Reklama

Reklama

Opeth - Lamentations - Live At Shepherd's Bush Empire

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2003, 122 min

Obsahy(1)

Záznam koncertu Švédksé kapely Opeth, která hraje Extreme Progressive Metal.

Sestava: Mikael Akerfeldt (vokál, kytara), Peter Lindgren (kytara), Martin Mendez (basa), Martin Lopez (bubny), Per Wiberg (klávesy)

Skladby:
01. Windowpane
02. In My Time of Need
03. Death Whispered a Lullaby
04. Closure
05. Hope Leaves
06. To Rid the Disease
07. Ending Credits
08. Harvest
09. Weakness
10. Master's Apprentices
11. The Drapery Falls
12. Deliverance
13. The Leper Affinity
14. A Fair Judgement (giovanni3)

(více)

Recenze (6)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Koncert je rozdělen na dvě části, první je pomalá a nostalgická a druhá agresivní a pořádně heavy. Opeth je jednou z nejtalentovanějších a nejtechničtějších kapel za posledních 20 let a při každém živém vystoupení nezaregistrujete jedinou chybu v přehmatu výborných hudebníků. Umění kombinovat death metal s klasickými akustickými vyhrávkami a mixování growlingu a čistého vokálu, dělá tuto kapelu jednu z nejlepších a nejoriginálnějších. Opeth jsem již několikrát viděl živě, Michael je neskutečný bavič a jde vidět, že to dělají od srdce a ne pro prachy jako Metallica nebo jiné kapely. ()

Finarfin 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracované, zvuk jako křišťál, co víc si ještě přát? Střih a zpracování přesně vystihuje atmosféru koncertu, takže nepůsobí rušivě (což se třeba bohužel nedá říct o koncertu Anathemy, jež měli pod palcem stejní tvůrci). Rozdělení koncertu do dvou částí dle hudebního zaměření je podle mého brilantní! ()

Reklama

ProgLaney 

všechny recenze uživatele

"Lamentations" je dle mého názoru geniální počin - dělení setu na "mellow" a "heavier" je famózní a ukazuje obě tváře Opeth v tom nejlepším světle. Z live dvd od týhle mojí no. 1 kapely je tohle dle mého to nejlepší - zvukově, obrazově, provedením, setem,...celkově! Úžasné a spolu s "Anesthetize" od Porcupine Tree a "Pulse" od Pink Floyd asi nejlepší live dvd, co jsem kdy viděl. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý koncert. Na Åkerfeldtovi a jeho jemnom vokále je postavená prvá polovica, avšak v druhej už každý z kapely spokojne môže ukázať svoje majstrovstvo. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Koncert byl rozdělen na dvě části. Ta první - až po píseň „Weakness“ - je složena ze skladeb alba Damnation a dalších "nemetalových" písní. Zbytek koncertu je pak tvořen tvrdším repertoárem. (Finarfin)

Reklama

Reklama