitoval, že tentokrát se do toho nepřipletl žádný zombík. Nicméně jsem byl spokojen úvodem, ve kterém Clary ještě tápe a dobrou půl hodinku jsem z toho cítil vzrušující napětí. Pak však přišla tradiční vybíjená s potvorami a poslala tento snímek portálem rovnou do ... lehce zapomenutelné šedi průměru. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, je to hrozný paskvil. Zpočátku to vypadá jako švédská trojka v Bradavicích, nechybí Harry Potter, Bella Swan ani Blade. Ke konci už se to zvrhává v perverzní grupáč, protože dorazí i Luke a Leia. Předloha zřejmě vykrádá, kde může. Pokud vám ale ke štěstí stačí Lily Collins, tu omáčku kolem strávíte. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Hahaha, Aidan bude hrát s umělými špičáky v puse navěky, chudáček. Ale teď seriózně: Poté, co mě minule velice příjemně překvapily Nádherné bytosti, jsem si řekla (knižní předlohu neznaje), že když už někdo do tohohle filmu obsadil čtyři moje krasavcózní oblíbence (Jonathan, Aidan, Jamie, Kevin - skutečně nebývalá koncentrace, nad tím je potřeba se pozastavit), měla bych mu dát taky šanci, ale bohužel, překvapení se neopakovalo. Ve filmu se nachází několik opravdu podivných replik, zpravidla pronášených Jamiem, mají takový ten flirtovací nádech a v kontextu filmu jsou dle mého velmi nepatřičné. Vnitřním vzkazem je, že dokud člověk nemá tetování a sukni pod zadek, nemůže vykročit do světa dospělých. Vnější zápletkou je dilema mezi dvěma krasavci, ne nepodobný twilightovému zoufalství, ale zde snad o trochu více snesitelný, i když každý z oněch dvou je i zde jistou část filmu od pasu nahoru nahatý. Nejvíc cool část, Tiší bratři a to opravdické Město z kostí, se ve filmu objevuje asi tři minuty, a bad ass mnichové mají dohromady jedinou repliku, což docela zamrzí. Hned jsem si sama pro sebe začala v hlavě osnovat příběh mladého citlivého hocha, který zjistí, že rozumí věcem víc a líp než ostatní a vydá se na cestu, na které skončí v podzemí v sutaně s telepatickými schopnostmi a sešitou pusou a vysává energii z dávno mrtvých bojovníků, a hned jsem se víc bavila. Bohužel to, co mi film doopravdy nabídl, už mě tolik nezabavilo. Nějaké dospění hlavní hrdinky se nekoná, nevím, jestli je to mdlou herečkou nebo špatným scénářem, ale její postava je od začátku do konce víceméně stejná a "cesta", kterou ve filmu urazila, tudíž nemá žádný význam. Místo toho se soustředí na to, s kým má vlastně chodit. A to při vší úctě nemůžu odpustit nikdy. Zde nacházím ten hlavní kámen úrazu - okolnosti můžou být za jistých podmínek pitomé (třeba hotel plný stovek upírů, ze kterého naše nepočetná skupinka hrdinů unikne bez jakýkoliv zranění), ale pokud ani jádro příběhu není opravdové, tak je film odsouzen k zániku. Jo a ještě jsem zapomněla: Příšerně mě iritovalo, že v průběhu filmu tvůrci používali píseň s unylým ženským zpěvem - velmi to vyrušuje při ponoření do předkládaného univerza. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že než jsem se dostala k napsání svého komentáře k filmu, tak jsem musela nějakou dobu počkat. Musela jsem si totiž nejdříve pořádně uspořádat myšlenky a ne neustále myslet na to, co o filmu napsal Slartibarkfast, jelikož on to vystihl ženiálně přesně. Nic výstižnějšího mě nenapadá. Navíc! mě svým komentářem k Městu z kostí tak rozesmál, že ještě po deseti minutách prostě nejsem schopna se soustředit ... Jeho komentář jsem si přečetla i před zhlédnutím, ale dokonale si všechno spojit a ocenit jsem ho dokázala až teď. Narozdíl od něj dám filmu alespoň hvězdičky tři. Co mě, jako správnou romanticky založenou ženskou, dostalo, byla scéna v jejich soukromém arboretu. Jinak film je stvořen opravdu pro mladé dívky snící o tom pravém nebo pro ty, kteří se do těch let chtějí vrátit aspoň touto cestou. Takže proč ne, každý jsme v tom věku byli, snili a líbily se nám věci, které dnes považujeme za stupidní. P.S. prosím vás nevšiml si někdo jaký tvar má ta tetovačka runy na úklid baráku? ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Není to takový sajrajt jako Tvajlajt, ačkoliv je evidentní, že Mortal Instruments vznikl především díky právě úspěchu Stmívání. Zpočátku mě to hodně bavilo, zřejmě proto, že Lily Collins i Robert Sheenah jsou sympatáci jako poleno, ale postupem času se těch příšer začalo nabalovat moc a působilo to neskutečně přeplácaně. Jako seriál bych MI viděla spíše. 130 minut délka je skoro nezvladatelná, především když je na scéně Bower vypadající jako nechutně ošklivá ženská (vážně je to chlap? nechce se mi věřit..). Nehledě na tupost hlavní hrdinky (všimne si upířího kousance u svého kamaráda, ale dělá jakoby nic a jde se muchlovat s tím babochlapem?), kterou ale částečně vynahrazuje Lilyino charisma. (Mimochodem - její obočí je právě jednou z věcí, díky které vypadá zajímavě, tak se smiřte s tím, že ne každá holka musí být barbína s linkou místo obočí.) Jako další plus vidím to, že film není vyloženě romantický patos, ale snaží se upřednostnit akci a příšery. Přesto z toho vychází lehký podprůměr, tak doufám, že na druhém díle si dají více záležet. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že seriálová verze The Mortal Instruments dává alespoň trochu smysl, protože jinak by to bylo hodně smutné dílko. Nemám nic proti fantasy / young adult, ani proti Cassandře Clare, dokonce ráda trávím čas s Lily Collins, ale tohle nedopadlo ani omylem. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ještě horší, než Číslo 4, Lily Collins se nebezpečně ladila na vlnu Belly Swan, navrch ten dementní "milostnej" trojuhelník s "nejlepším kamarádem", co na něj žárlí průhlednej, blonďatej borec, toho zas miluje nějakej jinej vlasáč, a k tomu to "strašlivé dilema" co má hlavní hrdinka, no to byl teda fakt ekl. Nápad není až zas tak špatnej, na druhou stranu je to takovej ten typickej muster. Když se odpáře pár gótovskejch rekvizitek a detailů, je to furt to samý a žádná slává teda. Ta scénka ve skleníku, ha ha, svítící kytičky aby byla první pusa dost romantická, no určitě no... Záporák stál za prd, žádná zajímavá postava široko daleko, samozřejmě NESMÍ chybět upíři a vlkodlaci, jsou teď přece tak strašně COOL, že existujou v každým vymyšleným fantasy světě... A Esmeraldovská piruetka na konci dílo zkázy dokonala. No nic, pár bodů nasbírala Lena Headey a... ehm... třeba Jared Harris. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

,,Kasandro, pyčo vole, vycákni nějakou kravinu pro plenkonošky, až se nažvejkneš ty, my z toho naděláme scénář." ,,Jasně Džes. Hele, Postiho, a co bych tam měla jako frknout?" ,,No pojedeme dál na sérce bukvodlaků, lidoštěků a tak, ne? A aby nám Meyerová záviděla, prdni tam ještě nějaký kouzelníky. Třeba. A ochránce, ne? To holky bere." ,,Jo, to zní dobře. To si koupím nový fén i s mercedesem. Co název, máš?" ,,Tak to mám v hlavě už dlouho! Fláknem tam drsnokrutý slovíčka, aby to vypadalo tajemně jak sviň, a děvčátka budou z kina vyjíždět na vlně ze squirtingu vzešlé". ,, Oukej, bejb. Ale co když nám to pak seseká nějaký střednověký, nepřející pupker?" ,,Neměl na to čumět, debílek". A s tím se nedá, než souhlasit. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Další z velké řady teen fantasy o dívce, která zjistí, že je výjimečná a do toho se stihne zaplést do milostného trojúhelníku, ale tenhle film byl pro mě alespoň trochu snesitelný na rozdíl třeba od nedávného Hostitele, proto ty tři hvězdy, i když s odřenýma ušima. Hrozně předvídatelný film a po většinu času i dost nudný, taková závěrečná pasáž byla pro mě doslova nekonečná. Nechápu, jak může dívka, které právě zmizela matka, zjistila, že musí bojovat s démony, řešit nějaké kluky. Hned u několika scén jsem se chtěla někam propadnout (vtipy o sundávání trička), scéna ve skleníku se jistě bude ucházet o cenu za nejtrapnější filmový moment roku. Překvapivě ale v akčních pasážích film v rámci možností fungoval a z kina jsem odcházela bez úhony. Herecké obsazení asi nemá cenu komentovat, asi nikdo nemůže říct, že by bylo vyloženě špatné, ale ani dobré, záleží na tom, jestli si postavy dokážou získat vaše sympatie, já už si třeba teď nepamatuji jména postav. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Film, který vypadá, jako by ho od základu vymyslela i natočila skupina sedmnáctiletých metalistů/gotiků/čehokoliv podobného - oops. Někdy v sedmnácti by se mi patrně i dost líbil, pokud bych si barvil vlasy na černo a nosil pentagram na krku. Nepochybuju o tom, že jiné ambice Mortální Instrumenty ani neměly - svoji cílovku patrně uspokojí a nás ostatní neurazí (pokud přimhouříme všechny oči nad občasným znásilňováním logiky). Plusem zůstává, že je zde přítomno docela dost zábavy chtěné i nechtěné - na každý pád si ovšem nemyslím, že bych někdy toužil po opakovaném vidění. ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy: Harry Potter, Twilight saga, Nádherné bytosti, Letopisy Narnie, Matrix, Sněhurka a lovec, Game of Thrones/Star Wars, True Blood, Doctor Who, Pán Prstenů, Percy Jackson a další. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem četla a hrozně se mi líbila, takže jsem rozhodně byla zvědavá na film, i když jsem se trochu bála co od toho čekat, protože casting postav se mi vůbec nelíbil. Ale navíc jsem vyhrála lístky na předpremiéru, tak jsem byla celá natěšená. A ono to bylo nakonec moc dobrý. Bylo tam pár odchylek od knížky, který mě trochu rozčilovali, ale rozhodně mě nerozčilovali tolik, jako lidi v sále, které ten film nezajímal a očividně nevěděli o co šlo a šli tam jen proto, že to bylo zadarmo. Nechápu, když mě film nezajímá tak na něj nelezu ani kdyby mi zaplatili :) Ukázalo se však že Jamie je ten perfektní Jace a Collins mi se svým obočím zase tolik nevadila. Za mě to je rozhodně (a taky díky knize) za plný počet, + navíc měl ten film plno skvělých hlášek. 5* ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Podivný kříženec Pottera a té ságy od Majerky. Mokří už vědí. Až si zase někdy doma začnete z nedostatku jiné zábavy malovat kosočtverce, nezoufejte. Máte dvě možnosti. Buď se z vás vyklube zabiják démonů a vysvobodí vás odpudivý blondýn, nebo jste podvědomý fanoušek Sester a ožere vás Fanánek. Nevím, co je lepší. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Taková velká vykrádačka všech možný knížek i filmů tu dlouho nebyla a nemusela být ještě déle. Ničím nepřekvapí ani neohromí a trikově spíše slabší z podobným pokusů převezmout žeslo po Harrym. ()

Související novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama