Reklama

Reklama

Mortal Instruments: Město z kostí

  • USA The Mortal Instruments: City of Bones (více)
Trailer 2

Clary je obyčejná patnáctiletá holka, která žije v New Yorském Brooklynu se svou mámou. Má poklidný život jako ostatní, až do okamžiku, kdy se večer v klubu stane vražda a ona je jediná, která ji v zaplněném klubu vidí. Tělo zavražděného se navíc hned vypaří. Clary začne vidět to, co ostatní ne a slyšet to, co ostatní ne. Hned na to po náhlém a nevysvětlitelném zápase s podivným stvořením zmizí i její máma. Při pátrání po ní začíná Clary odhalovat temná tajemství o skrytém světě stínů, který odedávna existuje hned vedle toho našeho. Potkává bojovníky – Lovce stínů - napůl lidi a napůl anděly, kteří po staletí plní roli strážců a ochraňují lidstvo před dalšími obyvateli jejich světa. Před vlkodlaky, upíry a dalšími démony a silami zla. Tváří v tvář všem legendárním tvorům hrůzy se Clary přidává k Lovcům stínů a objevuje v sobě odvahu, sílu a schopnosti, o nichž neměla dosud nejmenší tušení. Stojí před ní úkol najít dávný pohár, jenž by měl být klíčem k nalezení její mámy. Zjišťuje, že její máma také bývala Lovcem stínů a ona sama do skrytého světa démonů a andělů patří. Clary a její noví přátelé a spojenci navíc zjišťují, že čelí hrozbě, která může rovnováhu mezi dobrem a zlem převážit na stranu temna. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (491)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Ve filmovém světě jsou mnohem horší věci než Město z kostí, ovšem za slušný spád i zábavnost tvůrci zaplatili možná až moc vysokou cenu, když je snímek neuvěřitelně přeplácaný a přeplněný zbytečnostmi (postavy, frakce, idiotská mytologie, nepodstatné scény). 3/10! ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

V rámci fantasy je to naprostý průměr, který svými filtry a příběhem připomíná kombinaci Twilight a Queen of the Damned až příliš silně. Předvítatelné a plné logických chyb. Celkově to zanechá pocit otupělosti a demence. Nicméně zabaví. Nuda to není. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

K tomu snad řeknu jen jediné, že takovýto konec asi málokdo čekal. Spoiler. Teď nemyslím to, že "dobro zvítězí", ale že ti dva budou vlastní sourozenci, kteří mají stejné oba rodiče:D To byl slušný gól. Konec Spoleru. Jinak je to nenáročná fantasy, která vám zpříjemní lecjaký večer, ale víc od toho prostě neočekávejte. Jinak nemůžu si pomoct, ale každý herec ve vedlejší roli jako např. Jonathan R. Meyer, R. Sheehan či Kevin Zegers byl stokrát přitažlivější než Jamie C. Bower, který hrál toho hlavního hrdinu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že zhruba první hodina mě celkem bavila a navnadila na to, co se bude dít. Jenže pak se najednou něco zvrtlo, jako kdyby se snímku chopil jiné režisér, a příběh se stal neskutečně předvídatelným, postavy jednaly hloupě a nelogicky, neřešilo se zde několik důležitých věcí, což sice naznačuje pokračování, které nás očividně i přes nepříliš velké tržby čeká. Nějak se ale ani moc netěším, protože minimálně filmově je to přeplácané zvěrstvo, které by se dalo definovat jako "Harry Potter potkal napodobovatele Gaimana a společně se shodli na tom, že "Twilight" a "Star Wars" jsou děsně cool". ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude slátanina, o to víc jsem byl překvapený, jak mě film bavil. Nebylo to sice nic moc originálního, ale bavilo mě to. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohádkový fantasijní eintopf pro odrostlejší děti. 1) Zhruba měsíc po zhlédnutí díla jsem zjistil, že vůbec netuším, o čem film byl. Až teprve po několikaminutovém zkoumání fotek, komentů a vlastních poznámek jsem si vzpomněl. There is a world hidden within our own... Everything you've heard... about monsters, about nightmares, legends whispered around campfires. All the stories are true... Tak o tomhle to bylo._____ 2) Úsměvný konec přinese spoustu odhalení. I'm a werewolf, not a Golden Retriever. Ale i jinak se dozvíte zajímavé věci...například o díle Johanna Sebastiana Bacha._____ 3) A ta hromada pěkných kluků...25letý Ir Robert Sheehan (kamarád hlavní hrdinky Simon), 29letý Číňan z Tchajwanu Godfrey Gao (čaroděj Magnus Bane), 30letý Ir Aidan Turner (vlkodlak Luke), 25letý Angličan Jamie Campbell Bower (lovec stínů Jace Wayland), 29letý Kanaďan Kevin Zegers (další lovec stínů Alec Lightwood s překvapivou sexuální orientací), 40letý Ir Jonathan Rhys Meyers (šéf démonů Valentine) či třeba 31letý Němec (vlastně mix Tunisana a Rakušanky) Elyas M´Barek (šéf upírů). ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Patlanice všeho možného která ve výsledku není ani ryba ani rak...To je tak, když má někdo úspěch s Twilight ságou tak holt někdo další zase bohužel přijde s něčím podobným. Tady je nacpané snad úplně všecko - upíři, vlkodlaci, čarodějové...a ve výsledku je to bohužel blbé! ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Tak teda ja som bol veľmi prekvapený, aj keď ma jeden kolega presvedčil, že aj keď to má malé percentá tak mňa to bude baviť, a bavilo ! Človek potrebuje predsa aj dajakú fantasy magorinu pri ktorej môže vypnúť ... ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Klasická pohádka pro mladší náctileté publikum. Mě to jako například Twilight sága úplně neiritovala a jisté pasáže byly i celkem vtipné. Což mě příjemně překvapilo. Konec už tak úžasný není, ale přežil jsem ve zdravý a bez úhony na mých mozkových buňkách. Dávám průměr a doporučení dávat nebudu, jelikož komu se tento žánr líbí ať se na něj podívá a komu ne, ať se tomuto snímku vyhne obloukem. ()

Martpod 

všechny recenze uživatele

Bach jako lovec démonů, příběh až oslnivě vypatlaný, Lilly Collins je neuvěřitelně herecky omezené prkno a nejschopnější části hereckého osazenstva se dostane tak pět vteřin prostoru. Nedík. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Rozpočet 60 milionů je celkem dost, na to, jaká je to píčovina. Na druhou stranu ty efekty jsou lepší než ve filmech od Asylum, takže asi to je všechno na ně, protože herci jsou neznámí loseři. Ve filmu nás všechny chrání před démony, upíry a homokouzelníkama vymírající řád Lovců Stínů, protože se ztratil Pohár reprodukce lovců (pokud znáte Dragon Age: Origins, plní pohár funkci stejně jako ten při rituálu přijímání mezi Grey Wardens) a taky proto, že někteří z lovců jsou homosexuálové. Pokud by ve filmu upustili od těch real life anomálií (jako že Bach byl Lovec Stínů a jeho hudba obsahuje kód pro odhalení démona), byl bych ochotnej přistoupit na hru milostnýho trojúhelníku uprostřed světa Twilight, ale prostě je to celý píčovina (a navíc kopačky Šimonovi byly pro mě na závěr zklamáním). Jednu hvězdu za vizuály. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Nesmyslny mix blabolu, kde vysvetlene zakony v dalsim obraze naprosto padaji na oltar obrazove patlanine sosajici Stmivani jak devka svuj ranni kokain. Uz vim jak se citil Bill Murray, kdyz byl ztracen v prekladu, ja byl ztracen v tomhle hnoji sracek, kde i moucha to radeji zabalila a sla si sosat Azurit. Nebyt liliinych oci, uz davno bych si pichnul svitici hulku do ruky a sel uklizet pokoj. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Někdo tu v komentáří zmínil megaobočí... no a fakt že jo. Ona by si mohla z fleku zahrát ve Fridě. Celou dobu mě to iritovalo a uvažovala jsem převážně nad tím, jak by jí 2 minuty osamotě s pinzetou mohly změnit život a mě ulehčit sledování. Věřím, že je to ideální film pro patnáctileté holky, ale já už jsem z toho vyrostla. Přislo mě to jako matlanice Twilight, Underworld, trocha Harryho Pottera a trocha Avatara, bohužel nic originálního. Možná opět lepší přečíst knížku a nechat to všechno na své vlastní fantazii... ()

applause 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem to čekala horší. Ne, že by mě film nadchl, ale docela mě překvapil. Byla to příjemná fantasy oddechovka. Dobré herecké obsazení, příjemná hudba, jen ti démoni mě fakt pobavili. Pro oddechnutí a zasmání doporučuji. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další z nekonečné řady teen ság,která je v jádru úplně stejně hloupá a povrchní jako Stmívání,Hostitel,nebo Beautiful Creatures,na druhou stranu ale konečně ukazuje,jak by všechny tyhle kousky pro mladistvé mohly vypadat,kdyby se tvůrci nebáli přitlačit na pilu.Minimáně vizuál se u City of bones celkem povedl a je docela škoda,že i přes solidní potenciál být opravdu coll drsnou podivánou,jen tak nesměle přešlapuje na prahu a bojí se ukázat vše co by mohla.Jelikož jsem nic nečekal,jsem nakonec v rámci možností příjemně překvapen...60% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem se na to dívat po filmu Rivalové .. Oproti Twilightu kde šlo spíše o pubertální zaujetí skrze upíry, zde se objevují hlavní hrdinové v takovém gothicko metalovém stylu. A jakožto Bella ve twilightu, tak i tady Clary má spasitelské výhody a po boku jí stojí Jace, takový rošťák, který opět porušuje pravidla zároveň je to drsňák a i strašně miloučkej klučina, jak Edward ve stmívání. Bohužel jako i Pattison, tak ani Bower tady nijak nevyniká v hereckém výkonu, dokonce to kolísá mezi průměrem a podprůměrem. .. A i když nerad dělám tyto závěry, je to opět takový ten filmeček pro puberťáky s množstvím emocí a mnoho mnoho racionálními nedokonalostmi + ty rádoby vtipné scénky ve stylu "muži v černém" to ještě více sráží na kolena. .. Jinak hudba mě připadala jako by tam byla plácnutá nezávisle na filmu a kamera měla strašné střihy. .... HODNOCENÍ: 35% (2*) ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Známí co četli i viděli tento film hodně kritizovali a jak je to špatně natočený v porovnání s knížkou a kolik je toho předělaného a vynechaného. No, já ani nemusel číst knížku, abych si řekl, že to je typická americká sračka, rychle sepsaná, aby z toho byli hned peníze. Harald Zwart netočí bůhvíjaké akce a je to spíš takový otloukánek hollywoodu, co nedostává prostor nebo prostě netočí unikátní nápady. Herecky se mi to spíše nelíbilo, protože ti herci, které mám rád měli hodně málo prostoru a minut (Durand, Headey, Harris), a ti, kteří tam šaškovali celý dvě hodiny jsou určitě pro mě postradatelní (Bower, Collins, Zegers). Jediněj Sheehan mě potěšil maximálně. Ale prostě ta dějová linka, kdy se moc skáče z jedné věci na druhou a občas ani nevíte, co se děje je hodně špatná. A je vidět že si s námětem tvůrci vůbec neporadili, proto hodnotím hodně nízko. 20% ()

Související novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama