Reklama

Reklama

Doteky osudu

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2012–2013), 19 h 4 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Kiefer Sutherland, Gugu Mbatha-Raw, Danny Glover, Titus Welliver, David Mazouz, Elijah Nelson, Mark Ivanir, Amy Sloan, Jude Ciccolella, Dahlia Salem (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál sleduje příběh otce, který při 11. září ztratí ženu a musí se sám starat o svého autistického syna, který nejen že za celý svůj život nepromluvil, ale také nesnese od nikoho jakýkoliv dotek. Jednoho dne jeho otec zjistí, že čísla, která syn neustále píše, v sobě mají skrytý význam a dokonce mohou předpovědět budoucnost. (Pongin)

(více)

Recenze (182)

KevSpa

všechny recenze uživatele

Pilot: Tohle vypadá hodně slibně. První díl nás do dění velmi solidně uvedl, uvidíme, jak se seriál v březnu rozjede. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pilot: Já bych to snad zatím ani nehodnotil, ale když vidim tu vlnu nekritickýho nadšení, co zde pilotní epizoda vyvolala, neubránim se údivu a potřebě se taky vyjádřit :-D. Touch má už v prvním díle přesně ty negativní symptomy, které vykazovaly pozdější díly Heroes od stejného autora (Tim Kring). Tím mám na mysli hned ten výchozí námět, že "lidé z různých koutů planety jsou nějak osudově spojeni", tentokrát pomocí čísel. Dámy a pánové, to je z prstu vycucané instantní mystérium typu Je mi 33 let, mám 3 děti, bydlím ve 3. patře v bytě číslo 3 a dnes je 3. března, WTF, za tím něco musí být, to není náhoda. Tohle prostě nikdy nebude dávat smysl, nikdy nebudou divákovi objasněna pravidla, kterými se daný svět řídí, bude se jen a jen natahovat, dokud bude sledovanost. Druhým klackem, který se seriálu hned v začátku připletl pod nohy, je chování postav. V podstatě mě nenapadá žádná (z těch příčetných), která by se v Pilotu nezachovala nějak nepřesvědčivě. Vrcholem je samozřejmě telefonní rozhovor mezi nedobrovolným bombovým útočníkem a pracovnicí telefonní společnosti, kterej je tak směšnej, že už to ani k smíchu není... Poslední, ryze osobní výtka pak směřuje k nablýskanému, ale přitom sterilnímu vizuálu. Ještě si hodně rozmyslim, jestli se na dalších pár dílů vůbec kouknu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě pilotní díl, který těžko hledá konkurenci. Chytrý voice-over, poutavý příběh s hromadou odlišných postav a režie Francis Lawrence... Jestli tohle dokáže udržet atmosféru prvního dílu po celou sezonu, možná tu bude mid-season překvapení srovnatelné s letošním seriálovým pokladem, Homelandem. Snad Tim Kring udrží otěže seriálu pevněji než u Heroes a nebude seriál natahovat nad jeho životnost. Update: po šesti dílech nadšení stále zůstává, přestože by zde nejeden pesimista mohl vyčítat každou sekundu, tak je tady tolik optimismu a navázaných náhod, že by novinář hledající příběh do novin zaplakal... štěstím. Po 12tém díle převládá velmi příjemný pocit, chuť rozplétat dále tenhle matematicko-geometrický svět, který potřebuje silnou benevolenci diváka, ale už jsem neměl ten pocit, co na začátku. Uvidíme, co druhá sezona. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Čakalo sa, že Touch bude jednou z televíznych udalostí sezóny. Akurát to príliš nevyšlo. Kiefer Sutherland sa síce snaží, ale ústredná zápletka vlečúca sa na úkor nepodstatatných epizódnych línií s nevierohodnými prepojeniami mu nedáva veľa priestoru vyniknúť. Touch mal našliapnuté na viac ale po pár epizódach sa stratil v únavnom schématizme, ktorý mali maskovať hlboké myšlienky v úvodoch a záveroch epizód. Akoby si to uvedomil aj sám Tim Kring, v druhej a záverečnej sérii servíruje úplne iný seriál. V niečom lepší, ale nie výrazne. Nepodstatné charaktery sú preč, na ich miesto nastupujú noví ťahúni a dej sa sústreďuje výlučne na hlavný príbeh. Dokonca aj Kieferova postava chvíľami pripomenie časy Jacka Bauera. Priestor na záchranu však už nebol, aspoň však išlo rozlúčku so cťou. ()

StarsFan

všechny recenze uživatele

Pilot mě nenadchl tolik jako většinu místní komunity. Postavy na mě zatím působí spíše jako vyhraněné figurky než jako běžní lidé, takže i ta překvapení prvního dílu, ty momenty, kdy se osudy postav náhle nečekaně protknou (nabízí se jistá paralela s Crash), mě zatím nechaly chladnou. Těším se nicméně na pokračování, protože seriály, ve kterých hraje hlavní roli Kiefer, mám většinou velmi ráda. (Hodnotit seriál po jednom dílu si netroufám.) ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

První díl splnil všechna kritéria správného pilotu a nechal si pootevřená dvířka hned několika směry. Osobně ale doufám, že tvůrci v dalším vývoji samotného dění trošku zpomalí. Uvidíme, jakou cestou se seriál nakonec vydá a třeba si Kiefera zapamatujeme i jinak, než jako Jacka z 24-ky. EDIT po první sérii: spokojenost (75%). Tempo se zmírnilo tak, jak jsem si představoval a jelikož seriál dostal zelenou pro řadu další, budu se těšit, jak bude dějová linie pokračovat. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zajímavě rozjetý seriál, které mu ovšem dojdou nápady již po pár dílech. Tim Kring opět dokazuje, že jeho studnice nápadů je značně omezená a po pár dílech se stále opakované schéma začíná divákovi zajídat. Hlavní dějová linka se vůbec neřeší a místo toho se musíme dívat na nezajímavé a nudné osudy neznámých postav, které člověka vlastně ani vůbec nezajímají. Totálně promarněný potenciál. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot testuje lidství. Protože jestli vás tohle dojemné mysteriózno několikrát nepoloží do kolen, nebo alespoň nedonutí s otevřenou pusou v tichém úžasu překvapeně zírat, asi bude něco špatně. P.S. "Ruším" Alcatraz a Fringe a pomalu se chystám na tuhle jízdu, která bude pokračovat (až!) v březnu. Čas je ďábel. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Niekto si tento seriál chváli, niekto zase naopak a ja to plne chápem. Je ťažké zaujať k tomuto nejaký jasný a jednotný postoj. Celý seriál je totiž ako na hojdačke. Nájdu sa tu skvelé časti, no tiež také, pri ktorých poklipkávate očami. Herci ale boli fajn a príbeh sa zaujímavo uzavrel. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Pilot super, ale pak to jde s tímhle seriálem od deseti k pěti zvládl jsem 5 dílů... k šestému jsem se prostě už nedokopal. Z dlouhodobého hlediska ztráta času. Za mě 46% ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Prozatím čtyři. Pokud ale každý díl bude téměř identický a předvídatelný jako doposud, půjdu s hvězdou dolů. Po osmém díle přemýšlím, zda i ty tři hvězdičky nejsou moc. Každý díl to samé, postavy mi nejsou sympatické a děti ve filmech/seriálech, ještě navíc zpanchartělý, jsou vždycky zlo. Každý díl jsou tam lidi, kteří mají nějaký problém, taťka se bojí o syna, syn čumí, pak namaluje číslo, taťka pátrá, dopátrá se. Vše dobře dopadne. A pak se chytíme za ruce a vyskočíme z okna. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký, svým způsobem originálnější, seroš. Připomíná mi to kombinaci Flasforwardu a Vražedných čísel. Je vidět, že Sutherland se v roli otce autisty opravdu snaží. Mít každý takto trpělivého a naslouchavého otce hned by byl svět lehčí. Jediné co mi vadí, je přílišné množství postav, které na konci každého dílu mizí. Tak po čtvrtém díle zvyšuji hodnocení na pět hvězdiček, seriál si mě začíná získávat každou epizodou čím dál více nejen krásným spojením lidských osudů nebo stálým doplňováním tajemné posloupnosti čísel, ale i pravděpodobně nejúžasnějším intrem. Hodnocení:1.díl-90% lll 2.díl-85% lll 3.díl-95% lll 4.díl-90% lll 5.díl-80% lll 6.díl-85% lll 7.díl-95% lll 8.díl-90% Celkové: 90% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pilot: Tak tohle mě dostalo už prologem, který dokonale navnadil a očekávání nezklamal . Přes občas poněkud krkolomné momenty mě nadchla úžasná atmosféra nabitá emocemi, vibrující tajemnem a momenty osudových propojení tak silně, až se mi z toho v několika momentech ježily chloupky. Originální mozaika s výtečně propojenými kamínky, které nespojuje zločin ani násilí, ale lidskost a dobro. Dojemné i napínavé, tak že člověk občas zapomínal dýchat. Má to skvělého Sutherlanda i specifický Kriegovský rukopis, který jsem si oblíbil už v Heroes, probudilo to můj zájem a já chci okamžitě vědět co bude dál. Pilot je výborný tak, že jsem se rozhodl přistoupit na hru, nešťourat se v detailech a lapsech v logice, ale prostě a jednoduše si užívat. 1. řada: Jak jsem řekl, tak jsem udělal a užival si celou sérii. Bavil jsem se proletenci náhod, kterými proplouvá téměř napdřirozený Jake a za ním vlající zmatený otec. Vychutnával si hru čísel i tu pozitivní energii, kterou to rozdávalo, skvěle budouvanou a udržovanou atmosféru i detaily, které zase udržovaly kontinuitu a současně nenápadně provázaly všechny epizody. Mrzí mě jen to, že tvůrci neudrželi čistotu a styl po celou sérii, že neodolali a museli do ní zkrátka přimíchat další zbytečné spiknutí, další všemocnou korporaci, která tahá za nitky světa. Ke konci už jsem jen čekal odkud se vynoří Kuřák s Blofeldem v patách a Kiefer odhodí inkognito a začne běhat s pistolí jako Jack Bauer, aby to všechno stihl dát do pořádku do dne a do hodiny. Dřív než na to všechno přijde Mulder. Z tohoto úhlu pohledu se docela bojím druhé řady. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuto seriálu doposud není absolutně co vytknout. Velmi promyšlený děj uzavřený každým dílem. A věřím že ne jednomu tvrďákovi zjihne srdéčko např. hned při závěrečce úvodní epizody, nutno dodat, že není a nadále asi nebude jediná. To vše ještě podpořeno melodickými songy na závěr alias Dr.House. Zkrátka takovýhle dramaťáček je příjemným osvěžením na seriálovém poli. Keifer je zpět z tvrdého Bauera na milujícího otce Bohma a sakra mu to svědčí.(jaj ale ty jména mohli rozlišit) Teď už jen, aby ty přeslazené konce neomrzely a hlavně nápady neupadly. Držim palce ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Plně souhlasím s uživatelem warrenur. To, co zpočátku vypadalo jako "pohlazení po srdíčku", je časem parodií sebe sama, neustále a donekonečna se opakující vzorec, kdy se vlastně nic většího v seriálu neděje (kdyby po otci se synem aspoň šla nějaká tajná organizace), a ty náhody a propojení jsou časem poměrně nesmyslné, až parodizující. Člověk si najednou začne klást různé otázky (jak to, že v USA je den stejně, jako v Arábii - co časový posun?), a to není dobře. V určitých chvílích už mi ten stále stejný postoj Kiefera, stejná blbost sociální pracovnice i neměnný kluk přišly spíše jako křečovité škatulky. Přitom filmy o náhodách mám rád (třeba Serendipity - Lásce na stopě), ale nic se nesmí přehánět a nesmí těch podivných náhod být moc. (Třeba v prvním dílu se zcela nesmyslně furt a furt objevuje číslo 318, ačkoliv to nakonec nemá v ničem a k ničemu souvislost.) ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

