Reklama

Reklama

Seznam smrti

  • Velká Británie Kill List (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seznam smrti režiséra Bena Wheatleyho je šokující mix žánrů, který aspiruje na titul nejlepší horor roku. Skvělá směs rodinného dramatu, akčního thrilleru a strašidelného psycho-hororu vypráví příběh bývalého vojáka, jenž se stal nájemným vrahem a sestoupil do nitra lidské temnoty. Osm měsíců po katastrofálně zpackaném zásahu v Kijevě je fyzicky i psychicky natrvalo poznamenaný Jay dotlačen kolegou Galem, aby přijal nový úkol. S tím jak proniká do znepokojivě bizarního prostředí, kde má zakázku provést, se Jayův vlastní svět začne rozpadat až ho strach a paranoia stáhne k děsivému bodu, z něhož není návratu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Čakal som celkom niečo iné ako to cele nakoniec dopadlo. Byť nezamestnaný, to samé o sebe je psychická zátaž ako pre jednotlivca tak aj pre celú jeho rodinu. Filmu musím uznať, že je dobre natočený a je realisticko znázornený.. Ale, že by tento film mal titul horor roku to by som určite nepovedal, hádam by mohol získať cenu za psychologickú drámu, ale za horor, určite nie. Filmu sa nedarí po celú dobu držať atmosféru okrem pár scén, hlavne v tom tunely, tej atmosféry tam bolo najviac. Ale ten koniec nebol vobec domyslený a ani žiadneho vysvetlenia som sa nedočkal. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

90%. Celý čas som bol rozhodnutý dať tomu päť hviezdičiek. Bohužiaľ, nejasnosť záveru filmu vážne ublížila. Páčilo sa mi to viac ako Srbský film; nebolo to tak zbytočne doslovné a záverečná scéna, jak je okopírovaná, tak je lepšie natočená a hlavne dáva viac zmysel. Spasojevič chcel samozrejme ľuďom ukázať niečo iné (v podstate to chcel asi iba ukázať), Wheatley toho toľko ukazovať nepotreboval, išiel na to trošku inak a ľudskejšie, a nebyť toho vážne do prázdna vyznievajúceho záveru, asi by sa mu povedať, čo chcel, aj podarilo. Šoky sa tentokrát nekonali, "iba" radosť z prvotriedneho remesla, atmosféry a vynikajúcich hercov. A práve preto (aj keď kladivko bolo tiež super) sa mi najviac páčilo prvých zhruba dvadsať minút, ktorým by ale rozhodne neuškodilo, keby ich bolo aspoň dvakrát dvadsať. Konieckoncov, Spasojevič tiež počkal takmer hodinu, než došlo na novorodencov. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se velmi dobře (hlavně zásluhou silné atmosféry, dobrých výkonů neznámých herců a dějové nevyzpytatelnosti), ale smysl celého projektu (pokud vůbec nějaký má) mi po prvním zhlédnutí uniká. Nevadí mi mixování různorodých (sub)žánrů, pokud je odůvodněné a drží to pohromadě jako celek. A v tom vidím největší problém SEZNAMU SMRTI - chybí mu nějaký sjednocující prvek, jenž by ty (nejméně) tři snímky ladně sloučil v jeden konzistentní. Trochu to působí dojmem, jako kdybyste každou půlhodinu koukali na jiný film (raději nebudu vyjmenovávat, co všechno se tu vystřídá, abych případně nespoileroval). Každý z nich je sice z filmařského hlediska solidní, ale společně (na mě) nefungují. Konec nic nevysvětlí, spíše naopak - ještě přidá další otazníky. Je téměř jisté, že s náběhem závěrečných titulků si mnoho diváků řekne: "O čem to sakra bylo?!". Vlastně je to i můj případ... 60 % ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Jestli má psa, zastřelíme ho taky. Psů je stejně všude dost!" Horror snad ani ne. První třetina je jakousi sociální studií rodiny, která nefunguje. Druhá třetina se proměňuje v tuctový thriller, který ani tak nezaujme napínavostí, jako spíše naturalisticky brutálním vražděním na zakázku. Poslední třetina si ode mne vysloužila dvě hvězdy najednou, jelikož podivný pohanský obřad je konečně tím pravým strašením. Během filmu mi občas vadila ruční kamera (když už skončí tyhle rádoby dokumentární záběry s roztřeseným obrazem!), naopak se mi kromě obřadu líbila scéna, kdy kamera za doprovodu psychadelické hudby sklouzne od stojící postavy k oknu a zaměří se na rychle letící mraky okolo měsíce. Hudba (Jim Williams) je ovšem v rámci celého snímku podivná, houslové pasáže střídá psychadelie, pak elektronika a ne vždy jde o plnohodnotný doprovod k obrazu. Ani jedna postava si nedokázala získat mé sympatie, proto závěr mi nepřišel ani překvapivý, ani šokující. Trochu jsem ho čekal, ale více jsem si ho přál. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nooo... každopádně jsem dostal něco jinýho, než jsem původně čekal. Manželský spory a hádky bych úplně vyhodil, na filmy podobnýho rázu koukám z jiných důvodů. Režisérovi Wheatleymu se však nemůže popřít smysl pro dramatičnost, jelikož i v těch nejklišoidních scénách (psychická příprava před akcí) dokáže díky hudbě navodit nebývale ostrou atmosféru. Spíš než za čistokrevný horor se dá považovat Kill List za nevypočitatelný thriller, který od zadání onoho "seznamu" nabírá na neutuchajícím tempu. Přesto se nemůžu ubránit lehce rozpačitému dojmu, chutí má totiž tenhle film víc než dost. To však nic nemění na tom, že tenhle kousek stojí za vidění. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení trvalo 18 dní. (Rob Roy)
  • Duha, která se objeví ve filmu, je skutečná. Původně se měla podle scénáře zobrazit v jiné scéně, ale díky této náhodě se štáb rozhodl ponechat duhu tak, jak byla zachycená. (Jigvell)

Související novinky

Wheatley útočí na věžák

Wheatley útočí na věžák

12.01.2014

Britský režisér Ben Wheatley se v současnosti řadí mezi malou skupinu kritikou ceněných filmařských autorů renegátů – tvůrců, kteří netočí konvenční filmy, vybírají si vlastní témata, často velmi… (více)

Reklama

Reklama