Reklama

Reklama

Seznam smrti

  • Velká Británie Kill List (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seznam smrti režiséra Bena Wheatleyho je šokující mix žánrů, který aspiruje na titul nejlepší horor roku. Skvělá směs rodinného dramatu, akčního thrilleru a strašidelného psycho-hororu vypráví příběh bývalého vojáka, jenž se stal nájemným vrahem a sestoupil do nitra lidské temnoty. Osm měsíců po katastrofálně zpackaném zásahu v Kijevě je fyzicky i psychicky natrvalo poznamenaný Jay dotlačen kolegou Galem, aby přijal nový úkol. S tím jak proniká do znepokojivě bizarního prostředí, kde má zakázku provést, se Jayův vlastní svět začne rozpadat až ho strach a paranoia stáhne k děsivému bodu, z něhož není návratu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

Richie4422 

všechny recenze uživatele

Snímok je netradičným spôsobom prakticky rozdelený vykonávaním "misií", ktoré ale nie sú vôbec náhodné. Čoraz bližšie k záveru si divák začína uvedomovať význam úloh a niektorých scén, ktoré mu predtým nedávali zmysel resp. sa mu zdali absurdné. Film ovplýva hutnou atmosférou, hudbou a je skvele natočený. Vyvrcholenie horové, záver je prakticky jasný a skvelý, tam vymýšľať ani nebolo čo. Menšou chybičkou (aspoň pre mňa) záveru je "boj" ale dojem to nepokazí. Kvalitný thriller po ktorom budete určite premýšľať a rekapitulovať si ho. ()

bishi1 

všechny recenze uživatele

nedokážu ohodnotit, zvrácené, psychicky deptající, že bych s chutí flákla "odpad", .. jenže .. odpad to není ani náhodou .. prostě jen pro mě osobně nestravitelný film. Budu se muset konečně podívat na tolikrát zmiňovaný Srbský film .. schválně.. jestli pocit nevolnosti, co u mě momentálně přetrvává, překoná ... ()

90125 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku to bola rodinna drama. Neskor to vyzeralo na zabijácku krimosku. Lenze na konci... Kaslat na skatulky, mne sa pacil štýl a nalada tohoto filmu. Jeho strih, hudba a celkova filmarcina je na vysokej urovni. Po celu dobu film buduje prijemne znepokojujuci pocit ocakavania. Hlavne hudba velmi dobre vrství napatie. Finale potom vrcholí v bizarne surealnom, sokujucom a nic nevysvetlujucom ulete. Herci su skvele autentickí a parkrat sa mi zdalo ako by improvizovali. Nasilie je brutalne realisticke, ale nevadilo mi, lebo nebolo samoucelné a tym postavam som ho veril. Sice som mozno chcel putavejsi dej, viac odpovedi a viac poriadku v nom, ale onen pocit znepokojenia pocas celeho filmu na mna posobil vzrusujuco. 61 % ()

Tranda 

všechny recenze uživatele

Příběh: 8/10; Akce: 6/10; Drama: 7/10; Napětí: 9/10; Hudba: 8/10; Vizuál: 9/10; Atmosféra: 9/10; Zábavnost: 8/10; Herci: 9/10; Index strachu: 7/10.  8/10 ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Teda jako ten nápad vyvázat se z kontraktu nájemného zabijáka tím , že za sebe dovedu náhradu , se mi zdá poměrně neotřelým. Jinak dobrá haluz , provázel mě lehce nepříjemný pocit a finále stálo taky za to.. ()

TheCaptain 

všechny recenze uživatele

Tohle mě fakt dost nudilo. Nevím čím to tak převyšuje jiné horory (pro mě maximálně tak docela obstojnými hereckými výkony a dobrým vykreslením postav) ale jinak... Přišlo mi to dosti prvoplánové - opravdu nevím co bylo tak nekonvenčně děsivého na scéně z tunelu, ale na mě to působilo jenom jako taková neškodná lekačka. A hlavně ten "neortodoxní závěr filmu" !!!SPOILER!!! To jsem opravdu nečekal, že na konci bude ten hrbáč v prostěradle jeho žena se synem na zádech, a že pak když všichni odkryjí slámu z čela , že se ukáže že v tom byli všichni zapojený. KONEC SPOILERU Možná na to časem změním názor, ale prozatím 1.5 ()

JoudaCZ 

všechny recenze uživatele

Tak trochu voodoo kitchen-sink drama. Dusno, že by se dalo krájet, a nepovolí ani na chvilku, spíše čím dál víc přituhuje. Kulervoucí zvuková stopa. Silné. ()

in flames 

všechny recenze uživatele

Tak začnem tým, že nejde o horor, skôr drsnejší thriller. Je skvele zahraný a pomerne originálne nastrihaný, počiatočná rodinná dramatická atmosféra ma nadchla a videl som to na čistých 5. Keď sa v polke ukázalo na čom hlavné postavy pracujú, začalo sa zamotávať okultno boo stále viac nadšený. Niekoľko dialogov dávalo predtuchu veľkolepého vyvrcholenia, čím bližšie kuk koncu mi však bolo jasné, že sa to nijak zvlášť neporieši a naozaj sklamanie sa naplnilo. Veľa veci ostalo pre mňa nedostatočne vysvetlených a samotný záver bol dosť predvídateľný. Škoda, ak už takéto dielo tak nech má pointu, týmto sa podľa mňa len režisér len snažil príbeh ukončiť, ale nie vysvetliť...čo tie králiky a mačka, načo vlastne to všetko ? načo rituál....ak to mal byť test profesionality, prečo by do toho toľko investovali? Uznávam však že dramatická zložka ma do 80% veľmi zaujímala, a naháňačka v tuneloch aj trocha desila.... ()

klobasa 

všechny recenze uživatele

Co k tomu napsat.Pro me tak mezi 60-70%.Prvni 2/3 fajn.Bohuzel tim koncem to posrali.Myslel jsem,ze se to nejak smysluplneji vysvetli,ale porad nevim co si mam myslet.(a to nejsem zas na nejaky prehnany vysvetlovani vysazenej).Mam problem s chovanim postav i dejem.No a samotnej zaver mě přišel jak ze Srpski filmu.škoda zklamání. ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Tak nějak to zůstalo celý nad povrchem a motalo se tam pátý přes devátý - první hoďka je nudné rodinné drama, pak se trochu střílí a mrzačí a tak snad jenom konec je trochu (i když dost lacině) ''hororový''.....Ten avizovaný humor mi asi nějak ušel:-) ()

Jumper636 

všechny recenze uživatele

Přesně ještě nevím jak si to ujasnit. Zhnusení protkaný deprézí, obrovsky negativní podpis na mysli. Málokterý film má takový vliv. Jestli šlo o destrukci diváka, tak splnili na 110%. Jestli šlo i o umění a točení dobrého filmu, tak už je to horší. Což znamená sečteno a potrženo 50% ale nikdy bych nikomu tenhle film nedoporučil. Zmasakrování hlavy kladivem a ke všemu pro peníze není můj šálek čehokoli. ()

Meego82 

všechny recenze uživatele

hmmmmm tak neviem či som videl iný film ale nejak ma to nechytilo a ani poriadne neviem čo to všetko malo znamenať ale herci boli super a ešte dobrá atmosfera takže 2*. ()

Milonak 

všechny recenze uživatele

S hodně odřenýma ušima 2 hvězdy. Celé to na mě působí jaksi nedodělaně a amatérsky. První půlhodina je spíše velká nuda a čekání na aspoň nějaké oživení filmu. To přichází potom ve zbývajícím čase, ale brutální vraždění není nijak zajímavé a působí celkem jalově. Vrchol všeho je závěrečná část s klanem podivných lidí a vůbec celý konec je jakýsi zplácaný a poslepovaný. Ani oba hlavní "hrdinové" - respektive jejich představitelé - mě nijak svými výkony nezaujali, navíc jsou poměrně dost nesympatičtí, což možná bylo záměrně. Dle mého se jedná v podstatě o zbytečný film, který není ničím výjimečný a kromě atmosféry strachu a napětí v malé části z celkové minutáže ani nemá co nabídnout. 31% ()

Kaylar 

všechny recenze uživatele

Divácky obtížněji uchopitelný film, u kterého je problémem i specifikace žánru - o čistokrevný horor se však jistě nejedná. Psychologická či sociologická sonda? Průnik do myšlenkových pochodů nájemného vraha? Za mě nejspíše psychologický horor. Nejsem si ve svém okolí vědoma nikoho, komu bych s čistým svědomím projekci filmu doporučila, je opravdu hodně rozporuplný. ()

McGuffin 

všechny recenze uživatele

Amy Jump a i režírující Ben Wheatley připraví pro dva muže Seznam smrti, Kill List, jako placený úkol provést podle něj tři vraždy. Stane se a jako bonus dva za cenu jednoho dostane divák pár navíc. A pak autoři zařadí na stejný seznam i je dva. Jak byli bez šance se ubránit i předchozí oběti, nedostane šanci ani jeden z nich. Zato divák dostane vražedný bonus zas. https://www.macguffin.cz/ ()

Související novinky

Wheatley útočí na věžák

Wheatley útočí na věžák

12.01.2014

Britský režisér Ben Wheatley se v současnosti řadí mezi malou skupinu kritikou ceněných filmařských autorů renegátů – tvůrců, kteří netočí konvenční filmy, vybírají si vlastní témata, často velmi… (více)

Reklama

Reklama