Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sirotek Max slouží v rodině sedláka, kde ho ponižují a zacházejí s ním jako s tažným zvířetem. Hra na harmoniku je to jediné, co mu nikdo nemůže vzít. Když se ho nová učitelka zastane, stává se Maxův život ještě těžší. Vůli k životu získává ještě díky přátelství s Berteli, dívkou s podobným osudem. Společně si vysní Argentinu - svět fantazie, kde prý i vidle jsou z pravého stříbra. Otloukánek na filmovém plátně zhmotňuje přímým a nepřikrášleným způsobem dlouho ignorovanou historickou pravdu. Režiséra Imbodena zajímá společenské klima, které tuto skličující kapitolu švýcarských dějin umožnilo: tradice, přísně dodržovaná morálka, chudoba. (Das Filmfest)

(více)

Recenze (5)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Syrový a drsný Švýcarský snímek, který, pokud Vás zaujme a budete ho chtít zhlédnout, musíte se k němu prokousat strýčkem Googlem:) Já ho našla ke zhlédnutí jen online a k dohledání jsou naštěstí alespoň anglické titulky. Výborné obsazení všech rolí, zejména Max Hubacher v roli "Otloukánka" a úžasná Lisa Brand coby jeho kamarádka Berteli. Na druhé straně je zde Max Simonischek v roli slizkého a pedofilního Jakoba. Pokaždé, když jsem viděla ten jeho ksicht, měla jsem velkou chuť mu jednu vrazit. Krásná příroda a prostředí švýcarských hor, takové ty typické evropské chaloupky a těžký život tamních obyvatel. Velmi silný snímek o tom, co všechno se děje a ukrývá za zavřenými dveřmi zdánlivě obyčejných lidí, tam kdesi na samotě, v horách. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ještě větší masakr, než jsme čekali. Surovost a syrovost jsou to jediné, co mě po zhlédnutí napadá. A taky krásná krušná příroda švýcarských hor se zvláštním německým nářečím (ale děkují francouzským "merci"). Technicky moc pěkně zpracovaný film, jehož výpověď ovšem příliš optimismu člověka nedodá. Das Film Fest 2012, kino Art. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Na to, že byl film inspirován skutečnými událostmi, se mi celý příběh zdál poněkud překombinovaný... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Otloukánek nabízí silný a neuvěřitelně syrový příběh, kterému vévodí drsná atmosféra švýcarských hor a zejména kvalitní herecké výkony, z nichž mě nejvíce zaujali mladý Max Hubacher v hlavní roli nebohého a životem zkoušeného sirotka Maxe a Katja Riemann, jejíž bezcitná až krkavčí matka je na hony vzdálená potrhlé ředitelce z Fakjů pane učiteli. Avšak i ostatní aktéři byli nesmírně přesvědčiví, zejména oplzlý a násilný Max Simonischek. Ve filmu se mísí krutá a surová realita dětí na dvoře plném strastí s jejich naivním pohledem na svět a člověku je hlavních hrdinů opravdu líto. Štěstí a naděje v tomto příběhu nemají místo a jsou střídány utrpením a zklamáním, avšak jak se říká - naděje umírá poslední. Film se zaobírá nejednou společenskou problematikou, od chudoby, přes domácí násilí, až k pedofilii a zobrazuje autenticky neúprosnou realitu let minulých, až z toho jde člověku mráz po zádech. ()

Reklama

Reklama