Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Zabiják, kněz, kostel, námět a dobré dialogy. Mně to stačí ke spokojenosti. A co Vám? :-). PS: Kiefer Sutherland se na drsňáky prostě hodí! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Z 24 hodin do 60 minut. Narychlo spíchnutá ‚bokovka‘ o hitmanovi, který se po desítkách let zatoulal do kostela ke stárnoucímu knězi, aby zapředl filozofickou debatu na téma zločinu, trestu, viny a pokání. Na prostoru zpovědnice se Kieferův hlas z Telefonní budky zhmotňuje do podoby Jacka Bauera, který si sem tam vystřihne flashback do nekompromisní akce. Formát šestiminutových úseků tomu překvapivě sedne, má to nepolevující dynamiku a hned několik překvapujících momentů. Šťavnatá jednohubka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto boží nápad, který mě sejmul během první epizody, tedy během prvních šesti minut. Posuďte sami. Příběh je vyprávěn 10ti šestiminutovými částmi, kde Vám konec každé z nich zastaví srdce na tu chvíli, než naskočí epizoda další. Kiefer Sutherland zde předvádí naprosto dokonalý výkon, při kterém jakožto vrah přichází do zpovědnice v jednom kostele aby učinil zpověď. Ať už to je pro kohokoliv předvídatelné nebo ne, já si to užil. Když nemusím, snažím se nad filmy nepřemýšlet a o to více si pak užiju jejich závěry. Tady to opravdu nemělo chybu. Skoro se mi nechce ani věřit, že se celá hodina odehrávala v jedné zpovědnici, a že ta hodina uběhla tak šíleně rychle. Nevím, jaký byl účel natočení příběhu v takovém formátu, ale nutno dodat, že přesně takový formát mu sedl a bez něj by tento příběh nikdy nebyl tak originální. Klobouk dolů před tvůrci. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Svou formou velmi originální seriálová miniatura, za níž v závěsu pokulhává zprvu trochu neoriginální obsah, jemuž ovšem dodá šťávu závěrečná pointa. Bylo by levné v bonmotu tvrdit, že Zpověď je 24 hodin zkomprimovaných do 60 minut, jen na základě obsazení Kiefera Sutherlanda, neb oba seriály v podstatě nemají nic dalšího společného, Zpověď je nejen svou formou ryze autonomní televizní počin s nepopiratelnou kvalitou a jestli něco připomíná, pak jinou ryze televizní inscenovanou disputaci o víře Expres na západ... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TICHÁ NOC, SVATÁ NOC! CO ANDĚL VYPRÁVĚL, PŘIŠED S JASNOSTI V PASTÝŘŮ STAN, ZNÍ JIŽ Z VÝSOSTI, Z VŠECH ZEMĚ STRAN: "VÁM JE DNES SPASITEL DÁN, PŘIŠEL KRISTUS PÁN."....... /// Může to vypadat všelijak, když věřící s ateistou debatují o Bohu. Tady jde spíš o temnotu v duši, která je v každým z nás a za ní se ukrývá pravý účel návštěvy zabijáka u druhořadýho kněze na třetiřadý farnosti. Zabiják se svejma historkama a kněz, kterej provádí vzorovou zpověď o jaký se učí v semináři. Filmovej příklad toho, jak nepromrdat ani vteřinu zbytečným tlacháním o kravinách. Jednoduchý, výstižný a skoro dokonalý. ....a odpusť nám naše viny, jako i my odpouštíme našim viníkům. A neuveď nás v pokušení, ale zbav nás od zlého. Amen. ,,ANO JÁ VÍM, OTČE.“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dlouho jsem se nezamyslel nad smyslem víry. 2.) Chci si spravit chuť po nějakým ,,rozevlátým“ (slušně řečeno) snímku. 3.) Thx za titule ,,mudvayner“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

emma53 

všechny recenze uživatele

On věděl Brad Mirman moc dobře, proč nám Zpověď naservíroval v deseti dílech. Po prvních třech dílech jsem byla sice v mírných rozpacích, ale bylo to tak skvěle vypointované, že jsem na konci každého dílu musela okamžitě kliknout na další až do bezchybného závěru. Výborné, originální, tohle beru a John Hurt bravurně sekundoval v kněžském hávu svému zpovědníku Kieferovi. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Deset epizod o šesti minutách aneb jak si nejdříve splést epizodu s trailerem a následně zkouknout celý seriál během jediného večera. A závěr po onom jednom večeru s Johnem a Kieferem? I saw it coming. Jakkoliv egocentricky takové prohlášení může znít, nic to nemění na tom, že já od prvního dílu tušila, kam celý příběh spěje. Nevěděla jsem sice proč (motivy jednání mi docvakly až někde v půlce celé série), ale s každým dílem více jsem věřila, že vím, k čemu. A není to proto, že by moje schopnosti odhalovat zápletky byly nějak mimořádné; nohy si v tomto případě podráží sám scénárista tím, že každému dílu dává prostor jen několika minut. Kolem diváka se tak nevytváří komplexní, složitý svět, kde je možné vydat se mnoha cestami, ale docela obyčejný, přímočarý příběh s několika krátkými flashbacky do minulosti. Co mi tak nakonec sedlo nejlépe, byly ty krátké dialogy o spravedlnosti, svobodné vůli a dalších filosoficky orientovaných tématech. I tady sice jako student filosofie budu tvrdit, že božskou morálkou ovládanému knězi šlo racionálním uvažováním zasadit mnohem hlubší rány, na druhou stranu je ale na té zabijákově pragmatičnosti cosi zvláštně sympatického. Cosi, co se v seriálech moc často nevidí. Poznámka: Kdybych neodhadla zápletku a kdyby mě pointa dostala, šla bych možná i na pět. Takhle i přes nesmírnou řemeslnou zručnost nemůžu jít nad tři. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zvědavý Kiefer už během prvních tří kapitol upoutal. Hurtův kněz je zatím jenom pěkně vyklepaný, ale snaží se. Děj možná směřuje k zajímavým dialogům. Uvidíme. Zajímavé, že tu něco takového ještě nebylo. Přitom je námět tak jednoduchý... Proč? Beze jmen a bez odpovědí pokračují další dvě kapitoly. Kněz však zdá se není úplný svatoušek a možná ani zabiják není tím ZLEM, které je tématem zpovědi. Pozornost si udržuje série stále. Napětí se dá krájet. Chci víc... Šestá kapitola je naštěstí dost kvalitní na to, aby omluvila svou ojedinělost. Napětí při scéně s revolverem se dalo krájet. Škoda slabšího cliffhangeru... Sedmý díl s netradičním zabitím je pěkně výživný a sympatie se hrnou směrem k zabijákovi. Vždyť je to takový Dexter střihlý Jackem. Jak bychom s někým takovým mohli mít problém? Osmý díl je dokonalost sama, když se zpovídá kněz člověku běhá mráz po zádech a zvlášť když je to v bezchybném podání Johna Hurta. Cliff stál tentokrát za všechny prachy... Poslední dvojdíl nezklamal, /vzpomínka/ patří rozhodně k těm nejsilnějším momentům seriálu. Konec má pak tu správnou razanci. Výborný projekt a výborný příběh, kterému tohle rozkouskování nádherně sedlo. Proč? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by vypadal Jack Bauer na druhý straně barikády. Celkem fajn a svižný webseriál, kde sice některé ty dialogy mezi vrahem a knězem nefungují tolik, jak bych čeka a twist byl smrdět na míle daleko. Kiefer s Hurtem si ale svoje odehrajou vždycky, uteče to rychle a Kieferovy flashbacky tu fungujou opravdu dobře a dávaj vzpomenout na starý dobrý 24 časy. Ten film už by měli natočit sakra rychle ;) 70% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

To, čo by väčšina režisérov využila ako ideálnu látku pre dychberúcu údernú dva a pol hodinovú na Oscara čakajúcu drámu, si trio Mirman-Sutherland-Hurt strihlo ako dokopy hodinovú minimalistickú minisériu v geniálnom formáte, mimo hlavného prúdu mainstreamovej produkcie v spracovaní na štýl "urob sám a ušetri". Divák teda strávi hodinu pri komornej dráme stretu kňaza a zabijaka, stretu dobra a zla. Obaja sa snažia dostať pod kožu toho druhého a zahnať ho do autu, no s pribúdajúcimi minútami sa postupne ukazuje, že všetko nemusí byť tak ako sa zdá, a dobro či zlo sa stávajú len ohybnými pojmami skrývajúcimi pravú podstatu veci... Približne v tretej štvrtine dojde k veľkému zlomu v deji, všetko sa prevráti naruby a diváka priklincuje k sedačke... A k tomu si pripočítajte spomienkové návraty na zabijakove chladné akcie, v ktorých sa odhaľujú skutočné povahy jeho obetí a zároveň krok za krokom spoznávame nekompromisne konajúcu hlavnú postavu. Pri sledovaní tohoto kúsku mi ani tak nevadil Kieferov kurací ksicht a on aj Hurt sú jednoducho skvelí. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Hergot, to je paráda, když se to umí! Dokonalé drama, které v necelé hodině vypoví všechno, co chce říct - a je toho sakra dost. Nechci to rozmělňovat nucenými komentáři, které by nutně musely být řídké proti filmu samotnému. Dokonalé. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jednoducho dialógový masterpiece. Kto koho vlastne spovedal?... Zaujímavé a geniálne prepracované v každom smere - po technickej, obsahovej aj logickej stránke. Len málo filmov ponúkne takú guľometnú paľbu brilantných myšlienok na tému náboženstva a viery, ba čo viac, tento k tomu pridá aj niečo navyše - pekný, emotívny bonus v podobe šikovne vymysleného záveru. Ja nemám čo dodať, jedine toľko, že ľutujem iba to, že to bolo také krátke. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Svým formátem unikátní projekt, který nemá čas nudit. Ten, kdo při sledování 24ky toužil po tom, aby Jack proložil lámání kostí drsným slovníkem, dostane v podobě Confession pořádné zadostiučinění. Čím dál tím víc se však hraje na psychologickou strunu a nedá se říct, že by v posledních dílech chyběla jakákoliv akce. Jako vždy excelentní Kiefer, John Hurt tu hraje druhé housle a spíše jen kňučí a koulí očima jako smutný pejsek. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Seriál, film, pri ktorom si vytrháte od nervov vlasy, prídete na dobré myšlienky, prejdete z nich na zlé a prijmete ich za svoju pravdu. Herecké výkony ktoré vás roztrhajú, dialógy, už tak malú stopáž skrátia o polovicu a po hodine nechajú sklamane rozmýšľať, prečo to nemá hodinu naviac. Komorná, geniálna miniatúra. 100% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vynikající malý projekt, který z minima vytěžil v podstatě maximum. Jednoduchý, skromný, ale takřka dokonale promyšlený a fungující příběh kvůli svému rozkouskování do deseti "drobků" sice může působit delší, než ve skutečnosti je, ale charismatická titulní dvojice, její strhující dialogy a různorodé flashbacky do zabijákovy minulosti naštěstí nedají nudě ani na chvíli šanci vystrčit růžky. Navíc jsem vážně nečekal, že se z toho ke konci vyklube drama skoro antických rozměrů... Každopádně Kiefer Sutherland se pro role nechybujících cool hitmanů s kamennou tváří patrně narodil. 80 - 90 % ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Len párkrát sme vytiahli päty z tej spovednice, ale aj napriek tomu to malo napätú atmosféru. Minimum akcie, maximum zaujímavých myšlienok. Naozaj výživných 60 minút .. spokojnosť. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi rýchly seriál so spádom, ktorý prinesie aj prekvapko a pár zvratov. Možno v istých chvíľach už aj odhadnuteľných. Rýchle filozofické dialógy, ktoré poukážu na to, že zlý je v podstate každý. Na druhej strane, každý sa môže aj zmeniť, čo síce ukázané bolo, ale nie veľmi v pozitívnom zmysle. Nakoniec prišiel ten zlý v podstate ako dobrák, čo za to nemôže, s čím nesúhlasím. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zhliadnuť za hodinu seriózny seriál je unikátna záležitosť... a funguje to. Večný súboj dobra a zla je zobrazený v dialógu námedzného vraha a kňaza, ich teologické a filozofické debaty sú ozaj dobre napísané. Záverečné rozuzlenie nie je ničím prekvapivým, ale i tak ide o nadpriemerný projekt po všetkých stránkach. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně palec nahoru. Viděno jako jeden celek a tak to rozhodně doporučuji. Celková stopáž tohoto seriálku, cca 70 minut. Sutherland jako no name zabiják zpovídající se Hurtovi, hrajícího kněze. Každý se svými hříchy. ()

Reklama

Reklama