V současné době americká televizní síť Fox kvůli dopadům ekonomické krize žebrá de facto z posledního chlebu, a celkově nějaké ty americké seriály napříč celým americkým televizním spektrem mají nižší sledovanosti. Případně byly uvedeny na televizní obrazovky, ale nezaujaly dostatečně (viz Terra Nova). Po všech těchto dopadech sionisty vytvořené ekonomické krize to chtělo nový a pozitivně naladěný seriál, který by navracel pocity, které doprovázely sledování seriálových hitů, jakými byly Prison Break, Lost, 24 hours, Heroes, a jiné (přehlížený Alias). Co se týče mého pohledu na situaci, bylo při sledování těchto seriálů nemyslitelné, že by se snad na Západě mohlo dít něco zevnitř zlého. Zkrátka byla to ta doba, kdy si Češi vážili alespoň vlivných figur z minulosti (výsměch kupec Sámo z Francie, dále Karel IV., který si tuhle oblibu zasloužil jenom za to, že si postavil Karlštejn, zeď pod Petřínem, Karlův most v Praze, a založil první českou univerzitu - ale jinak #1 nebyl českého původu #2 jel ohebný stav, stejně jako současné vládnoucí figury ČSSD/TOP09/ANO/KDU-ČSL zanořené v ČR). Češi zkrátka, když ještě kvůli slabému rozšíření internetu, bylo snadné tohle ovčanstvo proKLAMovat skrz TV Novu/Primu/Barrandov/ČT, si mysleli, že Karel IV. nemá žádné napojení na kořeny zla (stejně tak kupec Sámo). Následně a naštěstí ale přišla doba Internetu, a co dříve bylo utajováno, se dá zjistit. Nyní už víme, jak to bylo s 11. zářím, nebo tou ekonomickou krizí z roku 2008. A jestliže se jeden z vašich oblíbených seriálů (Fringe) z ekonomických příčin začne negativně v kvalitní rovině měnit (hl. postava se uvězní do dvou časových linií, a veškerý děj se tak odehrává v jiné linii), a dále se objeví nový seriál Terra Nova (který je mixem Jurského parku s Lost), a vaše ekonomické vyhlídky nejsou zrovna moc obstojné, čímž jste deprivováni, můžete pouze uvítat seriál, ze kterého nemáte vůbec touho emitovat si tzv. koncové fluktuace. Takový seriál vám sice nedá žádné důležité odpovědi (takové, které víte ze seriálu Alias, protože při odvetě Anonů sledujete tenhle kon-špionážní seriál, a tak se dozvíte informace, které jste ve třinácti letech nemohli mít při prvním zhlédnutí v CZ dabingu), ale stále je dobrý důvod si v sobě ponechat optimismus, a těšit se na 18. března (jenom snad bez té černé vody, která doprovázela japonské tsunami - což bylo totálně COŽE). _ _ _ Když jsem včera viděl trailer na tenhle seriál, hned mi bylo jasné, že se bude jednat o veliký seriál (viz účast Tituse Wellivera, aka MiBa z Lost). Kiefer Sutherland je taky fajn, a má to velmi fajn, jelikož se narodil jakožto Střelec 21.12. 1966, a třeba i v tento rok (2012) odvrátí konec světa svým hereckým výkonem. :) Lidstvo se nachází v Kosmické pavučině z temné hmoty, takže nezapomínejme na to, že jsme tu všichni, a je to pouze na nás. Tenhle seriál zkrátka je fajn optimistický, a uvidíme, zda z něj nebude nový Lost (což těžko, že...). P.S.: Všimli jste si Jakeových bot? Takové měl i Charlie v Lost. ✔ () (méně) (více)

maseer2 

všechny recenze uživatele

seriál, ve kterém jsou strhujícím způsobem propojovány nešťastné lidské osudy.. z tohoto hlediska všechno funguje perfektně a ty dojemné momenty prostě chtě nechtě zamávají s každým.. průser ale nastává při snaze pokusit se akceptovat způsob, jakým toho tvůrci dosahují - mám v ruce parkovací lístek s číslem 407 a okolo náhodou zrovna jede autobus linky 407, tak do něj nastoupím (to přece nemůže být náhoda, musí to něco znamenat!).. v tom autobuse sedí na sedadle 407 muž, kterému přesně před 407 dny zemřela manželka, tak si k němu přisednu a pronesu tu neuvěřitelně debilní větu: "I think I am supposed to help you".. ne, dámy a pánové, na tuhle hru prostě nejsem ochoten tvůrcům přistoupit.. seriál tak paradoxně selhává na tom, na čem chce nejvíc stavět - na číslech, a ve finále se v něm tedy bijí dvě věci - na jedné straně perfektní lidská stránka, víra v osud a v to, že jsme všichni vzdáleně propojeni nějakými pomyslnými nitkami a máme moc navzájem ovlivňovat své životy.. na druhé straně pak samotná podstata seriálu, která se opírá o totálně uměle vykonstruovaná pravidla, u nichž pak už záleží jen na benevolenci diváka, na kolik je ochoten je přijmout.. dále jsem po celou dobu postrádal nějakou ústřední dějovou linku (ta se začne objevovat až v posledních dílech první série).. namísto toho Touch trpí přehnanou epizodností a navíc se každý díl soustředí na "propojování" zcela jiných (nových) lidí, mezi kterými vždy tak nějak pobíhá Kiefer Sutherland se svým autistickým synem.. suma sumárum: seriál měl skvěle našlápnuto, jelikož námět je sám o sobě výborný, ale způsob jeho uchopení tvůrci příliš nezvládli - "číselné osudy" vycucané z prstu, téměř nulový dějový posun, epizody jako přes kopírák a nesympatické postavy.. P.S.: Intro je úžasné ! ()

Související novinky

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

15.05.2013

Zní to jako velký návrat. Akčně-špionážní seriál 24 hodin, pracující s konceptem „reálného času", vydržel na obrazovkách úctyhodných osm sezón a jeho poslední část měla premiéru přesně před třemi… (více)

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

30.01.2012

Kiefer Sutherland se minulý týden úspěšně vrátil na televizní obrazovky v pilotu Touch, mysteriózního dramatu, ve kterém hraje otce chlapce se schopnosti předpovídat budoucnost. Přesto se podle… (více)

Reklama

Reklama