Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slušný, ale problémový mladý muž je poslán do psychiatrické léčebny pro odsouzené. Tam bude bojovat o svůj život s duchy uvnitř jeho hlavy a také s velice reálnými nepřáteli všude okolo něj. (Luteka)

Recenze (13)

sona123 

všechny recenze uživatele

Drsný začátek...neokoukaní herci. Drama z vězeňského prostředí (když se to dobře natočí, moc se to neokouká). Hlavní hrdina je docela zajímavá postava - těžko říct, zda k němu mít sympatie, on si o ně ani moc neříká. Ocitá se někde, kde být nechtěl - ale kam patří a možná měl patřit už dřív. Je pronásledovaný pocity viny. Vše bere s rozvahou. Ten film nemá kundrlinky a je natočen velmi střízlivě, nepodbízí se, nevede nás za ručičky. A je docela drsný a surový. Má v sobě víc, než se na první pohled zdá a zraje časem - a tak i mé hodnocení vystoupalo za tu dobu, než jsem se dostala k hodnocení, o hvězdičku víc. Není prvoplánově líbivý, ale o to víc se dostane pod kůži - a tomu já říkám dobře odvedená práce. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nebýt Olivie, tak si tohle béčko nepustí málokdo. Proč taky, zbytek je noname osazenstvo. První půle se líně vleče, nudí a uspává. A jakmile se začne něco dít, řekněme tuctová romantika, která z té nudy optimisticky vyčnívá (plus na pozadí zní zajímavější hudba), přijde i hlavní zápletka, děj nabere spád, napětí, přijde i slušná lekačka a nepředvídatelný konec. Plus je, že není tuctový, ale to je i minusem, protože neni nikdo zvědavej na ponaučení, že hejzl, který se tím netají, hraje prim. Není to zlý za 2*, ale znovu bych si to nepustil. # [viděno: monitor, sluchátka, EN sub] # příběh 5 | hudba 5 | humor 0 | akce 2 | napětí 3 | pustil bych si znovu 4 ()

Reklama

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Co tímhle filmem vlastně tvůrci zamýšleli? Jako drama z vězeňského prostředí to nefunguje. Reflexe vězeňského systému jako "lidského" v kontrastu se studenou doktorkou testující na vězních experimentální léky? Možná. Psychologická sonda do mysle vězňů, dozorců a psychologů? Ani náhodou. Nakonec ale stejně skončíme u toho, že bez pohledné Olivie Wilde po tomto zbytečném dramatu s podprůměrnými herci a slabým scénářem neštěkne pes, což je pro tvůrce smutná vizitka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Netuším, zda si tvůrci přáli, aby se tu odehrála další „bitva“ osobností jako třeba kdysi mezi novým pacientem McMurphym a chladnou sestrou Ratchedovou, ale příchod na první pohled slušného mladíka do psychiatrické léčebny a jeho uvažování nad otázkami bytí jsou všechno jiné, jen ne divácky zajímavé. Lehkou atraktivitu přidává jalovému příběhu až příchod Olivie Wilde na scénu, tuctová romance ale díru do filmového světa jakbysmet neudělá. Závěrečná třetina je zmatená, nijak napínavá, a když o filmu jako celku začne divák malinko víc přemýšlet, nejspíš ho začne pálit mozek. Wilde (co neuhraje, to utáhne na kukadla) a Stahl jsou poměrně slušní, zbytek psychiatrického ansámblu jsou jen maňáskové průměrného divadla. Zbytečné.. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Tento film sa veľmi snaží hrať na city v tom zmysle, že nám chcú povedať, že aj človek čo mladého chalana kladivom zmláti na smrť má srdiečko a to, že má hlboký psychický problém zakorenení dakde v detstve ... oooo WAU ! no ale aspoň že je tu Olivia dala tomu trošku šmrnc ... ale to ste asi už vedeli :D ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Pittsburghu (Pensylvánie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama