Reklama

Reklama

Stavebná firma pri demolačných prácach poškodí a pradávnu hrobku a prebudí v nej hromadu krvilačných zombíkov z dlhého spánku. Našťastie, sú tu dvaja frajeri z East Endu, ich podarení kamoši a agilní starčekovia z miestneho domova dôchodcov. Svižná antideveloperská zombícka komédia doplnená jedinečným londýnskym slangom sa zmení na krvavý kúpeľ. (TV JOJ)

(více)

Recenze (211)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tradiční britská zombie komedie, tedy hodně specifický subžánr hororových filmů, mě osobně hodně baví, protože se tu potkává ten nenapodobitelně britský smysl pro humor a obvykle má takový snímek i některé významové přesahy. Cockneys vs Zombies začínají jako (opět tak typická) britská gangsterka, Matthew Hoene je takový levnější Guy Ritchie, vychází a respektuje stavovské rozdělení britské společnosti a jeho srdce zjevně také bije za dělnickou třídu, a vůbec není překvapením, že se jeho film ohání i sociálním aspektem, kolik skvělých britských sociálně laděných komedií už tu bylo, že. Velmi mne ale překvapil generační aspekt, obdivovat dědu, který bojoval proti Hitlerovi, má v britských filmech sice také svou silnou tradici, ale tady tvůrci udělali z mezigeneračního svorníku motor děje i celého filmu, což mne v primárně teenagerský koncipovaném snímku mile překvapilo. Jo, jasně, je to béčko se vším všudy, navíc je tu dost znát nízký rozpočet, americkým produkcím (The Walking Dead, Zombieland atd.) se to opravdu vůbec nedá postavit v roveň, leč tahle komedie má své nezpochybnitelné kouzlo...a navíc tak přesně odráží sílu britského ducha, ducha silného a sebevědomého národa - natřeli to Němcům, natřou to i zombíkům, bojovat je prostě nutné... Češi by takovýhle snímek mohli natočit jen stěží, leda by to byl zombieŠvějk... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…HEJ ZOMBIE! PADEJTE Z MÝHO RAJÓNU!....“ /// Hlavně prej všechno musí vypadat pohodově a vodlechčeně. Mizernej rozpočet přebije nadšení a zápal ,,pro věc“, slabej scénář zase všudypřítomnej černej humor, jenž (spolu s rudou barvou) musí každýmu cákat až do vobejváku! A tak stvořili partičku naturelem podobnou tý z Misfits (v klidu, je to fakt levná napodobenina…) a vsadili na zesměšnění osvědčenejch ,,zombie“ postupů. Má to jeden zádrhel – nemá to napětí a ani se moc nesměju. Možná ty mladší rozchláme parta důchodců, ale to se prostě se čtvrteční dopolední návštěvou Kaufláče nedá srovnat! Tam jsou emoce, napětí…..(pravda, ten humor mi taky dost často chybí…). Těm děckám nevěřím ani to, že se neberou vážně, což by měl bejt u takovýho filmu základ (tady maj ty důchodci celkem navrch). Dokonce tu je málo dobrejch či hustejch gagů. Je to takový – HLOUPÝ! Takže další pohádka, která u ,,Fr“ propadla. A jak tak koukám, nejen u mě. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Su zvědavej na bitku zombie rowdies. 2.) Zajímá mě co vznikne spojením hrobníka, Damu, Famu a domova důchodců. 3.) Thx za titule ,,dezibook“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tie britské komediálne zombárne asi ani nemôžu sklamať a keď si to porovnám s ďalšími úspešnými kúskami (Súmrak mŕtvych, Doghouse, dokonca americký Zombieland), toto je asi jediný film, pri ktorom som dlho uvažoval nad plným počtom. Tvorcovia by ale museli ešte viac pridať na krvilačnosti, aby som bol úplne spokojný. V každom prípade strčiť do toho vitálnych dôchodcov bolo to najlepšie, čo sa tu dalo vymyslieť. Dokonca by som privítal, keby dostali stopercentný priestor, lebo tých skečov s nimi mohlo byť ešte omnoho viac. Zvláštne, taká jednoduchá banalita, a ešte to nikoho nenapadlo. Scénka s miminom či "šprintujúci" dedko s vozíčkom ma však pobavili ako už dlho nič, čoskoro si dám určite s radosťou repete. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Taková zábavná pohádka pro dospělé, hezky se na to kouká, je tam skvělý Gore, Já se bavil Fajn.. Jen mě udivuje, že do každé Komedie musí narvat Hláškujícího Černocha !! :D ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Prvoplánově předvídatelný žánrový kousek bezostyšně konstatuje svůj centrální a také bohužel jediný nápad už samotným titulem. Na sestřihání řízného traileru je tu toho dost, ale na soudržný film prachbídně málo Postavy se plahočí od jedné teoreticky vtipné scénky ke druhé, ale vše je tak přímočaré, že se v záplavě očekávaných point a vtípků utápí i ta hrstka neotřelých vtipů. Všechno je tak strašně moc british a East-End, až to působí zoufale nuceně jako nějaké turistické video, nebo prostě jen další laciná žánrovka, která si užije sezónní koloběh na žánrových festivalech a pak zapadne do zapomnění. Porovnávat tohle se "Shaun of the Dead" je stejné, jako podobně poměřovat libovolný titul z každoroční záplavy poloamatérských zombie-videobraků s prvními třemi zombie-filmy George A. Romera. 5/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosta spokojenost. Zacatek sice vypada jak light verze Ritchieovek s vcelku mizerne nacasovanejma forama, ale sem tam se necemu zasmat da, flashbacky jsou suprovy a herci sympataci. Ale po pulhodince se z toho vyklube solidne krvavej horor s tak stupidnim pribehem, az se clovek musi smat. Ono je to stejne spis horor mixnutej s cernou komedii. No a zaver je takovej narez, ze sem musel prihodit ctvrtou hvezdicku. K tomu slusny triky, fajn hudba a hlaskujici borec Ford. Klidne bych sel do druhyho dilu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Žádná bomba tentokrát. Je to sice místy zábavný, obzvlášť (ne)Postradatelní důchodci se samopaly, ale tahle akčně-komediální rovina úplně pohřbila tu hororovou. Přitom ten úvod v hrobce plné lebek a pavučin byl tááák nadějnej... Takže bohužel, Doghouse opět nepřekonán! ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Poznáš to - urobí sa šablóna , nabehne xerox a divák žasne, kým mu nedobehne že civel do prázdna. British zombie humor sa už vymodeloval dávno a jeho odvodeniny za veľa nestoja. V tomto prípade silený " humor " na ktorý sa chytá už kdejaká reklama, to už neplatí.Tie ha-ha likvidačky Ma proste obchádzajú. Body len za kratochvílu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. V rámci možností Zombie žánru svým způsobem originální snímek, který mi připomínal známější Soumrak mrtvých. Film jsem zhlédla v originálním znění, takže jsem si mohla užívat úžasného britského akcentu celého hereckého ansámblu, zejména však Rasmuse Hardikera. Ten kluk byl kurňa zatraceně dobrý:) Cockneys vs Zombies nabízí vydařenou britskou podívanou, v níž se dokazuje, že i letití senioři se dokáží se Zombie apokalypsou vypořádat po svém. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Další zombie řezivo v podobě této surové parodie. Tentokrát tedy v podání pomalých, ale vysoce nakažlivých špinavců. Děj je na komedii tohoto typu nadprůměrně zajímavý a soustřeďuje se na rodinu, jež se snaží překonat finanční krizi a zachránit dědečkův životní byznys od krachu. Mlaďoši se problém rozhodnou vyřešit po svém, čímž svou pozici ještě zhorší. V tom propuká nákaza, vše ostatní jde stranou a ta pravá legrace začíná. Film je plný skvělých hlášek, grafického násilí a kvalitního britského humoru. To vše dohromady působí impozantně, jelikož hlavní postavy byly důmyslně vybrány, s dostatkem času na backstory pro každého a co je nejdůležitějímají, mají spolu opravdu výjimečnou chemii. Nejvíce mě z nich potěšil spavý chlípný dědouš a bojácný účetní se srdečními problémy, což byli také strůjci dvou nejvtipnějších scén z celého filmu. Strašidelné to nebylo vůbec, ale za ten Gore, akci a komedii dávám jednoznačných 80%. PS: Hovorové označení Cockney popisuje specifického obyvatele Londýna. O českém a slovenském výkladu názvu lepší ani nemluvit..... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Lowcostovy junkfood, ale napečený z láskou. Neškodná stopáž, pár milých fórikov (jeden geniálny) a fuckujúci Brick Top ako bonus. Stvorené pre radosť, nielen hercom na place, ale aj divákovi. Želal by som podobným projektom väčšie budgety. 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia mladíkov sa formou lúpeže v banke rozhodne zachrániť starobinec v ktorom je umiestnený ich "deda". Spomínaný ústav totiz majú presťahovať a ich obľúbený starý otec bude presunutý niekam na sever. Neďaleko ústavu prebiehajú stavebné práce. Robotníci pri výkopových prácach narazia na starú hrobku. Tá však nikdy nemala byť objavená. Zombie vychádzajú na povrch a boj o život môže začať. Momentálne mám pocit, že sa roztrhlo vrece s komediálnymi zombie horormi. Tomuto podobný, JUAN DE LOS MUERTOS podľa mňa ponúkol o niečo lepšiu zábavu. Ani pri tomto sa ale nudiť nebudete. Výborný herci, skvelé zábery a "frky" s tým spojené Vám vyčaria nejeden úsmev na tvári. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Dva - tři frky bez záruky, nejotravnější geront pod sluncem a dvojka rachitických brášků bez charismátka. Potenciál ku využití by byl, ovšem Matthlal Hovene se předčasně sebeuspokojil u prachsprostých náznaků. Sestřenka mohla oblažit oko šmírákovo alespoň kouskem masa, závod ve sprintu - rentiér versus chcíplotina - šel dotáhnout více, bubačisko s ocelovým plátem v šešuli mohl předvést podstatně zběsilejší drajv, ten dědek nemusel být takový čůrák....tři prdele popravených nadějí. A měla-li poslední hláška filmu vyznít komicky, nepovedlo se. Vyšel z ní patetický canc, naškrábaný na nejedné stránce anglofilní literatůry. Chcete-li však spatřit bijáček, v němž budete nakonec s černočerným mávátkem v ruce fandit šouravým mrtvolám proti bandě otravů, jen do toho. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Když uživatelé juta a vorry dají 5, většinou také dávám 5. Tady jsem se sice skvěle bavil, ale na 5 to nebylo. Nejvíce mě pobavili staříci a hlavně "utěk" toho jednoho před zombíky. Možná kdyby se děj točil celou dobu u staříků, těch 5 bych dal. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Docela sranda. Nic převratnýho spíš jedna velká nálož guilty pleasure. Místama to pobaví místama nudí. Krve si tu užijeme docela dost a naštěstí celkem slušná délka dovede diváka ke konci bez nějaký významější újmy, ale zase potenciál na mnohem větší zábavu tu byl. To rozhodně.55% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem, bohužel. Neurazí, nenadchne. Pár scének pobavilo velmi dobře, ale jinak to je stále ta samá písnička. Na světě je už oficiálně nový subžánr - "britská zombie komedie" (u mě stále vede Doghouse). Pokud je to pro někoho první film v tomto subžánru, tak se mu asi bude líbit víc, pro otřelé fandy to asi nebude nic moc nebo právě naopak si to užijí a to v případě jsou-li zombie jejich život. Jinak taky chválím úvodní titulky. 55% ()

Reklama

Reklama